Powiedzmy że wygrasz wybory - jak w ciągu dwóch sezonów masz zamiar wprowadzić swoją wizję ?
Skoro selekcjoner będzie preferował odwróconych, to o wiele więcej chętnych do takiego treningu się znajdzie.
Myślisz że jest realna szansa na to żeby póki co "zwykłymi" zawodnikami awansować do Mistrzostw Świata ?
Nie ma wyboru, to oni będą stanowić trzon kadry w tym sezonie. Niestety. Wszystko jedno kto wygra wybory.
Jeśli już zakwalifikujemy się do MŚ to czy w sezonie 14 będziemy mieli odwróconych zdolnych walczyć z najlepszymi ?
Wątpię. Chociaż spróbuję przeszukać to co jest pod tym kątem i może kilka ciekawych zawodników żyje sobie, bo nikt ich nie szukał. Przykładowo w mojej lidze grał taki zespół, który miał wymiatacza w ataku, a niezdarną obronę (podstawową, nie tą drugą, ta druga była niższa) ;-) Pensja więc nie powalała na kolana.
Może istnieją tacy prezesi, którzy olali całkowicie obronę, bo poniosła ich ułańska fantazja. I mają zawodników ze świetnymi ofensywnymi skillami a bez obrony. Wtedy wystarczy dotrenować im obronę i można mieć takich zawodników szybciej.
eśli na powyższe pytania odpowiedziałeś przecząco, to kiedy Twoim zdaniem w naszej kadrze pojawią się odwróceni z prawdziwego zdarzenia
Nie oszukujmy się. Wytrenowanie odwróconego nie może trwać krócej, niż normalnego. Obecni kadrowicze mają za sobą chyba przynajmnije 7-8 sezonów treningu. Więc wytrenowanie odwrócenego też tyle zajmie, i wtedy można by mówić o kadrze z prawdziwego znaczenia. Można mieć zawodników wcześniej, o ile znajdą się tacy nie za bardzo zepsuci normalnym treningiem ;-)
W jaki sposób chciałbyś pogodzić system treningowy dla U-21 oraz dla NT ?
Ja daję trochę swojej mocy kadrze U21 a U21 daje mi najciekawszych zawodników do odwrócenia ;-)
No i ostatnie pytanie - skoro chcesz być mentorem tej akcji to czy planujesz po dwóch sezonach ubiegać się o reelekcję (nawet jeśli nie zakwalifikujemy się do MŚ a odwróceni będą jeszcze "w drodze") ???
Ciężko planować, ale wstępnie nie widzę problemu, żeby ktoś inny to ciągnął dalej. Po dwóch sezonach będzie o wiele więcej zwolenników odwrócenia, więc będą też inni fajni kandydaci z planem gry takowymi.