Ένα απλό στατιστικό και για τους μη supporters.Ακολουθεί ένα απλό και κατά την γνώμη μου χρήσιμο εργαλειάκι ανάλυσης.
Αν σε κάποιο παιχνίδι έχουμε καλό O.F και αντιμετωπίζουμε μέτρια εξωτερική άμυνα θα έχουμε καλό O.Fc.
Αυτό συχνά αυξάνει τον αριθμό των ελεύθερων επιθέσεων και κατά μέσο όρο την συνολική μας ευστοχία.
Όμως ένα καλό O.Fc συχνά δεν έχει τα αποτελέσματα που θα περιμέναμε. Αυτό γιατί άλλο πράγμα η καλή κυκλοφορία και άλλο ότι τελικά τα σουτ τα πήραν οι παίχτες που θα θέλαμε!
Στο παρακάτω Excel υπάρχει ο τρόπος να υπολογίσουμε πόσο πραγματικά καλά λειτούργησε η ´ροή´ στην επιθεσή μας.
(https://rapidshare.com/files/3580284933/FlowRating.xls)το αρχείο αυτό προέκυψε από το παιχνίδι
(35546261)εάν υπάρχουν ερωτήσεις για το πως συμπληρώνεται ευχαρίστως να τις απαντήσω
Σχόλια: Σε κόκκινο φόντο είναι η τιμή του O.Fc, ενώ σε κίτρινο το FlowRating.
Το FlowRating μετρά το πόσο καλά αξιοποιήσαμε τα πλεονεκτήματα μας στα Match Up Ratings.
Βλέπουμε ότι ενώ είχα O.Fc = 1 είχα κακή τιμή στο F.R (0.93)
Αντίθετα ο αντίπαλος με μόνο O.Fc = 0.63 είχα καλή τιμή στο F.R (1.01)
Άρα ο αντιπαλός μου αξιοποίησε καλύτερα τα Match Up του από εμένα. Κέρδισα γιατί είχα καλύτερο ρόστερ αλλά όχι τακτική!
Γιατί όμως ομάδες με καλό O.Fc δεν αξιοποιούν καλά τα Match Up Ratings;
Η τακτική είναι η απάντηση. Πράγματι στο παράδειγμα μας εγώ επέλεξα Patient. Τα καλύτερα match up τα είχα στις θέσεις (P.F-S.F-C). Όμως οι επιθέσεις ειδικά από το S.G ήταν πάρα πολές.
Όμως για τα δεδομένα της κατηγορίας δεν έχει κακή πάσσα!
Συμπέρασμα: Το εσωτερικά επικεντρωμένο Patient (τουλάχιστον για την ομάδα μου) είναι κακή επιλογή εκτός ίσως εάν το παίξω με δύο καθαρά P.G! Ούτε με 1.5 P.G δεν δούλεψε!
Ελπίζω να βοήθησα!
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές