BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241411.171 in reply to 241411.170
Date: 6/4/2013 2:37:09 AM
Overall Posts Rated:
188188
Johnyboy nem indulsz az U21 kapitányi posztért? Szívesen támogatnálak, persze a kocsmában pár liter sör után. :-)

Igazából kellene az eredmény Te voltál akivel sikerült elérni utoljára valami kupát amiből lehetett inni is.

Last edited by Mikhail at 6/4/2013 2:37:49 AM

This Post:
11
241411.172 in reply to 241411.166
Date: 6/4/2013 3:05:49 AM
Overall Posts Rated:
88
Saját állításod szerint van 918 csapatunk. Visszatérő téma, hogy alig 10-15 embert érdekel a válogatott. Akkor mi ez, ha nem pár ember játszótere? Legalábbis a közösség egészéhez viszonyítva. Az értékelés meg nem mérvadó, én kb 2 éve nyomtam két igent, azóta sem változtattam rajta, akár elégedett voltam, akár nem (már ameddig egyáltalán érdekelt a válogatott). Szerintem sokan nyomtak értékelést vaktában. Az meg, hogy néha ingadozik, pont azoknak köszönhető, akik a válogatottak körül sertepertélnek, emlékezz csak wenger értékelésére közvetlenül a megválasztása után, még mielőtt akár csak egy tétmeccset is irányíthatott volna.

Az újoncok edzésbe való bevonásával egy probléma van. Jön 10 újonc, aki elkezd edzeni, mert erre bátorítják, ezt olvassa a fórumban, stb. Az alaphangon is 20 játékos. Természetesen a legtöbben a slágerposztokra edzenek (multis PF, benti PG). Én pl nem U21-nek kezdtem edzeni a jelenlegi 20 éves centereimet, mégis megkerestek, hogy esélyesek, tehát nem lehet olyan nagy centerképző bázisunk, ha a saját célra edzett centereim beférnek jövőre. Bedobót sem nagyon divat edzeni, ha jól tudom. Magyarul a 20 játékosból bekerül kb 4 a válogatottba, de ha figyelembe vesszük, hogy a régiek is edzenek, több tapasztalattal, nagyobb tartalékokkal, akkor még tán annyi sem. Szerinted hogy érez az a (10-ből 8-9) újonc, aki elkezdett edzeni, mert mindenki azt mondta neki, hogy az a jó, három évig szenvedett (esetleg stabil középcsapattá ért harmadosztályban, de fenntarthatatlan a csapata), majd végül nem kerül be a játékosa, stadionja nincs, tartalékai nincsenek, mert mindig elment a kevéske pénze az edzőcserékre. Mindezt azért, mert senki nem szólt neki, hogy két szezonon keresztül inkább csak gyűjtögessen, építsen, teremtse meg a hátteret. Vedd hozzá mindehhez, hogy mire ő idejut, azt látja, hogy akivel együtt kezdett, magasról tett a válogatottra, csak a saját fejlődésére koncentrált, épp feljut a másodosztályba, vagy legalábbis döntőzik. Szerinted ezek után mennyi kedve lesz játszani? Arról nem is beszélve, hogy egy kezdőnél sosem lehet tudni, meddig játszik. Lehet, hogy két hónap után megunja és az edzett játékosa megy a kukába. Gondolom, találkoztatok már ezzel a jelenséggel.

Azt kéne felfogni, hogy kezdő csapat nemhogy eltartani, de felnevelni sem tud válogatottat. Fejlődni kell hozzá, megteremteni az anyagi hátteret, edzéstapasztalatot szerezni. Inkább két szezonon keresztül eddzen válogatottra esélytelen játékost négyes edzővel, építse a csapatát, fejlessze a stadionját és legfőképpen szeresse meg és élvezze a játékot. Ha két szezon múlva még mindig játszik, akkor lehet neki válogatott esélyest adni, mert akkor már valószínűleg nem hagyja abba és a háttér is meglesz ahhoz, hogy hosszútávon is eredményesen nevelhessen.

Az meg nevetséges érv, hogy ha az újoncok nem edzenek, nem lesz válogatott, gyorsan végigpörgettem a jelenlegi keretet:

Verebes gazdája te vagy.
Galambos és Bozóky gazdája én vagyok.
Görbicz gazdája a 17. szezon óta játszik.
Bodrogi gazdája a 8. szezon óta játszik.
Nadzon gazdája a 7. szezon óta játszik.
Tuskán gazdája a 15. szezon óta játszik.
Éder gazdája a 4. szezon óta játszik.
Káldi gazdája a 11. szezon óta játszik.
Röst gazdája a 16. szezon óta játszik.
Somlai gazdája a 14. szezon óta játszik.
Halmi gazdája a 11. szezon óta játszik.
Tandary gazdája újoncként kezdte őt edzeni.
Minya gazdája a 6. szezon óta játszik.
Liptay gazdája a 7. szezon óta játszik.
Rajczi gazdája a 17. szezon óta játszik.
Grofcsik gazdája a 3. szezon óta játszik.

From: Admiral

This Post:
00
241411.173 in reply to 241411.172
Date: 6/4/2013 3:06:10 AM
Overall Posts Rated:
88
Hol vannak az újoncok által kinevelt válogatottak? Mennyiben lenne más most a válogatott, ha nem kezd el 5-10-15 újonc csapat válogatottra edzeni (közben meg feladtak mindent, eredményességet, játék élvezetét, stb)? Szerinted azok az újoncok, akik a 21. szezon elején elkezdtek nevelni és nem jutott be a játékosuk, mennyi kedvvel játszanak a jövőben? Nem lett volna jobb inkább mindenkinek azt mondani, hogy 2-3 szezonon keresztül csak építsen és utána eddzen? Most szegényebbek lennénk egy Tandaryval, de lenne 10 csapatunk, aki stabil háttérrel vághatna bele az edzésbe.

Az egy szem újonc által edzett játékos az Tandary. Megvette az újonc 350k-ért, gondolom, ráköltött kb ugyanannyit az edzőre. Hol fog neki visszajönni ez a pénz? El tudja adni szerinted annyiért Tandaryt? Ha azt a pénzt stadionra költi, ma lehetne egy 10k-s stadionja, másfélszer ennyi bevétellel és talán már fel is jutott volna negyedosztályból. Jelen pillanatban a teltházas jegybevétele 110k. A teltházas. Az idei átlaga 100k alatt van picivel, de eddig ennyi sem volt. A csapata fizetése 95k, ez most fog emelkedni. Hogy fogja eltartani? Főleg úgy, hogy még fejlesztenie is kéne a csapatát, hogy legalább döntőbe juthasson.

From: gecsega

This Post:
11
241411.174 in reply to 241411.173
Date: 6/4/2013 3:22:11 AM
Overall Posts Rated:
4141
Tandary problémája számomra is ismerős! Az én mentoráltam csapatában van és az elmúlt heti beszélgetéseinkből az jön le, hogy örül ő neki hogy válogatott a srác, de már azt kérdezte, hogy kiket cseréljen le vagy, hogyan módosítsa a csapatát, hogy ne legyen mínuszos a bevétele. Természetesen fórumot nem nagyon követi, csak annyit tud az egészről amennyit én megosztok vele a válogatottal kapcsolatban. Amit nagyon sajnálok, hogy mondanám neki, hogy költsön egy csomót a stadionjára (de miből?), illetve lenne egy két ötletem, hogy hogyan is edze tovább Tandary-t, hogy ne keressen 1 szezon múlva 100k-t, de akkor az U21 rovására fog menni, és természetesen ő is feljebb akar lépni legalább egy osztállyal rövidesen. De ilyen fizetések mellett szinte lehetetlen. Ha most piacra tenné, akkor kapna értem ennyit? 1millát, maximum 1,3 millát, de akkor elvesztené azt az egy dolgot ami legalább ment neki az elmúlt pár évben a játékos nevelés.

Szóval igen szerintem is probléma, hogy azt várjuk el az újoncoktól, hogy neveljenek U21-es válogatottakat, mert akkor körülbelül esélyük sem lesz arra, hogy a játék többi elemében is előre lépjenek.. Aki pedig már felsőbb osztályokban játszik 3 edzett játékos nem fér bele, illetve csak akkor, ha az már az eredmény rovására megy.

Én személy szerint szeretem ezt a játékot mert sokkal többet kell gondolkodni azon, hogy hogyan maradjon talpon a csapatod mint bármelyik másik online menedzser játékban, ami szerintem pont a legjobb része.

Jöhetünk itt más országok válogatottjaival, de nem látunk bele, hogy hány ember játszik tényleg (farmolás, több csapat..), tehát mindig is abból kell gazdálkodnunk amink van!

This Post:
00
241411.175 in reply to 241411.174
Date: 6/4/2013 3:36:12 AM
Overall Posts Rated:
88
Hát pont erről beszélek. Nem lett volna jobb, ha a Tandaryra költött 350k-t, meg amibe az edző került, azt stadionfejlesztésre költötte volna az első évben? Akkor most 150k-s heti bevétele lenne, valószínűleg harmadosztályban lenne már legalább 1 szezon óta. És ehhez csak annyi kellett volna, hogy ne most legyen válogatott játékosa, hanem egy évvel később. Ráadásul, ha már cserélnie kell a csapatát, hogy ne legyen mínuszos, az azt jelenti, hogy gyengülni fog, azaz jövőre sem lesz feljutás. Nem akarok beleszólni a tervetekbe, de szerintem amint eladja Tandaryt, tartson minimál csapatot, kiesni úgysem tud, de amit egy év alatt összeszed, abból tud építeni vagy 3500 helyet, az hetente kb 50k-val megdobja a bevételét. Onnantól nem lesz probléma a Tandary-félék eltartása. És mindehhez csupán egy szezon kihagyás kell. Ha viszont folytatja (illetve Tandary után elölről kezdi) válogatott játékosok nevelését, akkor az életben nem fog sem feljebb jutni, sem eltartani normális játékost hosszútávon.

Abban meg szerintem ne reménykedj, hogy Tandary elmenne 1,3 vagy akár csak 1 milláért is. Ha van olyan, aki ennyit adna 20 éves játékosért, nyugodtan jelentkezzen nálam, 1,3 milláért Galambos bármikor vihető.

From: Norbi

This Post:
11
241411.176 in reply to 241411.175
Date: 6/4/2013 4:14:33 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Ha már arra panaszkodik sok mindenki, hogy a válogatottak kb 15 ember játszótere, akkor nekem az jön le belőle, hogy az a sok felhasználó is szeretne odakerülni (legalábbis biztosan akadnak ilyen emberek, persze tudom, hogy van aki nem emiatt említette meg ezt a dolgot). Nemrég Gila és még egy scout is jelezte, hogy nem tudja folytatni a scoutolást, Cimi ezt a fórumon le is írta és scoutok toborzásába kezdett...mennyi jelentkező is volt? 1-2? Ja, egy sem. De itt meg annyira jól tudja mindenki, hogy mi lenne a jó...((most nevetek))

This Post:
00
241411.177 in reply to 241411.175
Date: 6/4/2013 4:37:23 AM
Overall Posts Rated:
350350
Akkor menjünk sorban, minden válaszra egy postban válaszolok.

@wenger

Itt nem a munkád semmibevételéről van szó, hanem arról, hogy nem mindenkit érdekel a válogatott.

De-de! Ha én belerakok valamibe az életben x órányi munkát és tudom, hogy a maximumot adtam bele, arra meg csak arcon köpés jön válaszként, az igenis a munkám lebecsülése. Ugyanígy gondolom ezt itt is.
Akit nem érdekel a válogatott, az ne mondjon semmilyen véleményt. Ez most biztos nincs így és ezen vagyok felháborodva.

@deakdzso

ne állítsd ezt úgy be, hogy mindezt másokért tetted, mert nem, ezt kizárólag magadért tetted, a saját szórakoztatásodra.

Megismétlem, hogy az országért teszem, miattatok. Egy valós kapitány sem öncélúan vezeti a válogatottat, hanem a nemzete sikeréért! Ez kétoldalú viszony: kell egy stáb és kellenek edzőcsapatok. Ha az egyik oldal nem úgy áll hozzá, akkor tuti nem lesz eredményes/sikeres a dolog. Magam miatt nem fogok idegeskedni, nem fogok posztokat írni, hogy ugyan már edzetek 18 éveseket,mert behal a válogatott anélkül. stb...
Önmagam idegesítése miatt nem fogok azon ötletelni hogyan lehetne többet/jobbat csinálni válogatott téren.

@Mikhail

Johnyboy nem indulsz az U21 kapitányi posztért?

Pont ezért, amit fentebb írtam. Nem öncélúan csinálom és meguntam/belefáradtam a magányos szélmalomharcba, hogy senki nem akar edzeni.

@Admiral

Én pl nem U21-nek kezdtem edzeni a jelenlegi 20 éves centereimet, mégis megkerestek, hogy esélyesek, tehát nem lehet olyan nagy centerképző bázisunk, ha a saját célra edzett centereim beférnek jövőre.

Pontosan így igaz, alig edzenek és nem csak a center poszton van hiányunk edzőkben, hanem az összesben.

Bedobót sem nagyon divat edzeni, ha jól tudom

Én edzek kettőt + egy tölteléknek valót.

Szerinted hogy érez az a (10-ből 8-9) újonc, aki elkezdett edzeni, mert mindenki azt mondta neki, hogy az a jó, három évig szenvedett (esetleg stabil középcsapattá ért harmadosztályban, de fenntarthatatlan a csapata), majd végül nem kerül be a játékosa, stadionja nincs, tartalékai nincsenek

Biztosan rossz neki és meg tudom erősíteni egy tavalyi Manfrédos hercehurcával. ha jól tudom elég erős alapaskilles játékos volt, még volt is hely a keretben nagy nehezen hívták csak be.
Amúgy meg nincsenek bérelt helyek, ha van posztonként 6-7 ember, akkor a jobbak kerülnek be.
Az viszont számomra evidens, ha nincs 18 fő u21 szintű játékos, akkor viszont bekerül pl a 15 legerősebb.

Nem lett volna jobb inkább mindenkinek azt mondani, hogy 2-3 szezonon keresztül csak építsen és utána eddzen?

Nem vitatom amit írsz, de kérdem ismét: Kivel edzessünk ill. hol friss 18 éveseket?
(Nem ismétlem, hogy hol nem edzenek és miért)

Hol vannak a bázisprogramba jelentkezők? wenger topikja
Ezt hiányolom, hogy totál leapadt az érdeklődés a nevelés iránt.
Legalább egy "jelen vagyok"-ot mondjon a pályázó a bázisprogram topikba, hogy tudjuk kikre számíthatunk a jövőben.
Ezért van, hogy sötétben tapogatózunk és nagyítóval keressük a leendő edzőket.

A jövő évi u21 az elmúlt 10 szezon talán leggyengébb csapata lesz. Így is kényszerből vannak behívva a húzóember centerek (pl a tied is), mert a jobb potosak egyszerűen elkallódtak.
Például nem lehetett szót érteni a tulajdonossal, hogy adja el normális áron vagy, hogy edze őt.
Vagy csak 1,5 szezon után leálltak az edzéssel és lemaradtak, vagy külföldön trédernél kötött ki a játékos.
A scoutok rákényszerülnek a tudatos munka helyett a kényszerből történő edzetésre. Azokat edzetik, akik hajlandók edzeni és emiatt elég sok maga pot elveszik a számunkra pl trédereknél.
A maga potokat pénzzé teszik gyorsan a draft után!
Na tessék itt jön elő, hogy kéne a pénz...

This Post:
00
241411.178 in reply to 241411.177
Date: 6/4/2013 6:29:23 AM
Overall Posts Rated:
188188
Majdnem mindenki nevét kiemelted vastaggal. Enyém nem. :-(
Pont ezért, amit fentebb írtam. Nem öncélúan csinálom és meguntam/belefáradtam a magányos szélmalomharcba, hogy senki nem akar edzeni.

Szerintem aki játszik bármilyen játékkal öncélúan teszi. A saját maga szórakoztatására.
Mellékesen, annyi időt és energiát ölsz ebbe a játékba szívesen látnálak ismét kapitánynak.

This Post:
00
241411.179 in reply to 241411.178
Date: 6/4/2013 6:55:02 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem szeretném, mert pihennék végre.

Szerintem aki játszik bármilyen játékkal öncélúan teszi.

Az öncélúság egyik legjobb ellenpéldájára felhozom (51985) Megvette Berényit, majd Leszkovent, csomó pénzt bukott Lakatoson.
Önzetlenül segítette a válogatottat úgy, hogy másodlagos volt a saját érdeke. Vagy legalábbis egyenértékű volt azzal szemben a válogatotté is.
Van még pár önzetlen játékos az MKL-ben, de ők nem tudnak minden egyes Nt játékosunk megvenni, arra már neki sincs pü-i keretük vagy edzéshelyük.
A 2. ligában meg már képtelenség egy Leszkovent (cca 250k fizetés) tartósan eltartani úgy, hogy mellette eredményes is legyél.. Ergo pénz kéne vagy ktgcsökkentés

Elmondtam kb mindent

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/4/2013 6:56:26 AM

This Post:
00
241411.180 in reply to 241411.176
Date: 6/4/2013 8:43:24 AM
Overall Posts Rated:
88
Akkor neked rosszul jön le. Az, hogy 15 ember játszótere, nem azt jelenti, hogy mindenki oda akar kerülni, hanem azt, hogy összesen ennyi embert érdekel a dolog. Aki tehát ámokfutásszerűen ostorozza azokat, akiknek nem a válogatott a legfontosabb (vagy éppen egyáltalán nem fontos), az nem az ország, közösség, stb javára hergeli magát és pocskondiázza a többieket, hanem ennek a 15 embernek a személyes játékélménye miatt. Hidd el, akit érdekel a válogatott sorsa, az már ott van körülötte (vagy ott volt, de személyes ellentétek miatt már nincs ott).

Én nem a válogatott érdekeit nézem, amikor beírom a véleményem. Azzal nem értek egyet, hogy annak a kevés új menedzsernek a játékélményét tegyük tönkre, akik egyáltalán idetalálnak, mindezt a válogatott érdekére hivatkozva, ami - visszakanyarodva - kb 15 embert érdekel, a közösség 90 %-a magasról tesz rá. Megy a panaszkodás, hogy nincs aki eddzen, aki elkezdi, az is nehezen boldogul és sokan abbahagyják. Nem véletlen. Pont erre írtam egy javaslatot, amit ki lehetne próbálni. Aztán vagy bejön, vagy nem, bukni nem fogunk rajta, leírtam, miért.

Gila - akivel egyébként jóban vagyok, csak a válogatott és a pénzügyek kapcsán nem értünk egyet - írta, hogy a mi érdekünkben dolgozik. Csúnyán fog hangzani amit most mondok, előre is bocsánat, de ki kérte, ki kényszerítette rá? Nekem pl semmivel sem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy a válogatott 10 vereséget szenved, vagy Európa-bajnok lesz. Egyszerűen nem érdekel, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Nincs azzal baj, hogy valakinek ez a fontos, én elfogadom, cserébe ő is fogadja el, hogy másoknak meg nem az. RL én is szurkolok minden sportágban a magyar válogatottnak, de itt hidegen hagy.

This Post:
00
241411.181 in reply to 241411.177
Date: 6/4/2013 9:09:51 AM
Overall Posts Rated:
88
Nem kell "edzetni". Eddze az, aki akarja, de ne az újoncok nyakába legyen varrva. Egyrészt felesleges, most is csak egy újonc tudott odáig jutni, hogy válogatottja legyen, ráadásul már most, 20 évesen problémái vannak az eltartással, másrészt tönkreteszitek más játékát, aki nem elég tapasztalt ahhoz, hogy tudja, nem fogja bírni. Neki azt mondják, hogy eddzed ezt a gyereket és válogatott lesz, persze, hogy fellelkesül. Aztán meg jön a kopp. Mindezt azért, hogy kb 10 újoncból egy eljusson odáig, hogy három szezonnyi szenvedés után egy szezonon keresztül ott legyen az embere az U21 válogatottban. Pünkösdi királyság ám ez, utána meg marad a rideg valóság, hogy pont a válogatott edzés miatt olyan hátrányba került, amit már soha nem fog behozni, vagy csak több szezon beáldozásával.

Szerinted ugye sokakat érdekel, mi van a válogatottal. Hát akkor mutassák meg, mennyire érdekli őket, és eddzenek ők. Nem rólad beszélek, mert te edzel, de hol van az a hatalmas tábor, aki annyira fontosnak érzi a válogatott szereplését? Ha meg - ahogy írod is néhol - nincs érdeklődés, akkor minek kéne megszakadni a válogatott érdekében? Főleg annak, aki épp csak kezdi a játékot és esélye sincs megtalálni benne a maga örömét, mert rögtön rá lesz beszélve az edzésre, amivel 3-4, vagy még több szezonra el is van rontva a fejlődési lehetősége. Amúgy meg régieknél is előfordul, hogy rászánja magát, hogy edzene válogatottra, kinéz magának 2-3 embert és mindegyiknél közlik vele, hogy az másnak lett odaígérve (szerintem tudod, kiről beszélek). Na így nem is kell csodálkozni, hogy elmegy tőle az ember kedve és csak magának edzeget, aztán ha úgy alakul, hogy bekerül a játékosa, tudomásul veszi egy vállrándítással.

Írod, hogy elkallódtak a magasabb potos játékosok. Ugyan hova kallódtak el? Elvitték külföldre olyanok, akik jobban állnak anyagilag? Abbahagyta a játékot az újonc és bentragadt nála a játékos? Olyanhoz került, aki megunta a válogatottnak nevelést, és csak a saját csapatára fókuszál? Na ezért kéne inkább először stadion felé tendálni és csak utána edzésre. Aki 2-3 szezon játék után is vállalja, az valószínűleg nem fogja szó nélkül abbahagyni a játékot, nem fog a nevelés az eredményesség rovására menni és nem fogják elhappolni az orra elől a külföldiek, mert hiányzik pár 10k ahhoz, hogy megvegye.

A több pénz meg nem oldana meg semmit, max drágábban mennének el a játékosok. Aki most 500k-ból vesz egy játékost, meg egy edzőt, az 1 millából is pont ugyanannyit tudna venni, mivel ha mindenkinek kétszer annyi pénze lenne, pont kétszer annyiba kerülne minden játékos és edző is. Max a stadionépítésnél lehetne nyerni vele, de pont az a probléma, hogy még kevés pénznél sem a gazdasági fejlődés irányába vannak tanácsolva az újoncok. Ha több pénz lenne, akkor még inkább félvállról lenne véve a gazdasági háttér kiépítése, "úgyis van neki elég pénze" mottóval.

Advertisement