BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: Tarikz
This Post:
22
306450.171 in reply to 306450.170
Date: 5/27/2021 4:44:15 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

U ponedjeljak je nasa reprezentacija dozivjela poraz od Italije, ovaj put od 11 razlike: (60179).

Nije dobro pocelo za nas tim, jer smo vec u prvoj cetvrtini otisli na dvocifreni zaostatak. Italija je igrala granitnu odbranu i nasim momcima je bilo vrlo tesko da pridju blizu kosa, sto je rezultiralo dosta losim sutevima izvana. Ipak, nakon prvog timeouta smo se malo pribrali i poceli nalaziti dobra rjesenja, te smo uspjeli smanjiti prednost na odlicnih -6.
Slicno je bilo i u drugoj cetvrtini, ponovo los ulazak u dionicu i jos jedna granitna odbrambena sekvenca Italijana, i opet smo u poziciji da smanjujemo dvocifreni zaostatak. Na kraju prvog poluvremena prednost Italijana ipak iznosi 10 razlike.

Drugo poluvrijeme su Italijani proveli odrzavajuci prednost. Iako smo i mi imali nekoliko perioda nevjerovatne odbrane gdje Italijani nisu zabijali poene po 3-4 minute, na nasu zalost nismo uspjevali da iskoristimo to na drugom kraju terena. Nekoliko puta smo smanjivali zaostatak na -5, ali bi Italijani odmah adekvatno odgovorili. Igralo se tako citavo drugo poluvrijeme te je konacni rezultat tako iznosio korektnih 80-69 (jos jedan dokaz fantasticnih odbrana).

Italija je jos jednom pokazala da su za klasu kvalitetniji protivnik, a nama ne ostaje nista drugo nego da se okrenemo ostalim protivnicima u grupi.
Nas sljedeci rival, Slovenija, je pokusala CTom da iznenadi Hrvatsku ali nije uspjela u toj namjeri. Slovenci su vec ranije imali izuzetno nizak entuzijazam, a ovim potezom su nam zagarantovali izuzetno laganu i ubjedljivu pobjedu u sljedecem kolu. U posljednjem mecu grupe Njemacka je teze od ocekivanog savladala Belgiju, okrenuvsi rezultat u svoju korist tek u posljednjoj dionici susreta.

U drugoj grupi je domaca Spanija sa 66 razlike demolirala Rumuniju, a u mecu ekipa bez entuzijazma je Turska pobijedila Grcku sa cak 25 poena razlike. U posljednjem susretu grupe i borbi za drugo mjesto je Izrael sa ogromnih 14 razlike pobijedio Poljsku, i na taj nacin dosao vrlo blizu medalje vec u ovoj fazi turnira.

Sto se ostalih vijesti tice - mogu da potvrdim da je chat popravljen, a nadam se da cu vas u malo vecem broju vidjeti vec u ponedjeljak.

Cujemo se prije meca sa Slovenijom.
LP!

This Post:
00
306450.172 in reply to 306450.171
Date: 5/31/2021 4:12:36 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ovo mi se strasno svidja, bravo!

This is where we hold them!
This Post:
00
306450.173 in reply to 306450.172
Date: 6/1/2021 3:38:57 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
Al chat nikako da proradi

This Post:
00
306450.174 in reply to 306450.173
Date: 6/1/2021 5:05:07 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Na zalost, imaju konstantno problem s tim...

This Post:
11
306450.175 in reply to 306450.172
Date: 6/2/2021 2:46:40 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
@Leonidas

Hvala puno, solidna pobjeda na kraju iako sam nekako imao visa ocekivanja sto se konacnog rezultata tice.

Kao sto ste vjerovatno vec vidjeli, nasa reprezentacija je u ponedjeljak uvece savladala Sloveniju sa cak 34 razlike: (60181) i tako napravila jedan odlican korak u borbi za medalju na ovom Evropskom Prvenstvu.

Nazalost u pripremi meca nismo mogli racunati na Bagaru (tek povrijedjen) i Egica (tek oporavljen od povrede) koji su nam medju najboljim vanjskim igracima ali ipak mislim da je ostatak tima dobro iznio ovaj vanjski napad.
U pripremi utakmice nije bilo mnogo nedoumica - Slovenija je bez enta pristupila mecu i morali su da se kockaju do kraja ukoliko su zeljeli bilo kakav podnosljiv rezultat. S obzirom na nekoliko nasih uzastopnih unutrasnjih utakmica, odlucili smo da napadnemo vani i to se pokazalo kao odlicna odluka. Najveca razlika je napravljena u trecoj cetvrtini i tu smo se odlijepili na 30+, a u posljednjoj cetvrtini su rezerve odrzavale tu razliku.

Sto se drugih susreta grupe tice, Hrvatska je u sjajnom mecu tijesno porazena od Belgije te su joj tako smanjene sanse za prolaz u polufinale, a Italija je sa velikih +16 savladala Njemacku i jos jednom potvrdila da je apsolutni favorit ove grupe. Situacija na tabeli je takva da su Italijani prvi sa maksimalnim ucinkom, mi na racun kos razlike predvodimo cetiri ekipe sa 1-1, a posljednji su Slovenci sa dva poraza.

U drugoj grupi se Spanija lagano obracunala sa Poljskom, Izrael je uradio isto protiv Grcke, a blago iznenadjenje predstavlja trijumf Rumunije protiv Turske. U ovoj grupi su tako prve Spanija i Izrael sa 2-0, Turska i Rumunija imaju 1-1 i velike probleme sa entuzijazmom, a Poljska i Grcka su dozivjele dva poraza u prva dva kola.

U sljedecem kolu nas ocekuje okrsaj sa Hrvatskom koja ce pokusati da se oporavi od poraza protiv Belgije. Nadamo se da ce se neki od nedostupnih igraca vratiti na raspolaganje strucnom stabu.

Sto se chata tice, moguce je logovati se ali ne radi uvijek iz prvog pokusaja tako da nekad treba refreshovati stranicu da bi se pristupilo.

Cujemo se pred utakmicu sa Hrvatskom. LP!

This Post:
00
306450.176 in reply to 306450.175
Date: 6/2/2021 6:59:21 AM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
Šteta zbog praćenja
Dobre su tekme
Pogotovo će biti dobra tekma sa Susedima
👌👌👌👌🍒🍒🍒🍒🍒

This Post:
00
306450.177 in reply to 306450.176
Date: 6/2/2021 8:03:23 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Da da, tri sjajne tekme nas ocekuju!

This Post:
22
306450.178 in reply to 306450.177
Date: 6/7/2021 4:44:56 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

Veceras od 20.00 u Barceloni nasu reprezentaciju ocekuje susret treceg kola druge faze Evropskog Prvenstva, a nas sljedeci protivnik je jos jedan susjed, Hrvatska.

Hrvatska je nakon Srbije i nas treca najtrofejnija reprezentacija sa Ex-Yu podrucja jer u svojim vitrinama imaju tri medalje, od cega su dvije bronzane i jedna srebrna - kada su u finalu EPa u sezoni 29 izgubili od cuvene finske generacije predvodjene legendarnim Hakkinenom.
Na njihovu zalost, prosle su 23 sezone od posljednje hrvatske medalje i svakako da je glavni cilj svakog njihovog selektora da povrati reprezentaciju na staze stare slave.
Ipak, ne moze se ni reci da Hrvatska u posljednje vrijeme biljezi lose rezultate. U posljednjih sest evropskih prvenstava su samo jednom odsustvovali u drugoj fazi, sto je vrlo dobar rezultat, ali se stice utisak da im uvijek fale jos dva ili tri odlicna igraca da se napravi taj iskorak ka medalji.

Sa Hrvatskom se nasa reprezentacija ne susrece prilicno cesto kao sto je to slucaj sa ekipama poput Italije ili Poljske. U zadnjih deset sezona smo koplja ukrstili tek pet puta, i to tri puta na evropskim prvenstvima (gdje vodimo 2-1) i dva puta u pripremnim prijateljskim utakmicama, gdje smo podijelili pobjede.

Hrvati su se u ovu fazu turnira plasirali kao komforno prvoplasirana ekipa najsokantnije grupe u prvoj fazi, ostavivsi iza sebe velesile poput Francuske i Srbije. Zasada su, poput nas, na omjeru 1-1, a u proslom kolu su dozivjeli izuzetno neugodan i tijesan poraz protiv Belgije u posljednjoj sekundi produzetka.

U nasoj reprezentaciji vlada odlicna atmosfera nakon ubjedljivog trijumfa protiv Slovenije u proslom kolu, a igraci ocekuju da se veceras pokrene serija dobrih rezultata u pohodu na novu medalju.
Na press konferenciji su nam se obratili Fahro Suljagic i Rifat Hastor, neki od najmladjih clanova naseg najboljeg tima. Upitan o snazi vecerasnjeg rivala, Suljagic je izjavio sljedece:

U ovoj fazi turnira nema laganih protivnika, i Hrvatskoj cemo pristupiti na taj nacin. Kvalitet su pokazali odlicnim izdanjem u prvoj fazi turnira i bili su na dobrom putu da nastave sa pobjedama i ovdje ali nisu imali srece protiv Belgijanaca. U svakom slucaju, bez obzira na njihovu snagu, mislim da smo favoriti i siguran sam da cemo tu ulogu veceras opravdati.

Hastor je dodao:

Mozda se ne susrecemo cesto sa Hrvatskom, ali je strucni stab proveo dosta vremena skautirajuci njihove igrace i analizirajuci prosle utakmice. Ekipa je svjesna svojih zadataka i dacemo svoj maksimum da ih uspjesno izvrsimo na terenu.

Upitani o treningu u petak, obojica igraca su imali razloga za zadovoljstvo. Fahro nam se pohvalio njihovim napretkom:

Vrlo sam zadovoljan svojim treningom u ovoj sezoni - napredovao sam u nekoliko vjestina a Skok Sut sam poboljsao vec dva puta, sto mislim da je odlican uspjeh u ovim mojim godinama. Kroz sastanke sa strucnim stabom sam vidio da me planiraju koristiti u nekoliko taktickih varijanti kao legitimnog rotacijskog igraca, i to me cini izuzetno zadovoljnim s obzirom na snagu naseg tima. Moj mladji kolega Rifat takodjer biljezi odlicnu trening sezonu, a upravo u petak je poboljsao svoje snalazenje pod kosem. Pricali smo vec o ovome - moj savjet mu je da nastavi vrijedno da trenira i ocekujem da cemo uskoro zajedno razbijati protivnicke odbrane atraktivnim zakucavanjima i polaganjima.

U pripremi za ovaj mec necemo moci racunati na Egica koji jos uvijek nije dostigao dobru formu u oporavku od nedavne povrede, a dostupan nece biti ni jos uvijek povrijedjena zvijezda naseg tima, Haris Bagara. Ostatak tima je dakle u formama 8 ili 9, ali bi se stekao utisak da je vise nasih igraca trebalo biti u 9 formi s obzirom na minute. Ipak, gledajuci hrvatske forme bi se reklo da tu imamo prednost, i to bi mogla biti prevaga u nasu korist veceras.

Nadam se da se vidimo na popravljenom chatu veceras!

LP

This Post:
22
306450.179 in reply to 306450.178
Date: 6/9/2021 6:23:52 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Zdravo svima,

Uprkos razocarenju u ponedjeljak, red je da se hladne glave napise kratki osvrt na poraz od Hrvatske: (60186).

Kao sto ste vjerovatno vidjeli dosad, nasa reprezentacija je napravila veliki korak u nazad u borbi za medalju i mjesto na predstojecem Svjetskom Prvenstvu. Nasuprot mojim ocekivanjima i ocekivanjima strucnog staba, Hrvatska nam je ocitala lekciju i u potpunosti iskomplikovala situaciju u nasoj grupi.

Mec nije poceo dobro za nasu reprezentaciju - vec nakon cetiri minute nam se povrijedilo prvo krilo Spomenko Jocic i to je bio prvi nagovjestaj da cemo imati probleme u ovom mecu. Na nasu zalost, nasa ekipa nije podnijela dobro tu informaciju te smo indisponirano pristupili napadackom segmentu ove igre - uzimali smo vrlo lose suteve a nismo uspjeli da realizujemo lagane prilike pod hrvatskim kosem. Prva cetvrtina zavrsava prednoscu od 7 poena za Hrvatsku, medjutim u ovom trenutku smo i dalje vjerovali u preokret jer su najbolji hrvatski bekovi Cvrljak i Corak nakupili veliki broj faulova (po tri ako se ne varam).

U drugoj cetvrtini smo uspjeli malo da zbijemo redove i u napadu i odbrani, prvenstveno radi Stekica, medjutim nikako nismo uspijevali da u potpunosti istopimo hrvatsku prednost. Cetvrtinu pobjedjujemo jednim poenom razlike za -6 na poluvremenu, a Cvrljak i Corak zavrsavaju poluvrijeme sa 5 faulova. I dalje smo se nadali da ce njih dvojica brzo biti izbaceni u drugom poluvremenu i da cemo tu napokon uspjeti preokrenuti rezultat.

Drugo poluvrijeme pocinje katastrofalno za nas - Hrvatska pravi veliku seriju i dolazi do prednosti i od 13-14 poena i tu vec pocinjemo da shvatamo da ce se utakmica tesko pobijediti. Ovdje negdje dozivljavamo i povredu katastrofalnog Crleneca i tu su nam potonule skoro sve ladje. Hrvati su neumoljivi na obje strane parketa a Corak i Cvrljak magicno prezivljavaju ovu cetvrtinu potpuno neokrznuti. Cetvrtina zavrsava prednoscu Hrvatske od 16 poena.

Posljednju cetvrtinu smo odigrali prilicno kvalitetno, medjutim pocetni zaostatak je bio preveliki za stici u jednoj cetvrtini. Svaka nasa serija za topljenje hrvatske prednosti je docekanatrojkama cudesnih Bracanova i Corka, i tu nam je bio i kraj. Pred sami kraj utakmice su Corak i Cvrljak napravili svoje posljednje faulove, ali je tada jednostavno bilo prekasno. Hrvatska je pobijedila sa ogromnih 12 razlike.

Kao sto sam vjerovatno rekao u razgovoru sa nekoliko menadzera, nemam racionalno objasnjenje za ovaj rezultat. Slicne forme i entuzijazmi obje ekipe, a promaseni hrvatski GDP i nase vece zalaganje i kvalitet su nam na pocetku davali pravo da se nadamo relativno ugodnoj pobjedi, te je time rezultat jos tezi za svariti.
Ako moram da smislim objasnjenje za ovo, mislim da nas je kostala kombinacija dvije super brze taktike i GE promjena koja je na snazi od ove sezone. Stamina se trosi puno brze nego u ranijim sezonama i Hrvatska je ocito imala petorku da se bolje nosi sa time.

U svakom slucaju, moramo naci nacin da se oporavimo od ovog poraza i pobijedimo preostale utakmice - sa Belgijom i Njemackom. Belgija je u ponedjeljak napravila ogromno iznenadjenje savladavsi Italiju (dijelom zahvaljujuci velikom taktickom previdu selektora Italije) a Njemacka je u skladu sa ocekivanjima unistila Sloveniju. U nasoj grupi tako trenutno imaju cetiri ekipe sa 2-1 omjerom, mi smo peti sa 1-2, a posljednja Slovenija ima tri poraza.

U drugoj grupi je sve proslo u skladu sa ocekivanjima - domaca Spanija je pobijedila Grcku, Izrael je savladao Tursku a Poljaci su ostvarili svoju prvu pobjedu - i to protiv Rumunije. Dva kola prije kraja Spanija i Izrael imaju po dvije pobjede prednosti u odnosu na pratioce i mislim da tu nece biti zanimljive borbe za polufinalna mjesta.

Cujemo se u petak nakon treninga ili pred izuzetno vaznu utakmicu sa Belgijom.

LP

This Post:
11
306450.180 in reply to 306450.179
Date: 6/10/2021 9:51:19 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Mi to mozemo, samo jako!

This Post:
22
306450.181 in reply to 306450.179
Date: 6/10/2021 12:10:51 PM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
591591
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Samo naprijed, po meni i ovo je veliki rezultat bez obzira sta se desi do kraja

Obzirom da smo mala zajednica a pri tom i veoma neslozna, boriti se protiv velikim zajednica i ostvarivati vrijedne rezultate i medalje, kad se pogleda kroz istoriju malo je zajednica koje su napravile takve uspjehe

Nadam se da ces ti i tvoja ekipa iz ovog svega izvuci pouke i svojim iskustvom i znanjem biti jos bolji i jaci za neke buduce tekme i takmicenja

Sretno u nastavku i bez predaje...

idemo dalje...
Advertisement