Luderltiz grał w U21 w przynajmniej dwóch ostatnich meczach o stawkę w tamtym sezonie (więcej nie sprawdzałem).
Dajmy już spokój temu Luderitzowi.
Przywoływanie jednego nazwiska bynajmniej mnie nie przekonuje.
A jedynie potwierdza mierność efektów. Bo co ta za sukces jeśli możemy w 15 sezonie gry wymieniać np. jednego czy dwóch wszechstronniejszych zawodników pod kosz?
Żeby była jasność, nie jestem przeciwnikiem MTR ani super entuzjastą pomysłu kozlika (uważam tylko że nie jest tak głupi jak ty to opisujesz).
Dla Ciebie nie jest, a dla mnie jest.
Bo wiem co w ten sposób może odebrać.
I bynajmniej jakby to ujął Tarantino od korzyści dla NT ten pomysł jest k... daleko ;)
A co do ilości wszechstronnych zawodników w NT to moim zdaniem nie do końca trafiony w tej sytuacji argument. O ile dobrze rozumiem sens całego MTR (i uzasadnienie słowa rewolucja w nazwie), to ma on wykazać że lepiej jest trenować zawodnikom najpierw boki, a później skille główne a nie na odwrót (jak u właśnie Luderlitza) i to da nam przewagę nad innymi reprezentacjami.
No i właśnie całkowitym zaprzeczeniem tego jest pomysł kozlik4 który jest kontynuacją tego co praktykujemy od sezonu 3.
Bez skutków.
Tak w ogóle to off top się robi, więc najlepiej przenieśmy tę dyskusję do innego wątku,albo chętnie podyskutuję na ten temat przez BB maila:)
Żaden offtop. Rozmawiamy o przyszłości kadry NT.
kozlik4 kandyduje na 2 sezony, ale może uderzyć w przyszłość która z jego kadencją nie będzie miała nic wspólnego.
A tego wg mnie nikt zainteresowany żywtonie kadrą nie chce.
I żadnego bb-maila.
kozlik4 odpowiadając w ten sposób i poruszając tego typu tematykę musiał zdawać sobie sprawę z konsekwencji.
Pamiętam jak pisał, że poprzednio kandydował, żeby B.B. King czasem nie został selekcjonerem i nie wprowadził swojego pomysłu.
Jeśli miałbym stosować retorykę kozlik4 to jestem zmuszony iść w jego ślady i sprzeciwiać się pomysłom szkodzącym znacznie więcej niż sławetni "odwróceni".
Za słowa na forum się płaci.
W tym przypadku głosami.