BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Διδακτικά παιχνίδια

Διδακτικά παιχνίδια

Set priority
Show messages by
This Post:
00
198026.172 in reply to 198026.171
Date: 12/4/2011 4:32:23 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Καλημέρα, νομίζω ότι πρέπει να το ποστάρεις εδώ

(http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)

.......είναι νομίζω το αρμόδιο thread για τα ´παράξενα´ παιχνίδια:)

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
198026.173 in reply to 198026.172
Date: 12/4/2011 4:42:50 AM
Overall Posts Rated:
5050
Ναι, το είδα αυτό το νήμα αλλά δεν είδα και πολύ κίνηση, γι' αυτό το έβαλα εδώ. Θα το βάλω και στο νήμα που λες όμως, δεν χάνουμε τίποτα :-)

This Post:
00
198026.174 in reply to 198026.157
Date: 12/4/2011 5:02:53 AM
Overall Posts Rated:
6464
Φιλε σορυ για την τοσο καθυστερημενη απαντηση,αλλα ειχα αφησει παααραα πολλα αδιαβαστα μυνηματα στο φορουμ και μολις τωρα ειδα το παιχνιδι μας που ποσταρες..Αν και δεν ειναι το ματς για πολλες αναλυσεις μιας και κατεβασες τα δευτερα,θα σου πω τι πιστευω..

Για την αστοχια του παρμα..το 3αρι μου που τον μαρκαρε,ο χαντιαν,ειχε καλυτερο συνολο αμυνων απο τους περιφερειακους μου..πρεπει να ειχε και καλη κατασταση,οποτε εκει νομιζω οφειλεται..

Για τα 16 σουτ του σεντερ σου..πιστευω ειναι επειδη στο 5 ειχα τον χειροτερο μου αμυντικο που επαιξε και 48λεπτο και ψοφησε :Ρ

From: sainhs
This Post:
00
198026.175 in reply to 198026.174
Date: 12/4/2011 6:26:19 PM
Overall Posts Rated:
4343
Επειδη διαβαζω εδω και μερες αυτο το παρα πολυ ενδιαφερον thread, μηπως μπορει να βοηθησεις καποιος ποιο εμπειρος να αναλυσουμε εστω και προχειρα αυτο το ματς μου? (40256903). Για να καταλαβω λιγο τι παιζει με το ολο θεμα.
Σε γενικες γραμμες ηταν ενα παιχνιδι που δεν περιμενα οτι θα το χασω.

Γενικα θα πω τι παρατηρησα εγω (με το απειρο ματι μου):
1) οτι τα matchup ratings μου ειναι καλυτερα σε σχεση με του αλλου, εκτος απο του PF, που κ εκει ειναι μικρη η διαφορα.
2) ο PF μου πηρε πολυ λιγες επιθεσεις και ριμπ σε σχεση με αλλα ματς, κ απο οτι ειδα ο αντιπαλος PF δεν ηταν κ κανα τουμπανο
3) παρολο το LP που επαιζα, ειδα οτι η μπαλα μετα γυρισε στα Guards για σκοραρισμα. Πως και?
4) Ο DeBock παρολο που ηταν παγκιτης ειχε σε 34 λ-7π, ενω ο Jackson (βασικος κ καλυτερος) ειχε σε 16λ-14π. Οτι ναναι???
5) Τελος, στον αντιπαλο, πρωτος παικτης ο SG?? αντε ο PF ειχε το matchup και ο C ηταν μαπα, αλλα στον SG?

Ελπιζω να ακουσω τις αποψεις σας, σαν guru του ειδους.....

This Post:
00
198026.176 in reply to 198026.175
Date: 12/5/2011 1:37:34 AM
Overall Posts Rated:
151151
φίλε μου για μένα το παιχνίδι σου δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση παραπάνω από αυτή που έχει κάνει το ΒΒ διότι οι Boja Juniors μου φαίνονται πολύ καλύτεροί σου ή για να μην σε απογοητεύσω, έχει καλύτερο ρόστερ. Έχει ακριβότερους παίκτες που (συνήθως) δείχνει καλύτερους παίκτες, αλλά πέρα από αυτό έχει καλύτερη φυσική κατάσταση στους παίκτες με επίπεδο 9 (proficient) ενώ εσύ κυμαίνεσαι στα 7-8... τα dmi του αν και μπορει να μην δείχνουν και πολλά, είναι πολύ περισσότερα από τα δικά σου. Ο PF του έχει 2 φορές καλύτερη φυσική κατάσταση από τον δικό σου. Δεν σημαίνει πως ένας καλός παίκτης παίζει καλά με οποιαδήποτε φυσική κατάσταση!!. Αυτά πρέπει να τα προσέξεις! Το μόνο που δεν μπορώ να γνωρίζω είναι οι διαθέσεις σας. Τέλος μην ξεχνάμε ότι έπαιζες και εκτός. Δικαιολογημένη η ήττα σου για μένα, χωρίς άλλη ανάλυση πέρα της προφανούς!

This Post:
11
198026.178 in reply to 198026.175
Date: 12/5/2011 5:19:30 AM
Overall Posts Rated:
6464
Παμε λοιπον:

1)Στο σχηματισμο των matchup ratings συμμετεχουν και οι αναπληρωματικοι..Απο οτι βλεπω οι αναπληρωματικοι σου με το που εμπαιναν μεσα γαζωνανε και προφανως αυτοι ανεβασαν τοσο τα ratings.Οι βασικοι ομως που παιζανε και την περισσοτερη ωρα δεν ηταν το ιδιο ευστοχοι..Χαρακτηριστικο παραδειγμα η θεση του sg οπου πηγαν τα περισσοτερα σου σουτ:ο αναπληρωματικος σου sg εκανε εξαιρετικο ματς επιθετικα στα 16 λεπτα που επαιξε ανεβαζοντας το rating,ο βασικος σου ομως ηταν αρκετα αστοχος..

2)Απο οτι ειδα ο ΠΦ σου πηρε 12 σουτακια,οσα δηλαδη παιρνει πανω κατω σε καθε ματς σε τοσο χρονο συμμετοχης..Δεν βλεπω κατι παραξενο..Για τα ριμπαουντ επαιξε ενα ρολο και η ζωνη του αντιπαλου,αλλα κυριως η κατασταση του παιχτη σου..Και ναι,ο αντιπαλος ΠΦ με 9αρα κατασταση απεναντι στον δικο σου με 7αρα ηταν τουμπανο :) +εδρα +πιθανη διαφορα ενθουσιαμου..

3)Το λοου ποστ τεινει να δινει σουτακια απο μεση αποσταση στα γκαρντ,ειδικα οταν ο αντιπαλος κλεινει τη ρακετα με 2-3..+ το οτι οι περιφερειακοι σου ειχαν καλυτερη κατασταση..

4)Εδω δεν καταλαβαινω τι εννοεις..Απο οτι βλεπω ο DeBock ηταν αυτος που ξεκινησε βασικος ενω ο Jackson ηρθε απο τον παγκο..Αν κρινω απο τους ΜΟ τους στο σκοραρισμα ο Jackson φαινεται σαφως καλυτερος σκορερ του DeBock..Ερχοταν και ξεκουραστος απο τον παγκο απεναντι στους κουρασμενους βασικους του αντιπαλου ή τους χειροτερους αναπληρωματικους του και πυροβολουσε..

5)Απο οτι βλεπω ο SG του ειναι μακραν ο πιο ακριβος του παιχτης,πρωτος σκορερ του σε ΜΟ και με φουλ κατασταση..Δεν μου φαινεται παραξενο που ηταν ο πρωτος σκορερ του σε αλλο ενα ματς..

Γενικα λοιπον θεωρω οτι το ματς το εχασες λογω καταστασεων.Ειδικα οι ψηλοι σου (που ηθελες προφανως να παρουν το σκοραρισμα) ηταν σε πολυ κακες καταστασεις (3 με 7 κι ενας με 8 σχετικα χαμηλο).Απο οτι βλεπω υπερτερεις σαφως σε μισθους του αντιπαλου (χωρις αυτο βεβαια να σημαινει καλυτερους παιχτες,αλλα νταξει δεν μπορω να φανταστω οτι ο σεντερ σου με τα 13χ δεν ειναι καλυτερος του δικου του με τα 4χ) και πας μια χαρα στο πρωταθλημα..Φαινεσαι δηλαδη καλυτερη ομαδα..Με καλες καταστασεις θα το επαιρνες..Γι αυτο λοιπον προσεχε περισσοτερο τις καταστασεις σου,ειναι βασικο κομματι του παιχνιδιου..Επισης απο ενθουσιασμο δεν ξερω πως τα πας..Ειδα πχ οτι ακομα και με μποτ στο κυπελλο δεν εβαλες χαλαρη..Καλο λοιπον ειναι να φτιαξεις και τον ενθουσιασμο..

Αυτα..Ελπιζω να σε καλυψα :)))

Απλα για αλλα τετοια ματς καλυτερα ρωτα εδω:
http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

;)

From: sainhs
This Post:
00
198026.179 in reply to 198026.178
Date: 12/5/2011 8:38:13 AM
Overall Posts Rated:
4343
@Superidol: δηλαδη θες να μας πεις οτι σαυτο το ματς (36957774), αδικως κερδισα?!
Ο μισθος δεν δειχνει απαραιτητα τους καλυτερους παικτες (και συ ειπες "συνηθως").
Επειτα την φυσικη κατασταση εσυ δεν μπορεις να την δεις, δλδ την αντοχη. Μαλλον την αγωνιστικη κατασταση θες να πεις και τα μπερδεψες. Ετσι η αγωνιστικη κατασταση (δλδ φορμα) για παραδειγμα στις βασικες πενταδες μας ειναι ιδιες με διαφορα σε 2 παικτες με +1 κ +2 στους δικους του. Οσο για το εκτος εδρας, απλα ξαναλεω κοιτα το προ 3 μηνων ματς μας. Εκτος αν ηταν τοτε τοσο πολυ χαλια σε φορμα αυτος.

@Yperihitikos:
Για το 1) Τοτε μαλλον στα matchup ratings μετραει περισσοτερο η αποδοση και οχι η ικανοτητα.
4) Για τα SG μου ο Jackson ειναι κανονικα ο βασικος και αρκετα πιο ολοκληρομενος του αλλου, ωστοσο καταλαθος τον ειχα παγκιτη.
5) Ναι σωστα. Πιστευω δεν εκανα καλο scouting του αντιπαλου πριν, καθως ειχα επαναπαυθει στην προηγουμενη μεταξυ μας νικη. Εσυ υποθετικα στην θεση μου πως θα το επαιζες το ματς?
6) Οσο για τον ενθουσιασμο ειναι στα κανονικα επιπεδα. Στο κυπελο, κακος, δεν εβαλα χαλαρη, το εκανα ομως σε ματς πρωταθληματος για να χτυπησω τοτε το επομενο ματς.
*Τελος, αυτο με τις καταστασεις δε μπορω να το καταλαβω. Αν υπαρχει κανενα σχετικο thread να μου προτεινετε καλοδεχουμενο. Tους κανω rotation για να παιζουν απο 48λ τουλαχιστον ολοι, επειτα προσεχω να μην παιζει καποιος παρα πολλα λεπτα (καπου το ειχα διαβασει αυτο) αλλα και παλι ζοριζομαι. Ειδικα στην αρχη καθε πρωταθληματος μεχρι και το All Stars game ειμαι με χιλια ζορια, ενω απο κει και μετα εχω 9αρια κατασταση κ παει τρενο η ομαδα κ σε δυσκολα ματς ακομα.
**Oσο για το πρωταθλημα πονεμενη ιστορια, σε 4 σεζον 2 φορες εφτασα τελικο (και αλλες 2 ημιτελικο) και εχασα απο ομαδα που ειχε πεσει απο την ΙΙΙ. Φετος ηλπιζα οτι θα πανε τα πραγματα καλυτερα, αλλα εδωσα βαση στο να κανω την ομαδα πιο ολοκληρωμενη κ ισως χαθω μεχρι να προσαρμοστω.

ΥΓ: Ισως λαθος που ποσταρα εδω, αλλα στον fay_stelaios που ποσταρε οτι και εγω δεν ειπε κανεις τιποτα. Δεν ρωτησα "γιατι εχασα το ματς?". Ρωτησα συγκεκριμενα πραγματα κ για να διδαχθω πως διαβαζετε ενα ματς ωστε να γινει "διδακτικο".
Οσοι θελουν να μου απαντησουν και δε θελουν να λερωσουν αλλο το thread, ας μου στειλουν PM.
Ευχαριστω πολυ παιδες.

Last edited by sainhs at 12/5/2011 8:41:31 AM

This Post:
00
198026.181 in reply to 198026.180
Date: 12/5/2011 1:03:12 PM
Overall Posts Rated:
4343
Μα ρε συ εγραψα 5 points που καταλαβα και θεωρησα σημαντικα προς αναλυση για να γινει μια αρχη.
Τελος παντων.
Δηλαδη με λιγα λογια συμφωνεις κ συ σε οσα ειπε ο yperihitikos?

This Post:
00
198026.182 in reply to 198026.179
Date: 12/5/2011 1:06:08 PM
Overall Posts Rated:
151151
Παίζω το παιχνίδι στα αγγλικά, επομένως το Game Shape, αν παίζεις με τις λέξεις τότε ναι έχεις δίκιο, μεταφράζεται Αγωνιστική Κατάσταση, δεν απέχει και πολύ από το Φυσική Κατάσταση πάντως... :-). Άλλο πάντως το stamina που είναι αντοχή. Μιλάω πάντα για κάτι που βλέπω. Το GS σου λοιπόν είναι χειρότερο του αντιπάλου σου. Αν θες να ανοίξεις ένα thread, "θέλω να γκρινιάζω για το παιχνίδι που έχασα", έχει καλώς και εντάξει εγώ πες σε απογοήτευσα, ένα ευχαριστώ πολύ όμως στον Yperihitikos που έκατσε και ανέλυσε τόσο πολύ το ματς. Αν θες κάποιες καλές συμβουλές για επάνοδο, pm me... Συγνώμη για όποιο offtopic

Advertisement