Ja tam im się wcale nie dziwię, że nie chcą z Tobą współpracować.
Nie tyle nie chcą, co nie umieją. Nigdy nie umieli i nie chcieli.
Ale to jest właśnie ta wąska grupka, która wcześniej była przy kadrach i nie chciała dopuścić innych, którzy mają inne poglądy. A teraz, gdy ktoś z trochę innymi poglądami jest na stołku, to po prostu dalej nie chcą współpracować. Nic się nie zmieniło, tylko kto inny ma guziczki.
A właśnie takie podejście najbardziej szkodzi kadrze.
Ja się potrafiłem z tego wyłamać, nie patrzyłem kto jest selekcjonerem, zawsze pomagałem. Przez ciebie jest to traktowane jako wada, a zaleta, gdy ktoś odmawia pomocy i współpracy.
Ja jestem pełen obaw jak to będzie po mojej kadencji. Wszystkie dane, które mam o zawodnikach, pochodzą z tego niedobrego i wstrętnego przeglądu. Więc zastanawiam się czy mój następca (którym pewnie będzie ktoś, kto przegląd zajadle atakował) weźmie te dane czy będzie startował od zera ;-)
gdybyś na początku kadencji był bardziej uprzejmy i podchodził do pewnych spraw bardziej dyplomatycznie...
no sorry, ale ty jesteś ostatnią osobą, która wie cokolwiek o uprzejmości. Wielokrotnie popisywałeś się wulgarnymi postami i mailami.
a Ty zanim jeszcze dobrze przybrałeś się do swoich obowiązków wlazłeś za skórę prawie wszystkim;-)
Kilku osobom, których zabolało, że ktoś im coś wytknął i zachowywały się bardzo niegrzecznie.
No i kończąc. Jak widać mój nick działa na ciebie jak płachta na byka. I agresywnie reagujesz nawet na pomoc i wskazówki. A ty od razu rozpocząłeś, jak zwykle flame war.
Na przyszłość, jak będę miał jakąś uwagę, to chyba poproszę kogoś, żeby ci przekazał. Żebyś nie reagował tak agresywnie.
Napisałem ci tylko delikatną uwagę, że brak OD, PS oraz ST dyskwalifikuje centra w kadrze, nawet U21. Wyobraź sobie, że trzymam w kadrze zawodnika, który ma wszystkie skille gorsze od innego oprócz OD.
A ten zawodnik, którego reklamowałeś, to po prostu tak mi się skojarzył z innym zawodnikiem bez OD, który wyszedł spod twojej ręki. A konkretnie z Węgrzynem. On ciągle ma OD=1. Mimo że kilkadziesiąt spotkań wystawiałeś go jako PG więc była okazja podciągnąć OD. Jednak nie zrobiłeś tego i to świadczy o tym, że się nie znasz na treningu centrów.
Węgrzyn byłby 2x lepszym zawodnikiem, gdybyś podciągał mu PS i OD równolegle do tego samego poziomu.
Pewnie nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale prawdopodobnie przez brak OD u Węgrzyna dwukrotnie spadłeś z 2-giej ligi.
To byłby o wiele lepszy zawodnik, jakby miał OD=7 + PS=7 niż gdy ma OD=1 + PS=13.
I teraz po prostu tak mi się rzuciło w oczy, gdy przewinął się kolejny zawodnik bez OD.
Tylko chciałem taką drobną wskazówkę przekazać, a ty jak zwykle rozpocząłeś flejm.