BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA

NBA (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
170917.174 in reply to 170917.172
Date: 3/26/2011 3:05:31 PM
Overall Posts Rated:
4343
NEKEM SEM SZIMPATIKUSAK!

Lehet, hogy a mai napon már sok belőlem a fórumon, de hagy mutassak egy másik nézőpontot. Lehet, hogy a végén talán kicsit másként látjátok ezt a témát.

Anno az öcsémmel pont azon dühöngtünk, hogy túl egoisták a "sztárok". Nincs bennük elég alázat, nyerni akarás. Mindegyik "saját" csapatot akar. Mikor mondtuk ezt?
Amikor Marbury kivált a Garnett-Gugliotta féle Minniből. Mindenki azt mondta, hogy a jövő dinasztiája lehet az a csapat. Már sikeresek voltak. Garnett megkapta a maga max contract-ját. De Marbury is maxolni akart, Nem áldozott be a fizetéséből. Neki nem volt mindegy, hogy 100 millió dodó, vagy csak 85. Nem néztem utána a pontos összegeknek, úgyhogy biztos nem ennyi volt. De tény hogy kaszálni akart és saját csapatot akart a nyerés és a dicsőség helyett, ami a Wolvesban várta volna (minden akkori előjel szerint).

Carter és T-Mac ugyanezt csinálta. Nem írom le újra, de ugyanez a szitu volt. Hogy köpködtünk rájuk az öcskössel! :D
Nem értettem (és ma sem értem), hogyha vki így is úgy is dollár tízmilliomos, akkor hogyan lehet az, hogy a győzelmek helyett a több dollárt választja? Ezután egyiket sem tekintettem már igazi sportembernek.

Értitek mire célzok? A cHeat-dívák átestek a ló másik oldalára amikor az előszezon előtt ünnepelték a bajnoki címet, de azért van egy kicsi szimpatikusság is az egészben, legalábbis számomra és legalábbis a fentiek miatt.

From: Hukli

This Post:
00
170917.175 in reply to 170917.174
Date: 3/26/2011 4:30:43 PM
Overall Posts Rated:
1616
Persze ezt én se értettem sosem h miért jobb 100 milla mint 85+jócsapat.

DE!

Az Nba rendszere arra épül h a legjobb játékosok a legtöbb pénzt keressék (max contract)

Namármost. james-ék megmutatták, hogy lehet máshogy is. Milesz ebből? Minden sztár azt fogja mondani ha nekik lehet, nekünk is. Képzeljük el amint d-will meg howard aláírnak ugyanabba a csapatba fejenként mondjuk 5 (jó legyen 10) milláért, hiszen úgyis van annyi pénzek mint a szemét. Marad helyük 2-3 másik all-starra...

This Post:
00
170917.176 in reply to 170917.174
Date: 3/26/2011 4:50:07 PM
Overall Posts Rated:
6060
Kapásból mondok egy példát arra, hogy hogyan lehet ezt igazán korrektül csinálni: Dirk Nowitziki. Leszerződött újra a Maverickshez, de kevesebbért. Ezt bármikor megtehette volna LBJ is. Taking the easy way out. Ettől függetlenül én nem hibáztatom, a saját döntése. A "Decision" maga viszont gusztustalan volt. I'm taking my talents to South Beach. We are all witnesses. My ass.

Bajnokságot szeretne nyerni, ami szive joga, minden játékos álma ez. Igazán nagy legenda viszont nem lesz szerintem, mert ez már nem (csak) a saját csapata. Ezt nem köré épitették, ahogy a Clevelandet anno. Nem köré épült a Miami, ahogy a Bulls MJ köré, a Lakers Kobe köré, a Spurs Duncan köré és sorolhatnám. Sohasem mondhatja azt majd magáról, hogy ezt a csapatot én vittem el a bajnoki címig (a segitőimmel). Mert persze Kobe mellett ott van Gasol és Artest most, de a Lakerst mégis mindenki Kobe-val azonosítja. Ahogy Bird volt a Boston arca is, hiába volt mellette Walton, Parish vagy McHale, vagy a legendás Bullsban MJ mellett Pippen, Rodman és/vagy Kukoc. Itt mindig ott lesz az a kis jábjegyzet, hogy a Wade, LeBron (és kicsit Bosh) vezzet Heat. Bajnok lesz még, ez nem kétséges, de nem hiszem, hogy több mint 6x. És biztosan top10 all-time great is lesz, csak ez a kis lábjegyzet valahogy mindig ott lesz a neve mellett.

From: DanChee

This Post:
00
170917.177 in reply to 170917.175
Date: 3/27/2011 2:06:44 AM
Overall Posts Rated:
4343
Igaz.
De a két szupersztár még csak az első lépés (bár kétségkívül a legnagyobb). Utána még rengeteg munka vár a GM-re, az edzőre. A helyes lépéseket kell megtenni, a helyes döntéseket meghozni. És sok szerencse is kell hozzá. Szóval a két (vagy 3) szupersztár még nem egyenlő a bajnoki címmel.
Olyan csapatot kell kiépíteni köréjük, ami kiegészíti őket. Ők is ki kell egészítsék egymást! Papíron persze a Te Howard - DWill példád stimmel. De az STAT - Melo páros már nem igazán, sztem. Nem azért írom le őket, mert mostanában cumiznak. Én korábban sem szerettem egyiket sem. Egyik sem védekezik elég keményen az én ízlésem szerint. Én régóta azt gondolom, hogy STAT az ő fizikális képességeivel egy lepattanózó és védekező monster kéne legyen. Ehhez képest... Vki írta itt korábban, hogy mindegyik el kell fogadja a szerepet is, amit rá osztanak. Egyetértek.
Szóval azért van remény a többi csapat számára is. Ha éveken keresztül következetesen, jól építgetik a csapatot (+ szerencséjük is van). Spurs, Thunder, talán majd a Clippers (oké, lehet röhögni).

Sztem nem eszik olyan forrón. De alapvetően egyetértek veled.

This Post:
00
170917.178 in reply to 170917.176
Date: 3/27/2011 2:11:37 AM
Overall Posts Rated:
4343
Hát ja. LeBron ezzel a döntéssel valszeg kiírta magát a minden idők top 1-5 bármennyi játékosának versenyéből. Azon okok miatt, amiket felsoroltál.

This Post:
11
170917.179 in reply to 170917.176
Date: 3/27/2011 4:50:02 AM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Ez a csapat játékos köré építes szerintem picit másképp épül fel... az egész franchise rendszernek az a lényege, hogy kell egy játékos aki elbírja a "franchise player" szereppel járó dúrván nagy nyomást is... igen, ezek általában a legjobbak, hisz ez az egész fejben dől el, aki teher alatt is tud teljesíteni azok a nevek emelkednek ki... aztán tovább a rendszer hozza, hogy dúrván elkezdik sztárolni őket, aki ezt továbbra is elbírja simán azokból lesznek a legendák, aki meg nem azokból az "igéretes tehetség volt" kategória, vagyis a csalódások

A Kobe témára picit visszautalva... most hogy Shaq nyerte a gyűrűt neki, vagy a fiatal Kobe-t úgy küldték be pályára hogy juttassa el Shaq-hez (az akkori franchise playerhez) a labdát, amit szépen meg is csinált, majd néha kritikus helyzetben ő maga robbantott, aminek az lett a vége, hogy a vezetőség úgy ítélte meg hogy hosszú távon ő lehet a franchise player (ami teljesen jó döntésnek bizonyult), és elkezdték inkább köré szervezni a dolgokat, ezt azok tudják akik meghozták ezeket hosszútávú stratégiai döntéseket. Persze a Kobe ellenesek próbálják az ő érdemeit csökkenteni a dologban, a Kobe pártiak meg növelni... valahol tuti félúton van az igazság, de arra LeBron a bizonyíték, hogy egyedül NEM lehet gyűrűt nyerni, akárkiről is van szó, Shaqnek sem sikerült volna...

A LeBron - Wade duó (esetleg trió, ha Bosht is számoljuk) véleményem szerint érdekes próbálkozás, a franchise rendszerben a megszokott franchise player helyett franchise duo-val próbálkoznak, ami bármerre elsülhet, hatalmas a kockázat hogy a két dudás egy csárdában szituációból adódóan ahogy egyikük úgy érzni, hogy a másik fölé nőtt, elhagyhatja a hajót...

Last edited by deakdzso at 3/27/2011 4:51:34 AM

From: kaygee

This Post:
00
170917.180 in reply to 170917.165
Date: 3/27/2011 12:28:35 PM
Overall Posts Rated:
173173
Sok igazság van abban, amit írsz.

De egyrészt meg kell nézni, hogy melyik két csapat van előttük. Amit pedig ez a táblázat nem mutat az az, hogy milyen hatékonysággal játszottak a fontos ellenfelek ellen. (Lásd érdekes módon a Miami-nál ez nagyon komoly gond, lehet, hogy a Cavs-nél is megvolt, csak ott nem volt ennyire látványos?).

Sokszor hiányoltam ebből a csapatból azokat a bizonyos mindig szükséges "szürke eminenciásokat", akiket nem tesznek a hall of fame-be, de nélkülük csak hátrafelé menne a szekér. Valahogy túl sok volt az ego, kevesebb a szervezettség, és amikor igazán kellett teljesíteni, akkor valahogy mindig alulmúlta magát ez a csapat.

Nem vagyok annak a híve, hogy mindent tökig agyon kell magyarázni, meglehet, hogy semmilyen komoly indok nem volt amögött, hogy a Cavs-ból nem lett bajnok. Meglehet, hogy a nehéz napokon néhány kulcsember bal lábbal kelt fel és kész. A média és a szakértők persze mindig ugranak arra, hogy valahányszor történik valami, azt rögtön velejéig ki kell elemezni.

Amit én érdekességnek láttam, hogy ez a csapat a hibáit valahogy sosem tudta igazán kijavítani. Egy igazi sztárcsapat ha nagyon elszúr egy meccset, levonja a tanulságot, és két nap múlva úgy áll ki, hogy változtat. A Cavs-ben ez a képesség nem igazán volt meg (persze magánvélemény).

This Post:
00
170917.181 in reply to 170917.180
Date: 3/28/2011 3:48:44 AM
Overall Posts Rated:
117117
azért most két meccs óta (nem kis) dupla-duplát hoznak mind 3an... az azért szép. kíváncsi lennék van-e ilyen stat :)

This Post:
00
170917.182 in reply to 170917.181
Date: 3/28/2011 3:56:36 AM
Overall Posts Rated:
411411
ideje volt már végre letenni valamit arra az asztalra.azért nem keres egyik sem keveset, és eddig nem hozták azt, amit a vezetés igazából elvárt volna az idei szezonra.

This Post:
00
170917.183 in reply to 170917.1
Date: 3/31/2011 8:27:31 AM
Overall Posts Rated:
00
Szerintem a Boston Celtics fog nyerni :D

This Post:
00
170917.184 in reply to 170917.183
Date: 4/4/2011 10:28:53 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Ilyen névvel csalódás is lett volna mindannyiunk számára, ha mást mondasz :)

Advertisement