cd
Wyrazik (18,5) -
moja ocena: 9,5 - Zbyszek dziś cichutki... hehe... zupełnie jak nie on! To jednak dowód na to, jak równy mamy mimo wszystko skład... Zagrał co prawda aż 31 minut, ale przy tak świetnej dyspozycji kolegów włączał się do gry tylko wtedy, gdy uznał, że warto:) 8 punktów (4/4 z gry) + 7 zbiórek... jak będzie trzeba to włączy kolejny bieg.. hehe
Ościłowski (15,5) -
moja ocena: 9,5) - wysoko... ale w końcu dobry występ Pawła! Zaczął co prawda od trzech pudeł, ale kolejne trzy rzuty już znalazły drogę do kosza. Zanotował też najwięcej asyst (6), dwa przechwyty, a nawet blok. Teraz czekamy na sprawną formę i pokaz sztuki koszykarskiej... na przykład w meczu z Włochami.
Żmudka (17,5) -
moja ocena: 9 - kto uwierzy, że zagrał będąc ledwie w porządnej formie? Kolejny bardzo dobry występ tego zawodnika. Oczywiście pełną klasę pokaże dopiero w sprawnej;)
Jur (17,5) -
moja ocena: 9 - Jur wraca!!!!:))) Po zmianie klubu w końcu forma urosła do solidnej i od razu efekty. Co prawda zagrał dziś tylko 8 minut, ale zdążył zdobyć 6 punktów (3/4). Bardzo potrzebny nam będzie taki zmiennik w dalszej fazie... oby w sprawnej;)
Dominiak (15,0) -
moja ocena: 8,5 - szokujący pierwszopiątkowicz! I występ NA PIĄTKĘ... 5 punktów, 5 asyst, 5 zbiórek:) Zaskoczył mnie dziś naprawdę dobrą postawą:)
Kielin (14,5) -
moja ocena: 7 - hmmmm... zawsze gdy rozdzielam nasze ukraińskie krasnoludy, to temu, który gra zdarza się słabszy występ
Oni MUSZĄ się wspierać... a dziś zabrakło Koltona, więc Kielin niestety niewidoczny.
Karlinski (bez oceny) -
moja ocena: hmmmmmm... - jak oceniać kogoś, kto zagrał całe 4 minuty? Rozumiem, gdyby chodziło o jakiegoś słabiaka bez formy... ale nasz najlepszy PG w solidnej??? Przy takim wyniku??? Czy bunga wie coś na temat Karlinskiego, czego my nie wiemy? Dziwna sprawa... Najwyższe SS6 i główne umiejętności... fajny dół... a gra tak, że się zastanawiam o co chodzi
A w innych meczach:- w naszej grupie najważniejszy był pojedynek Węgrów z Łotwą (
(27700) )... niestety poszła pewnie umowa na TIE... dla nas chyba lepszym by było zwycięstwo Łotyszy... ale niestety pudło z wolnego w ostatniej sekundzie dogrywki nie pozwoliło im wyrównać i powalczyć w drugiej. Zobaczymy co dalej, ale obawiam się, że Łotwa z nami już zaryzykuje - normal... a może nawet CT... druga porażka by ich praktycznie wykluczyła z walki:(
- Włosi spokojnie pokonali Serbów (
(27699) ) - decydował pojedynek entów - 12:5 ... nie mogło się więc skończyć inaczej niż porażką Serbów. Chociaż jej rozmiary nie są oszałamiające. Za tydzień zobaczymy jak nam pójdzie;)
- w drugiej grupie Rosja wygrała spokojnie z Finlandią (
(27713) ). Na uwagę zasługuje ocena indywidualna 20,5 dla jednego z Rosjan!
- Hiszpania rozbiła Chorwację (
(27714) ) ... sam zwycięzca może aż tak nie zaskakuje... ale rozmiary tej wygranej już BARDZO mocno tak... znowu Low Post okazał się lepszy od Look Inside... hmmmmm???
- Estonia przechytrzyła Francję i też zagrała motion (
(27715) ) ... oj silni ci Estończycy!!! Wygląda na to, że to między nimi i Hiszpanią rozstrzygnie się walka o wygranie grupy.
A za tydzień gramy z Serbią!!! Ich ent się trochę podniesie... 6-7? Nie sądzę, żeby cisnęli na nas CT...
Ps. Dziękuję wszystkim na czacie! Trzeba przyznać, że było dziś tłumnie, miło i bardzo wesoło!:) Zapraszam chętnych do zabawy na czata za tydzień!:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)