BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
180884.176 in reply to 180884.175
Date: 4/24/2011 1:10:44 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nekem 13 hét azaz egy teljes szezon alatt sikerült 2 pontossal bv-ét 1 szinttel megnyomni.. 5-ös edzővel és egyposztos edzéssel természetesen. E mellet a 2 pontostól elértem 3 szint tempó lépést. A bv-től csak a blokkolás javult. 16 hét lepattanó edzés alatt egyetlen mellékskillem sem javult! A pattanó szerintem nem hat a mellékskillekre.

This Post:
00
180884.177 in reply to 180884.171
Date: 4/24/2011 1:22:12 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ebben egyetértés van! Ha már elkezdel edzeni egy zöldfülút, akkor úgy tedd, hogy 19 évesen már haszna legyen azaz vagy ne szaladjanak át rajta (id) vagy támadni tudjon (2 pontos). A pattanó legyen a 3. a rangsorban. Lehet rotálva edzeni
bv aztán 2 pontos és végül pattanó.

This Post:
00
180884.178 in reply to 180884.176
Date: 4/24/2011 1:27:01 PM
Overall Posts Rated:
2020
Mint fentebb írtam, mindegyik iszonyat lassan fejlődik. Egyébként a pattanó edzi a 2 pontost és a belső védekezést is. nagyon vékonyan, de edzi.

This Post:
00
180884.179 in reply to 180884.178
Date: 4/24/2011 3:20:41 PM
No kérem.
Sajnos az elmúlt időszakban időhiánnyal küzdöttem, mostanra sikerült végigolvasnom a topikot. (ezért sem indultam)

Örömmel olvastam a sok kérdést és választ, habár egy részük kevéssé kapcsolódott a kapitány választáshoz, de szakmailag mindenképp előre vitte a közösséget.

Az én olvasatomban egyébként a kapitány nem a legfontosabb személy, sokkal inkább a scoutok, akiknek a munkája nyomán kialakul a keret! Én úgy tekintek rájuk, hogy őket nagy köszönet illeti a rendelkezésre álló korosztály miatt, ha pedig kevésbé jó a korosztály, akkor nyilván nem követték a tanácsaikat a tulajok :)
Szerintem a kapitánynak nem elsődleges feladata a pontos meghatározás, hogy milyen emberre van szüksége.
Két éves ciklusról beszélünk, vagyis a jelenlegi 20-21 évesekről. Nem felesleges, de utópia kategóriája, hogy milyen játékost szeretnénk.
Amilyenek rendelkezésre állnak, azokból kell a legoptimálisabb keretet, csapatot összeraknod, ilyen egyszerű a történet!

Szóba került a multis-monster témakör. Nekem Tasi volt a mintám, és az ő példájából indulok ki, ezt előre bocsátom.
U-21-ben (sarkosan fogalmazva) maximum szurkoló lehet a multis játékos, kivéve bedobó poszton, ahol össze lehet hozni belső támadáshoz való, kívül egész jól védekező erőcsatárt. Kész passz!
Nehogy már valaki azt gondolja, hogy Tasi ellen egy multis belső ember, akik ügyesen dob, vezeti a labdát, passzol, de 3-4 szinttel gyengébb főskillekkel rendelkezik, fel tudta volna venni a versenyt. Esélytelen! (a támadó illetve védő beállítottságú emberekre viszont nagy szükség van!)
És ha valaki veszi a fáradságot, és visszanézi Tasi eladott labdáit, meglepően alacsony értéket talál, pedig nekem elhihetitek nagyon ügyetlen volt szegényem, csak a főskilleket toltam neki ezerrel.

Konklúzióm:
A kapitánynak nem egyedül kell döntenie. Ha van kellő intelligenciája, akkor kikéri az általa respektált játékosok véleményét (akár külső fórumon, akár másként), és meghozza az általa vélt legjobb döntést.
Én olyan személyt választottam, aki a saját szempontjaimnak leginkább megfelel, és ezt tudom kívánni másoknak is: döntsenek legjobb megérzésük szerint! :)

Akár ki is nyer, örülnék, ha az általam felvázoltakat részben (vagy egészben) viszont lát(hat)nám.
Sok sikert kívánok!
Hajrá Magyarok!

Message deleted
From: Mikhail
This Post:
11
180884.181 in reply to 180884.179
Date: 4/24/2011 6:19:50 PM
Overall Posts Rated:
188188
Számomra nagyon sarkalatos példák és fikciók kerültek kitárgyalásra az utóbbi 50 hozzászólásban.
Egyértelműen a meggyőzést és a kapitánykérdés eldöntését számomra nem igazán segíti.
Jobban örülnék a jelöltek a tapasztalataikat osztanák meg.
pl.:
-Milyen minimum technikát tartana fontosnak egy C/Ecs-nak? Milyen labdavezetés?
-Mi fontosabb számára a védekezés vagy a támadás?
-Mitől függhet egy játékos mennyi szabálytalanságot követ el? Rejtett érték vagy az ellenfél jobb értékei miatt vagy más?
-Nevelt e játékost már az U21 számára vagy a felnőtt válogatott számára?
-Tudja milyen lemondásokkal jár az egy posztos edzés?
-Hajlandó több szezont rááldozni egy konkrét cél eléréséhez aminek csak egy jóval későbbi szezonban térül meg?
-Mennyi magyar játékos foglalkoztat? Van külföldi játékosa? Miért?
-Mennyi ideje játszik? Napi/heti mennyi időt tud rááldozni a leendő kapitányként?

Ezek számomra fontosabbak, mint a sarkított példák. Válaszokat is kérnék a kapitányjelöltektől. Előre is köszönöm.

Az eddigi hozzászólásokhoz: Bedobót nevelni U21-re vagy felnőtt válogatottra két dolog. Egyikhez hamar kellenek jobb értékek másikhoz inkább multiskill? (Igen kérdés és nem kijelentés, mindenkinek más a véleménye.) Neveltem már U21-s bedobót sztár tehetséggel. Sokan mondták esélye sincs mégis a keretbe került és játszott pár mérkőzésen. Most is edzek egyet. 6-s edzővel kapta egy poszton az edzéseket. Azt hogy mennyi volt az induló értéke nem tudom pontosan megmondani elveszett az adatbázisom amiben szerepelt. (Viszont folyamatosan töltöttem az értékeit a külső fórumon, ha ott megvan akkor az illetékes vissza tudná mondani.) A mostani értékeit itt nem osztanám meg de ha kell a külső fórumra felteszem.
Szóval tudom mit akarok kihozni belőle. A csapatomnak mindenképpen hasznos tagja és értékes már most is. Számomra megtiszteltetés ha keretbe kerül és ha játszik. Persze próbálok a scoutoknak és a mindenkori kapitányoknak igényeinek is megfelelni. Viszont szeretném én eldönteni mit és hogyan edzek a kívánt értékek eléréséhez. Gondolom nem csak én vagyok ezzel így.
üdv.

From: Hukli

This Post:
00
180884.182 in reply to 180884.181
Date: 4/24/2011 6:41:58 PM
Overall Posts Rated:
1616
Már csak 5 óráig lehet szavazni, de én azért válaszolok :)

-Milyen minimum technikát tartana fontosnak egy C/Ecs-nak? Milyen labdavezetés?

Minimum 3 mindkettő, de 4-5 vagy felette sokkal ideálisabb. Ebben a korban nincs idő erre edzeni, ezért abból kell válogatni ami van.

-Mi fontosabb számára a védekezés vagy a támadás?

Egyenlően fontos

-Mitől függhet egy játékos mennyi szabálytalanságot követ el? Rejtett érték vagy az ellenfél jobb értékei miatt vagy más?

Védezés/ellenfél támadása. Blokkolás is számít egy picit, de főleg a védekezés.

-Nevelt e játékost már az U21 számára vagy a felnőtt válogatott számára?

Igen Sógort én neveltem.

-Tudja milyen lemondásokkal jár az egy posztos edzés?

Igen tudom, hiszen magam is sokat alkalmaztam.

-Hajlandó több szezont rááldozni egy konkrét cél eléréséhez aminek csak egy jóval későbbi szezonban térül meg?

Persze, különben nem indultam volna

-Mennyi magyar játékos foglalkoztat? Van külföldi játékosa? Miért?

Nem különösebben izgat a klubcsapatom. Amint lehetőségem lesz rá, fogok magyar ifit nevelni.

-Mennyi ideje játszik? Napi/heti mennyi időt tud rááldozni a leendő kapitányként?

A kezdetek kezdetén kezdtem, kb 3 szezont hagytam ki. Egyetemista vagyok, így elég sokat ülök a gép előtt (ha itthon vagyok mindig), így gyakorlatilag korlátlan időt tudok ráfordítani.

Last edited by Hukli at 4/24/2011 6:42:42 PM