BuzzerBeater Forums

BB Hellas > ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Set priority
Show messages by
Message deleted
This Post:
00
132560.19 in reply to 132560.18
Date: 2/25/2010 7:01:52 AM
Overall Posts Rated:
7676
Περαν της αποψης περι σιωνισμου την οποια και δεν μπορω να αποδεχθω γιατι απλα δεν με πειθει σαν ιδεα,δεν βλεπω που διαφωνουμε μεταξυ μας..Απλα στο πρωτο κειμενο ηταν πιο ελλαδοκεντρικο το υφος σου και γι αυτο μιλησα για αλλαζονεια..Σιγουρα σωστο το περι γεωγραφικης θεσης,απο τα παλαιοτατα χορια αλλωστε ητνα μηλο της εριδος αυτο το κομματι..Κατα τ αλλα η επωδος μας ειναι ακριβως η ιδια,αν ο καθνας εχει αυτον που του αξιζει και μεις αυτον εχουμε...

Υ.Γ.Δεν το θεωρω τοσο κυνικο οσο σφαιρικο το να βαζουμε τον εαυτο μας στην θεση του αλλου.Δεν νομιζεις?

This Post:
00
132560.20 in reply to 132560.18
Date: 2/25/2010 7:06:51 AM
Overall Posts Rated:
343343
Επειδή εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί η λέξη σιωνιστές, πες πλουτοκράτορες. Εάν παραμείνει έτσι θα αναγκαστώ να το σβήσω.

Πλέον δεν γράφω σαν JohnnyB αλλά σαν GM-JohnnyB. Σαν τέτοιος λοιπόν, φροντίζω να εφαρμόζονται οι κανόνες. (68577.1) Σαν παλιός μάνατζερ περίμενα να το χες διαβάσει, πριν επιλέξεις να με κατηγορήσεις για κάτι.


Message deleted
This Post:
00
132560.22 in reply to 132560.21
Date: 2/25/2010 10:43:35 AM
Overall Posts Rated:
136136
Very very interesting....

Πως μας έστησαν στον τοίχο
25 Φεβρουάριος 2010 - http://news247.gr/a/43!121122
Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης


Κάποιες από τις τράπεζες που βοήθησαν την Ελλάδα να κουκουλώσει τα συσσωρευμένα χρέη της, καταβάλλουν επί του παρόντος κάθε δυνατή προσπάθεια να ωθήσουν τη χώρα πιο κοντά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Προσομοιάζοντας το είδος των οικονομικών συναλλαγών που παραλίγο να οδηγήσουν σε χρεωκοπία το American International Group, η ολοένα και πιο δημοφιλής, προσοδοφόρα "ασφάλιση κατά του κινδύνου αποτυχίας" του ελληνικού κράτους να αποπληρώσει τα δάνεια του, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη για την Ελλάδα τη συγκέντρωση των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την αποπληρωμή των δανείων, σύμφωνα με χρηματιστές και συμβούλους επενδύσεων.

Οι συμβάσεις αυτές, γνωστές ως "credit-defaut swaps", επί της ουσίας προσφέρουν τη δυνατότητα σε τράπεζες και επενδυτικές εταιρίες να στοιχηματίζουν οικονομικά κεφάλαια στην επιτυχία ή αποτυχία αποπληρωμής δόσεων δανείων μίας εταιρείας ή, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, μίας ολόκληρης χώρας. Εάν η Ελλάδα αποτύχει, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι επενδυτές που έχουν επενδύσει σε τέτοιου τύπου "στοιχήματα" κερδίζουν αδρά.

"Είναι σαν να αγοράζεις ασφάλεια πυρός για το σπίτι του γείτονα σου και να εφευρίσκεις κίνητρα προκειμένου να καεί το σπίτι του για να εισπράξεις την αποζημίωση", εξήγησε ο Philip Gisdakis, επικεφαλής του τμήματος πιστωτικής στρατηγικής της UniCredit στο Μόναχο.

Καθώς η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθούσε να επιδεινώνεται, υπονομεύοντας ταυτόχρονα το ευρώ, ο ρόλος της Goldman Sachs και άλλων μεγάλων τραπεζών στη συγκάλυψη της πραγματικής έκτασης των προβλημάτων της χώρας, επέσυρε την κριτική από πλειάδα ευρωπαίων ηγετών. Αλλά ακόμα και πριν το θέμα του κρυφού δανεισμού δει το φως της δημοσιότητας, μια όχι και τόσο γνωστή εταιρεία που υποστηρίζεται από την Goldman Sachs, η JP Morgan Chase και περίπου δώδεκα ακόμη τράπεζες, είχαν στήσει μια ιδιότυπη εταιρεία στοιχημάτων, όπου επενδυτές και παράγοντες της διεθνούς αγοράς είχαν τη δυνατότητα να ποντάρουν στο αν η Ελλάδα ή άλλα ευρωπαϊκά κράτη πρόκειται να χρεοκοπήσουν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία, η «Markit Group» του Λονδίνου, παρουσίασε την επενδυτική λίστα "iTraxx SovX Δυτικής Ευρώπης", η οποία βασίζεται στις εν λόγω συμβάσεις credit-defaut swaps, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές να στοιχηματίζουν όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Τα αποτελέσματα σχετικών συμβάσεων κινούνται σε ένα φαύλο κύκλο, σύμφωνα με κάποιους επενδυτές, καθώς όσο οι τράπεζες επενδύουν σε αυτές, το κόστος της ασφάλισης του χρέους της Ελλάδας αυξάνεται. Ως εκ τούτου, θορυβημένοι από την αύξηση, οι επενδυτές ομολόγων αποφεύγουν τα ελληνικά ομόλογα, καθιστώντας το δανεισμό της χώρας ολοένα και δυσκολότερο, τάση που με τη σειρά της, αυξάνει το άγχος των επενδυτών και πυροδοτεί νέες αρνητικές αντιδράσεις.

Στα γραφεία συναλλαγών διεξάγεται έντονη συζήτηση σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση. Ορισμένοι κρίνουν ότι τα credit-defaut swaps διόγκωσαν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η οικονομική πολιτική της χώρας ευθύνεται για την επιδείνωση.

Καθώς ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες κατηγόρησαν τους κερδοσκόπους εν γένει για την επιδείνωση της κρίσης, η γαλλίδα υπουργός οικονομικών, Christine Lagarde, απομόνωσε την περασμένη εβδομάδα ως κύρια αιτία τα credit-default swaps, ζητώντας "την επιβολή αυστηρότερων μέτρων και ελέγχου της οικονομικής αυτής αρένας, στην οποία κυριαρχούν λίγοι".
.....


Aris kai den eimai kala
This Post:
00
132560.23 in reply to 132560.22
Date: 2/25/2010 10:44:34 AM
Overall Posts Rated:
136136

......

Τα οικονομικά στοιχήματα στην επενδυτική λίστα της Markit έφτασαν στα ύψη εντός του 2010, συνεισφέροντας δραματικά στην αύξηση του κόστους ασφάλισης του ελληνικού χρέους και κατά συνέπεια του ποσού που η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει για να δανειστεί. Για παράδειγμα, το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων αξίας 10 εκατομμύριων δολαρίων, αυξήθηκε σε περισσότερα από 400.000 δολάρια το Φεβρουάριο, έναντι 282.000 δολαρίων στις αρχές Ιανουαρίου.

Για αρκετές ημέρες στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς η ζήτηση για τα credit-default swaps εκτινάχθηκε στα ύψη, οι επενδυτές σε ελληνικά ομόλογα εγκαταλείψαν την αγορά, αυξάνοντας τις αμφιβολίες κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει αγοραστές για την επόμενη προσφορά ομολόγων.

Η επενδυτική λίστα Markit καλύπτει μια σειρά από ασταθείς οικονομίες κρατών, όπως της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Και καθώς οι ανησυχίες για τα χρέη αυτών των χωρών έκαναν το γύρο των διεθνών αγορών, το Φεβρουάριο, ο αριθμός των συναλλαγών στη λίστα της Markit εκτινάχτηκε στα ύψη.

Τον ίδιο μήνα, η ζήτηση για τέτοιου είδους συμβάσεις προώθησε συναλλαγές ύψους 109,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 52,9 δισεκατομμυρίων τον Ιανουάριο. Από την πλευρά της η Markit συλλέγει ένα στάνταρντ ποσό από κάθε επενδυτή για την άδεια συμμετοχής του στη λίστα.

Ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των ελβετικών γιγάντων Credit Suisse και UBS, των γαλλικών Societe Generale και BNP Paribas αλλά και της γερμανικής Deutsche Bank, αποτελούν κάποια από τα βαρύτερα ονόματα επενδυτών της λίστας, σύμφωνα με ανώνυμες δηλώσεις τραπεζιτών που δουλεύουν σε αυτές τις τράπεζες.

Aris kai den eimai kala
Message deleted
This Post:
00
132560.25 in reply to 132560.3
Date: 3/6/2010 2:13:39 AM
Overall Posts Rated:
303303
Τοσα και τοσα μας προτειναν οι γερμανοι πωληση νησιων κλπ .. μου εκανε εντυπωση πως δεν μας προτεινανε επιχειρησεις σαν και αυτες που ειχανε δημιουργησει πχ σαπουνοβιομηχανιες η χασαπικα η μηπως τις κρατανε για τον εαυτο τους για το μελλον?

From: thanos

This Post:
00
132560.26 in reply to 132560.25
Date: 3/6/2010 3:19:52 PM
Overall Posts Rated:
272272
Κατσε γιατι ακομα χρωστανε τις αποζημιωσεις απο τον Β' Παγκοσμιο Πολεμο....