Zadnje tedne ni bilo časa da bi Vas obveščal o tekmah tako kakor lansko sezono, tako da vam bom sedaj predstvavil dogajanje na parketu do sedaj. Prijateljsko tekmo smo odigrali proti mladinski reprezentanci Nizozemske, pri tem smo hoteli samo pregledati kakšen izbor igralcev imamo, ter kdo bi najbolje zasedel položaj krilnega igralca. Dosedajšni izkupiček na tolažilnem turnirje so tri zmage in noben poraz. Zmage smo dosegli proti mladinskim reprezentancam Cipra, Tajske ter Irana.
Slovenija U21 vs. Cymru U21 95 - 75
(13808)Otvoritvena tekma je bila pri Cipru. Zmaga naše reprezentance za 20 točk na krilih Duleta Gačiča, ki je Ciprčanom zabil 25pik. Taktiki sta bili dokaj osnovni, torej v napadu hiter prenos, v obrambi pa mož na moža. Igrali smo pa z normalno zavzetostjo, saj nisem hotel doživeti nobenega neprijetnega presenečenja.
Prathet Thai U21 vs. Slovenija U21 64 - 119
(13845)Drugo tekmo smo mi gostili mladinci iz Tajske. Ker je to veliko slabša ekipa sem se odločil za tekmo z levo roko. Zmagali smo pričakovano visoko, jaz pa sem imel priložnost še preizkusiti kakšno drugačno taktiko in postavitev igralcev pred tekmo z Iranci.
Iran U21 vs. Slovenija U21 90 - 118
(13903)Iranci so k nam prišli po izpadu iz svetovnega prvenstva v Argentini. Tako da smo morali odigrati z našo najbolšo postavo in zelo premišljeno, saj bi nas lahko presenetili. Vendar pa so Iranci kljub višji uvrstitvi na lestvici trenutno slabši od nas. Zadel sem obrambno taktiko, saj imajo zelo dobre notranje igralce in smo mi odigrali z 2-3 cono. V napadu pa smo igrali teci in vrzi (run and gun), kar je omogočili našim šuterjem da so zadevali koše in nas popeljali k že tretji zmagi in sicer kar z 28 točki razlike. Edino presenečenje tekme je bilo to da so Iranci odigrali to tekmo z levo roko, medtem ko smo mi igrali z normalno zavzetostjo.
Tako to je dogajanje do sedaj v tej sezoni. Čaka nas še pet kvalificijskih tekem in sicer proti Pakistanu, Malaziji, Združenimi Arabskimi emirati, Barbados (otoček, katerega je skoraj nemogoče najdi na Buzzerbeater svetu) ter za konec Vietnam. Bolj kakor nabiranje razpoloženje mi je pomembna zmaga, to pomeni da želim ostati v tem delu tekmovanja neporažen, tako da bomo imeli čimboljše izhodišče v končnici. Moji cilji so četrtfinale, upam pa tudi na kaj več, kljub temu da nimamo neko vrhunsko ekipo.
lp, braco