Lepiej to zrobic we wcześniejszej czy późniejszej fazie eliminacji?
Jeśli wyniki będą takie same (oraz nie było wcześniej granych ct), a wyniki będą takie same, to lepiej wcześniej (później ent będzie wyższy).
Ale to nie o to chodzi. Chodzi o to, czy jest niepotrzebna strata czy nie.
Teraz w kolejnych meczach będzie trudniej.
Albo inaczej lepiej zabezpieczyc się przeciw CT od silniejszego czy słabszego rywala
Jeśli oba CT mają być groźne, to lepiej zabezpieczyć się przeciwko słabszej a silniejszemu odpuścić ;-)
I kto to mówi ;) Przecież sam grałeś normale w grupie i zdobywałeś medale ;)
Grałem, ale w meczach, które decydowały się w końcówkach i wynik jeszcze w ostatniej kwarcie był zagrożony, a nie w meczach, gdzie garbage powinien być ogłoszony po połowie (oni w całym meczu rzucili 51 punktów, my po dwóch minutach trzeciej kwarty mieliśmy już 53) ;-)
Wtedy byłem rozstawiony z trzeciego koszyka, Ty z pierwszego (i to nie tylko koszyka, ale miejsca).
Poza tym siła naszych seniorów jest obecnie gdzieś na poziomie 8-mego miejsca w Europie (a skille się poprawiły przez 3 ostatnie sezony, na początku eliminacji było gorzej), natomiast U21 podobno jest najlepsza w historii.
Tak więc nie bardzo jest sens porównywać. Liczy się tylko to, czy dana decyzja jest dobra w tym konkretnym momencie, a nie w porównaniu do zupełnie innej sytuacji.
Nie mam pojęcia czy bym na Twoim miejscu z Anglią wydygał i dał normala. Ale po meczu, jeśli mamy sprawiedliwie i merytorycznie podchodzić do tematu, to trzeba powiedzieć, że to my popełniliśmy błąd a Anglicy nie.