da, ima tu dosta toga zanimljivog za komentirat i napisat ali se u principu sve vraća na jedno a to je da mi na žalost nemamo igrače za kvalitetan LCD.
Prije 4-5 sezona razmijenio sam par mailova s izbornikom tada moćne Češke i dobio sam uvid zašto mi gubimo kad igramo LCD od svih jače rangiranih ekipa s tzv slabijim rosterom od našeg. Zato što su sve te repke imale na bekovskim i krilnim pozicijama igrače s bolesnim sekundarcima, mi na žalost imamo samo Selestrina i sad Paleku, Polovanec je bio dobar ali samo dobar.
Trenutno sada je skoro još gora situacija a obzirom na skupinu u kojoj se nalazimo prolazak dalje je skoro pa nemoguća misija i nama bi sigurno daleko više odgovaralo da su riješili problem LCD-a jer je LI i dalje daleko najdominantnija takitika a tu smo trenutno sigurno u samom vrhu po kvaliteti.
Bottom line, nema prevelike filozofije, europsko se igra na neutralnom znači nema tu govora o domaćem terenu, budući je tablica s igračima full ažurna kao što kaže izbornik onda vjerujte šanse s LCD-om da se plasiramo dalje su ravne osvajanju eurposkog prvenstva a bez njega još slabije :(
Reći ću vam samo da osim Paleke nemamo na bekovskim pozicijama igrača koji ima unutarnji šut preko 8 (odličan) a da ima OD, JS i PASS na razini repke, pa vi sad pogledajte samo Latviju koja je kao lošija repka, trenutno na tl-u što ima
(21280228) (23004163). S takva dva igrača bili bi garant u vrhu ali nemamo ih i zato treba biti realan.
Ponavljam zato je peh što nisu riješili taj LCD ali sigurno ćemo svaku tekmu skupo prodat kožu tko god bio izbornik :)