Sok igazság van abban, amit írsz.
De egyrészt meg kell nézni, hogy melyik két csapat van előttük. Amit pedig ez a táblázat nem mutat az az, hogy milyen hatékonysággal játszottak a fontos ellenfelek ellen. (Lásd érdekes módon a Miami-nál ez nagyon komoly gond, lehet, hogy a Cavs-nél is megvolt, csak ott nem volt ennyire látványos?).
Sokszor hiányoltam ebből a csapatból azokat a bizonyos mindig szükséges "szürke eminenciásokat", akiket nem tesznek a hall of fame-be, de nélkülük csak hátrafelé menne a szekér. Valahogy túl sok volt az ego, kevesebb a szervezettség, és amikor igazán kellett teljesíteni, akkor valahogy mindig alulmúlta magát ez a csapat.
Nem vagyok annak a híve, hogy mindent tökig agyon kell magyarázni, meglehet, hogy semmilyen komoly indok nem volt amögött, hogy a Cavs-ból nem lett bajnok. Meglehet, hogy a nehéz napokon néhány kulcsember bal lábbal kelt fel és kész. A média és a szakértők persze mindig ugranak arra, hogy valahányszor történik valami, azt rögtön velejéig ki kell elemezni.
Amit én érdekességnek láttam, hogy ez a csapat a hibáit valahogy sosem tudta igazán kijavítani. Egy igazi sztárcsapat ha nagyon elszúr egy meccset, levonja a tanulságot, és két nap múlva úgy áll ki, hogy változtat. A Cavs-ben ez a képesség nem igazán volt meg (persze magánvélemény).