BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Admiral

This Post:
00
241411.180 in reply to 241411.176
Date: 6/4/2013 8:43:24 AM
Overall Posts Rated:
88
Akkor neked rosszul jön le. Az, hogy 15 ember játszótere, nem azt jelenti, hogy mindenki oda akar kerülni, hanem azt, hogy összesen ennyi embert érdekel a dolog. Aki tehát ámokfutásszerűen ostorozza azokat, akiknek nem a válogatott a legfontosabb (vagy éppen egyáltalán nem fontos), az nem az ország, közösség, stb javára hergeli magát és pocskondiázza a többieket, hanem ennek a 15 embernek a személyes játékélménye miatt. Hidd el, akit érdekel a válogatott sorsa, az már ott van körülötte (vagy ott volt, de személyes ellentétek miatt már nincs ott).

Én nem a válogatott érdekeit nézem, amikor beírom a véleményem. Azzal nem értek egyet, hogy annak a kevés új menedzsernek a játékélményét tegyük tönkre, akik egyáltalán idetalálnak, mindezt a válogatott érdekére hivatkozva, ami - visszakanyarodva - kb 15 embert érdekel, a közösség 90 %-a magasról tesz rá. Megy a panaszkodás, hogy nincs aki eddzen, aki elkezdi, az is nehezen boldogul és sokan abbahagyják. Nem véletlen. Pont erre írtam egy javaslatot, amit ki lehetne próbálni. Aztán vagy bejön, vagy nem, bukni nem fogunk rajta, leírtam, miért.

Gila - akivel egyébként jóban vagyok, csak a válogatott és a pénzügyek kapcsán nem értünk egyet - írta, hogy a mi érdekünkben dolgozik. Csúnyán fog hangzani amit most mondok, előre is bocsánat, de ki kérte, ki kényszerítette rá? Nekem pl semmivel sem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy a válogatott 10 vereséget szenved, vagy Európa-bajnok lesz. Egyszerűen nem érdekel, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Nincs azzal baj, hogy valakinek ez a fontos, én elfogadom, cserébe ő is fogadja el, hogy másoknak meg nem az. RL én is szurkolok minden sportágban a magyar válogatottnak, de itt hidegen hagy.

This Post:
00
241411.181 in reply to 241411.177
Date: 6/4/2013 9:09:51 AM
Overall Posts Rated:
88
Nem kell "edzetni". Eddze az, aki akarja, de ne az újoncok nyakába legyen varrva. Egyrészt felesleges, most is csak egy újonc tudott odáig jutni, hogy válogatottja legyen, ráadásul már most, 20 évesen problémái vannak az eltartással, másrészt tönkreteszitek más játékát, aki nem elég tapasztalt ahhoz, hogy tudja, nem fogja bírni. Neki azt mondják, hogy eddzed ezt a gyereket és válogatott lesz, persze, hogy fellelkesül. Aztán meg jön a kopp. Mindezt azért, hogy kb 10 újoncból egy eljusson odáig, hogy három szezonnyi szenvedés után egy szezonon keresztül ott legyen az embere az U21 válogatottban. Pünkösdi királyság ám ez, utána meg marad a rideg valóság, hogy pont a válogatott edzés miatt olyan hátrányba került, amit már soha nem fog behozni, vagy csak több szezon beáldozásával.

Szerinted ugye sokakat érdekel, mi van a válogatottal. Hát akkor mutassák meg, mennyire érdekli őket, és eddzenek ők. Nem rólad beszélek, mert te edzel, de hol van az a hatalmas tábor, aki annyira fontosnak érzi a válogatott szereplését? Ha meg - ahogy írod is néhol - nincs érdeklődés, akkor minek kéne megszakadni a válogatott érdekében? Főleg annak, aki épp csak kezdi a játékot és esélye sincs megtalálni benne a maga örömét, mert rögtön rá lesz beszélve az edzésre, amivel 3-4, vagy még több szezonra el is van rontva a fejlődési lehetősége. Amúgy meg régieknél is előfordul, hogy rászánja magát, hogy edzene válogatottra, kinéz magának 2-3 embert és mindegyiknél közlik vele, hogy az másnak lett odaígérve (szerintem tudod, kiről beszélek). Na így nem is kell csodálkozni, hogy elmegy tőle az ember kedve és csak magának edzeget, aztán ha úgy alakul, hogy bekerül a játékosa, tudomásul veszi egy vállrándítással.

Írod, hogy elkallódtak a magasabb potos játékosok. Ugyan hova kallódtak el? Elvitték külföldre olyanok, akik jobban állnak anyagilag? Abbahagyta a játékot az újonc és bentragadt nála a játékos? Olyanhoz került, aki megunta a válogatottnak nevelést, és csak a saját csapatára fókuszál? Na ezért kéne inkább először stadion felé tendálni és csak utána edzésre. Aki 2-3 szezon játék után is vállalja, az valószínűleg nem fogja szó nélkül abbahagyni a játékot, nem fog a nevelés az eredményesség rovására menni és nem fogják elhappolni az orra elől a külföldiek, mert hiányzik pár 10k ahhoz, hogy megvegye.

A több pénz meg nem oldana meg semmit, max drágábban mennének el a játékosok. Aki most 500k-ból vesz egy játékost, meg egy edzőt, az 1 millából is pont ugyanannyit tudna venni, mivel ha mindenkinek kétszer annyi pénze lenne, pont kétszer annyiba kerülne minden játékos és edző is. Max a stadionépítésnél lehetne nyerni vele, de pont az a probléma, hogy még kevés pénznél sem a gazdasági fejlődés irányába vannak tanácsolva az újoncok. Ha több pénz lenne, akkor még inkább félvállról lenne véve a gazdasági háttér kiépítése, "úgyis van neki elég pénze" mottóval.

This Post:
00
241411.182 in reply to 241411.181
Date: 6/4/2013 9:46:19 AM
Overall Posts Rated:
350350
a válogatott edzés miatt olyan hátrányba került, amit már soha nem fog behozni,

Ez baromság, ha edzel egy játékost azt vagy megtartod vagy rosszabb esetben eladod. Ha magadnak tartod jól jársz vele, ha eladod, az már neccesebb ismerve a piaci kaotikus viszonyokat. Lehet, hogy csak a kívánt ár 3/4 részéért lehet eladni.

Hát akkor mutassák meg, mennyire érdekli őket, és eddzenek ők.,

A következők játszanak itthon, nem hiszem, hogy kritika érhetné őket bármiben is.

Chalumov - Dinamo wc ülöke
Ágoston West Buda
Gonda nem MKL, hanem 2. liga de magyarnál van (cimi)
Menyhért dettó Encibencinél
Halmos 2. liga Pécs Saints
Berényi Miskolc predators
Plotár, Fónagy és Radnai Basket predators
Ferling Májköldzsordön
Fazekas Idegenlégió 4. ligás farm
Lendvai Szabadbattyán Spurs 2. liga
Vass GH kk 3. liga

Írod, hogy elkallódtak a magasabb potos játékosok. Ugyan hova kallódtak el?

Így van. Valakit elvitek külföldre, mert hiába hirdette a scout magyarnak vagy pénze vagy kedve nem volt edzeni.
Aztán olyanokat is tudok, akiket kirúgtak. Mvp-k és szupersztárok voltak kirúgva... Olyan is volt, hogy botult a csapat. De sokszor csak tartogatják minden reakció nélkül a megkeresésre. Nem válaszol egy nyikkot sem a megkeresésre viszont nem is teszi piacra, havonta 1* belép és ennyi.. Így is veszítettünk már embereket. Volt, amelyik a korosztálya egyik legjobbja volt...

Hidd el, hogy működne több pénzzel vagy csökkentett rezsivel. Máshol csak annyi differencia, hogy vannak a tényleg sztárjátékosok, azokat soktízmillióért tudod elhozni pl múltkor írtam párat a ch-ról. És vannak a középkategóriás emberek, amiket olcsón 500k és 3-4 millió közt árulnak. Noha az embernek van 30-60 milliója. Nagyon olcsón is lehet erős csapatot összevásárolni.
Viszont így több pénz jut a válogatott megvételére vagy eltartására odaát.
Egyszer kéne csak megnézni egy próbaidény során. Biztos, hogy bevállna hiszen a többi helyen már működik.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/4/2013 9:52:48 AM

This Post:
00
241411.183 in reply to 241411.181
Date: 6/4/2013 9:55:04 AM
Overall Posts Rated:
8181
Nagy vonalakban egyetértek azzal, amit írsz, egyetlen kiragadott gondolatra egy észrevételt engedj meg.

Az, ha több pénz lenne a játékban, nem azért lenne jó, mert akkor annyira könnyű lenne megvenni a játékosokat. Nyilván, a több pénz magasabb árakat hozna. Viszont a játékosok eltarthatóságát tekintve kellene némi plusz. Sokadszor hozom fel példának, de röhejes, hogy a világ legjobb centereit kirugdossák a csapatok, mert nem tudják őket eltartani. Gyakorlatilag világsztárok mennek nyugdíjba 30-32 évesen, mert túl magas a fizetésigényük.
És ha a csapatoknak nem kellene beleszakadnia abba, hogy eltartsák a játékosaikat, akkor kicsivel jobban/kényelmesebben lehetne spórolni, gyűjtögetni - ez pedig valószínűleg hosszabb távon a válogatott játékosok megszerzésére is pozitívan hatna. Tudom, más is jobban tudna gyűjtögetni, másnak is több pénze lenne, viszont talán tervezhetőbb lenne a dolog.

From: Norbi

This Post:
00
241411.184 in reply to 241411.181
Date: 6/4/2013 9:56:07 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Nekem már csak egy kérdésem van. Miért nem jelentkeztél annó a mentor topicban mint mentor? Ha tudod, hogy ez jó lenne akkor miért nem vállaltad be, hogy segítesz valakinek és bebizonyítsd ezt? Persze ha már segítettél embereknek akkor bocs...működött? Egyébként meg amit írsz az nem teljesen igaz. Vannak mentoráltjaim, így csináltuk eddig is. Tehetség potú játékosokat edzettek az elején 4-es edzővel és stadiont építettek....Kicsisominál ugyanezt a módszert alkalmaztam, annyi különbséggel, hogy ő rögtön az elején kihúzott egy esélyes irányítót, így azt a pénzt amit játékosvételre szánt volna arra fordította, hogy 5-ös edzőt vett, a spórolt pénz meg stadionba ment. (akik húznak egy fiatal esélyest, újoncok és megkérnek, mindenkinél ezt csináljuk és jól működik). Volt még egy 19 évese akit edzett. Két szezonon keresztül ment, volt szép stadionja és még pénze is, illetve egy klasszis irányítója, Uhlir, aki elé a pénzéből kellett volna venni 4 öregebb jó játékost és ha szerencséje van akkor második ligáig száll. Erre abbahagyta. Nem mindig az edzés a gond. Hogy egy régi barátomat idézzem: "Nehogy azt hidd, hogy Te szartad a spanyol viaszt"

This Post:
00
241411.185 in reply to 241411.181
Date: 6/4/2013 10:02:01 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
A mostani u21-és kerettel kapcsolatos irományodra pedig csak annyit, hogy ez az idei keret. Megnézted a tavalyi kerettől a 15. szezon keretéig, hogy azokban mennyi újonc csapat edzettje volt?

This Post:
00
241411.186 in reply to 241411.180
Date: 6/4/2013 10:08:43 AM
Overall Posts Rated:
350350
ki kérte, ki kényszerítette rá

Mondok egy csúnyát mindjárt... :)

Senki nem kényszerített, de...
Basszus, ha itt van ebben az online világban ez a retkes válogatott, akkor azzal törődni KELL valakinek! Mert itt van...
Szlovákiában miért tudtak úgy összefogni, hogy a ranglista 2 helyén állnak 259 csapattal?? Ők mitől mások,mint mi??
Őket miért motiválja ez a téma sokkal jobban?
Nekünk több,mint 3* több csapatunk van mégsem tudunk előrébb jutni pont az ilyen széthúzások, nemtörődömségek stb. miatt.

This Post:
11
241411.187 in reply to 241411.186
Date: 6/4/2013 11:44:55 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Mert Mi magyarok vagyunk...csak ennyi a probléma...

From: Admiral

This Post:
00
241411.188 in reply to 241411.185
Date: 6/4/2013 11:56:39 AM
Overall Posts Rated:
88
Igyekszem mindenre válaszolni

- Ha te is így csináltad, min vitatkozunk? Nyilván vannak szerencsésebbek, velük könnyebb, nem is róluk beszéltem, hanem azokról, akik az elején minden pénzt játékosba, meg edzőbe ölnek, aztán csodálkoznak, hogy se eredmény, se pénz.

- Azért nem jelentkeztem a mentorprogramba, mert egyrészt nem érdekel annyira, másrészt nincs rá annyi időm. Nem a mentorprogramot kritizáltam, hanem azt, hogy ha jelentkezik egy újonc, két hetes csapattal, hogy nevelne, talán el lehetne neki mondani, hogy ésszel tegye. Lehet, akkor nem fordulnának elő olyanok, mint amit írtál, hogy abbahagyja, ugyanis aki vár két szezont, hogy nevelhessen, az nagy valószínűség szerint nem fogja abbahagyni.

- Nem néztem meg a többi évfolyamot. Most jött fel a téma, most néztem meg. Se kedvem, se időm arra, hogy végignézzem 8 szezon válogatottjait, kikeresve akkori gazdáikat az átigazolási történetekből. Ha neked erre van energiád, nyugodtan írd össze és rakd be ide, aztán majd megbeszéljük. Hozzáteszem, eddig még egyetlen válogatott közeli emberke sem vette még annyira sem a fáradtságot, mint én, csak puffogtatják a hülyeségeiket, hogy ha újoncok nem nevelnek, akkor nincs válogatott, holott kb 10 perc utánajárással kiderül, hogy ez nem igaz.

- Nem hiszem, hogy én szartam a spanyolviaszt, de ha ti ezekkel a dolgokkal ugyanúgy tisztában vagytok, mint én, akkor miért sírtok? Tudjátok, mit kéne tenni, mégsem úgy csináljátok.

No de látom, a stáb megint személyes támadásnak fogja fel, ha valakinek más véleménye van, úgyhogy itt le is zárom részemről a témát, készséggel elismerem, hogy ti sokkal jobban tudjátok és remekül megy minden, csak így tovább.

This Post:
00
241411.189 in reply to 241411.186
Date: 6/4/2013 12:08:10 PM
Overall Posts Rated:
88
Nézzük sorban: edzel egy játékost vagy megtartod, vagy eladod. Újonc csapat nem tudja megtartani, tehát el kell adnia. Négy szezon alatt beleöl az ember egy játékosba több, mint egy millát. Visszajön? Dehogy jön vissza.
Persze, te, meg én meg tudjuk tartani, de az újoncokról beszélgettünk. Ha csak az első szezont beáldoznák stadionépítésre, ők is meg tudnák tartani. A baj az, hogy senki nem mondja el nekik, hogy ez lesz a vége, pedig mi, régiek pontasan tisztában vagyunk ezzel. Nem az a megoldás, hogy hetente beírod, hogy több pénz kell a játékba, mert attól semmi nem változik. Az viszont megoldás lehet, ha segítünk nekik kialakítani egy biztos anyagi bázist.

Örülök neki, hogy ennyi elkötelezett edző van, de a probléma még mindig áll. Kikérted magadnak, hogy 15 ember játszóterének neveztük a válogatottat. Nos ha nem az, ha több embert érdekel, jó lenne az ő nevüket is ott látni. Megmondom őszintén, nevetségesnek érzem, hogy a cserecenterem is kerettag. Ha tényleg annyi embert érdekel a válogatott, ez nem fordulhat elő.

Elvitték külföldre a magyar játékost? Hát igen, ilyen az, ha van az embernek anyagi háttere. Megengedheti magának, hogy vásárolgasson. Pont erről beszélek, ezt kéne itthon is meghonosítani, újoncoknak már első napokon elmondani.

A többi helyet nem ismerem annyira, Ch-t ugyan próbáltam, de nekem pl egyáltalán nem tetszett. Nekem igenis tetszik, hogy nem lehet csak úgy két hónap alatt élre kerülni és meg kell dolgozni az eredményekért, eltarthatóságért, gyakorlatilag mindenért. Amúgy sincs értelme összehasonlítgatni a játékokat, nyilván más koncepcióra épülnek. Kb olyan, mintha azt mondanád, hogy egy FPS jobb, mint egy stratégiai játék, mert ott fél óra alatt beveszel egy erődöt, a stratégiában meg órákig kell vele szenvedni.

Szlovákok meg biztos nem attól jobbak, hogy ész nélkül minden újonc csapat szezonokra lerongyolja magát azzal, hogy egy hetesen u21-re kezd edzeni. Szépen végig kell nézni a válogatottjukat, milyen csapatok nevelik, tartják el őket és hogy lehetséges, hogy nincsenek anyagi gondjaik.

This Post:
00
241411.190 in reply to 241411.188
Date: 6/4/2013 12:14:25 PM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Nem mondtam, hogy sokkal jobban tudok mindent...sőt hülye vagyok...én is lezártam...peace!

Advertisement