BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
55
313374.181 in reply to 313374.180
Date: 5/1/2023 8:07:47 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Je li dozvoljeno da jos neko ucestvuje u izborima ili je reprezentacija prepustena i svi ostali samo posmatramo i prilagodjavamo se?

This Post:
22
313374.182 in reply to 313374.181
Date: 5/2/2023 12:34:05 AM
KK Šumadija
II.4
Overall Posts Rated:
6161
Second Team:
KK Šumadija II
Најбоље би било да се кандидују сви који су кликнули на НЕ у подршци селектора(има их доста,е сад дал су то реални људи или неке хејтер фарме је добро питање) и да лепо на форуму образложе своје неслагање са Шишмишом и напишу шта би они боље радили...
Наравно не сматрам да је Шоми све идеално радио(а ко је идеалан?) али што се Шумдинаца тиче увек ће имати мој глас и подршку на страни репке,толико ентузијазма,енергије и свог слободног времена је уложио предходних година да само то заслужује поштовање...истина резултати су изостали(за сада) али пустимо човека да ради даље,поготово сад кад су стасали играчи у чији је развој био укључен од првог дана...

This Post:
00
313374.183 in reply to 313374.182
Date: 5/2/2023 5:33:08 AM
Overall Posts Rated:
282282
(а ко је идеалан?)

Hm..

Gordost mi je najveća vrlina. Smajli

Last edited by Miladin Sobic at 5/2/2023 5:33:52 AM

This Post:
00
313374.184 in reply to 313374.180
Date: 5/2/2023 5:54:23 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
da ne ispadne da sam neki doktor koji prepisuje kolicinu alkohola (jer nisam vise takva vrsta doktora), ti bi trebalo da smanjis malo to pivo
eto taman podeli sa nama ostalima i tacno ce budemo na pravoj meri

This Post:
00
313374.185 in reply to 313374.184
Date: 5/2/2023 6:08:25 AM
This Post:
00
313374.186 in reply to 313374.184
Date: 5/2/2023 6:20:27 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
Smanjili ga svi, i ovi iz Heinekena, i Zaječarci, bukvalno svi. Samo mi muku napravili da moram više flašica da otvorim

No guts, no glory!
This Post:
55
313374.187 in reply to 313374.186
Date: 5/2/2023 7:28:38 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
266266
Second Team:
Mount Doom
Svaka kritika, koja je dobronamerna, je konstruktivna. Smatram da, iako sam starosedelac u ovoj igri, da nisam kompetentan da zborim o radi bilo kog selektora. Ovo sve iz jednog prostog razloga, a to je da nikada nisam bio uključen u rad neke reprezentativne selekcije. Stoga, ovom prilikom iznosim samo svoje mišljenje, bazirano na osnovu mog dugogodišnjeg bitisanja u ovoj igri.
Nije bi bilo teško, nakon što sam video da se ovde vodi polemika, pa sam pogledao kako to rade najbolje selekcije sveta, pre svega Izrael, država koja ima daleko manje aktivnih timova no što imamo mi. Na prvi pogled, jasno zbog čega je velika razlika, trenutno, između nas i njih.
Ako pogledate njihov sastav, pa i poslednju utakmicu u kojoj su, lagano, pobedili jednu velesilu, kakva je Španija, videćete da je u toj utakmicu, od svih igrača koji su igrali za Izrael, samo jedan igrač igra u klubu koji nije iz Izraela!!!
Ako pogledate šire, videćete da u celokupnom sastavu te selekcije, svega 3 igrača, od kojih su 2 završila NT karijeru, ne igra u domaćim u klubovima! Šta dalje da pričamo?
Sa druge strane, imate primer jednog od naših najboljih centara, koji je prodat juče, za ne tako velike novce (da sam bio u prilici sigurno bih da doveo, moja greška), koji odlaze u ruke stranca, a da tom prilikom nijedan tim iz naše države nije ni bidovao za njega! Uz sve to, taj igrač ima još lepih 5 godina staža u NT!
Da ne zaboravim moj najveći poraz u BB, a to je prodaja Dozeta nekom batici iz Rumunije, koji ga ja uzeo sa tek navršeenih 27 godina, i odmah dao do znanja da ne planira trening za njega! Da stvar bude gora, selektor je tog igrača reklamirao u više navrata, međutim ja nijednu poruku od korisnika iz Srbije, u vezi kupovine Dozeta, nisam dobio!
Slična priča je bila i sa Gavrilovićem...
Ono što je neverovatno, to je da smo svedoci da naši timovi kupuju za iste novce strance, koji barem po meni, nisu ni do kolena našim igračima. Zašto je to tako, ne bih znao da odgovorim!
Dok god budemo imali ovakve i slične situacije, gde naši ponajbolji igrači odlaze u inostrane timove, ne možemo očekivati rezultate, pa sve da na klupi sede trenerski Bogovi! Pa pogledajte, nama je jedan bitnijih igrača Dozet, koji je već izgubio 2 sezone treninga, ko zna koliko takvih primera ima!
P.S. Jako mi je drago što vidim da se javila živa legenda ove igre, Dumba. Taj čovek je mnogo doprineo razvoju BB Srbije, a meni naročito!

This Post:
33
313374.188 in reply to 313374.180
Date: 5/3/2023 2:46:03 AM
Overall Posts Rated:
356356
Znači ja kao konsultant sam izgubio mečeve, a ne ti kao selektor? :D

Šala mala, ne zameri... :) A i mislim da se sa tobom nisam slagao oko taktika uopšte. Koliko se sećam imao si drugačiju filozofiju, što je legitimno skroz.

Daleko od toga, druže moj, da sam ja savršen. I ja sam imao neuspešnih sezona i niko nikom ne traži da bude savršen. Ali za razliku od Šišmiša mene su na forumu napali već posle prve sezone, pa se to na kraju pokazalo kao delotvorno. Neki rezultat se napravio. Jedna od glavnih poenti mog pisanja je uzurpacija A reprezentacije i atmosfera koja se stvorila. Ispada da treba jedan čovek da bude selektor 300 godina, a da svi mi stojimo po strani i da ga priučavamo selektorskom poslu kroz BB mejlove, jer ne daj Bože da mu se napiše nešto na forumu.

Ta teza da ga mi sad kao napadamo umesto da mu pomognemo jednostavno ne pije vodu, jer mu 10 sezona niko ružnu reč nije rekao. Imao je punu podršku i nas manje bitnih i više bitnih, iskusnih menadžera. Ponavljam, 10 sezona. Imao je sve vreme ovog sveta da nauči posao.

Takođe teza "on se trudi" ne pije vodu. Šta to znači? Treba da ga mazimo i pazimo zato što je voljan da potroši koji sat više od nekog drugog. Dobro si napisao, on dečko gubi vreme samo, a to je zato što nema rezultate. Da ima rezultate to bi onda bilo kvalitetno potrošeno vreme, a ovako je izgubljeno i protraćeno, to si dobro primetio.

Na kraju krajeva, nije mi ni bitno koliko vremena troši sebi, bitno mi je koliko vremena troši reprezentaciji i zajednici.

Podrška Šišmišu u ovoj situaciji, kada sa nikad gorom podrškom i rezultatima najavljuje još mandata, je zabijanje glave u pesak i svesno puštanje njega kao nekog ko se izgubio, da se bruka, a neki drugi da ostanu po strani i čisti.

This Post:
44
313374.189 in reply to 313374.188
Date: 5/3/2023 5:59:50 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
Oni koji žele da nađu neku zamerku, obično je i nađu čak i gde je nema. Ja srećom nisam od tih, s druge strane...

Selektor si bio, znaš gde treba kliknuti da se prijaviš za izbore tako da ja očekujem da vidim tvoj nick na listi kandidata.

KoleZa @LA-Saurone, svaka na mestu. Nekako mi se čini da smo u jednom trenutku krenuli smo pravim putem, sve je više menadžera koji igraju samo sa našim igračima, da li ćemo i kada da napravimo sledeći korak i da počnemo da zadržavamo reprezentativce i dogovaramo transfere kada zainteresovane strane imaju novca ili uslova, to nisam siguran. Siguran sam samo da bez toga ne može da bude uspeha.

E sad, s obzirom da smo mi Srbi i da je naša krilatica: "da komšiji bude krava velika k'o čivava", nimalo mi se ne sviđa situacija oko kritičara koji igraju sa našim igračima, imam utisak da, i da mogu, ne bi uzeli reprezentativca kako ne bi pomogli "tuđem" taboru. Nije Sloba kriv, mi smo krivi. Mi smo g*.

Da, pored drugih stvari, ne sviđa mi se što naš selektor nema nijednog reprezentativca, ali jbg, imao ih je dosta. Sa našim igračima je napadao i B3 ako se ne varam. Valjda će uskoro da popravi saldo reprezentativaca u svom timu...

No guts, no glory!
This Post:
00
313374.190 in reply to 313374.189
Date: 5/3/2023 6:04:11 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
obzirom da nismo komsije, nek ti je krava k'o brazilska civava

ja sam vise za ono "nek komsiji rodi sljiva, da moz' da biramo rakije il' piva. a ako je kakva globa, sta nam tesko moze oba"

Last edited by spaciulis at 5/3/2023 6:04:56 AM

This Post:
33
313374.191 in reply to 313374.190
Date: 5/3/2023 7:10:37 PM
Overall Posts Rated:
282282
Srce mi puno kad vidim da je forum zivnuo, drago mi je da sam zapoceo diskusiju. Jos Sire i Superstar da se oglase, i onda ce sve kultne licnosti koje pamtim da daju svoje misljenje. Kad se Dumba oglasio, jasno je da je sudnji dan.
Sa dosta toga napisanog se slazem, sa dosta ne. Da ne idemo u dubine preterano, u kratkim crtama poentu da izvucem, bar sto se mene tice.

1. Mi da se slozimo, nebo bi granica bila.
2. Ipak se prati forum, reprezentacije. Tako da prica da to ne interesuje naciju, ne pije vodu. Svakom je stalo do uspeha reprezentativnih selekcija.
3. Vazda nam je tesko da ne poletimo, takav smo narod. I uvek ce rezultat biti jedino merilo. Kao sto se od Nece Radonje i Orlova u Kataru ocekivalo da se popisaju po svima i sprdaju sa Brazilom, tako i ovde.. Euforija i lozenje su uvek na max.
4. Ne slazem se da je posao selektora u Srbiji nezahvalan posao. Cast, privilegija, skroz druga dimenzija bb-a. Nema Prve lige, bbb ili Kupa koji mogu da zamene rezultatsku euforiju kao mecevi reprezentacije. Istrenirati igraca da igra u u21 ili A timu. Pomagati drugima, pomoci nekom da napravi igraca.. Pre neki dan kad je moj pulen iz Utopije dao bacanje za pobedu u21 tima protiv Poljske, sreca lvl max. Samo predano, okruziti se pravim ljudima, slusati kritike onih drugih, ako su konstruktivne razmotriti ih, ako nisu, pokusati ne osuditi nikog, vec videti sto tako razmislja i sta uciniti da promenim misljenje. I dalje tvrdim, ama bas svaka kritika je na korist. Pogotovo ovde treba da bude.
5. Pa ajde onda da drzimo sve A reprezentativce. Ako je to garant uspeha. Ovde se do sutra moza naci 5 ljudi i vise koji mogu uzeti nekog. Smatram da to mora vise i bolje da se reklamira. Tipa Preradovic sada. Evo ja dogovorih sada da uzmem jednog A reprezentativca. Koji je vas izgovor? Evo u toku sezone da se 5 igraca vrati kuci. Mozemo.
6. Svako moze, ili ajde da ne bude da serem, 70% nas moze da ubaci u trening 1 igraca za u21 tim. Pot 7-8, ako nista drugo. Za smesne pare se moze naci. A bas takvi derani su osvojili Utesni i sada ce medalju doneti. Olako se odustaje od toga.

Da ispunimo 5 od 6 stavki, na konju smo. Racunam da stavku pod 1, nikad necemo. Jer Boziji smo mi narod

Advertisement