Με αφορμή αυτό το παιχνίδι θα κάνω ένα γενικότερο σχόλιο.
Από προηγούμενο post...
Από την τιμή 0.65 και πάνω το Motion αρχίζει να βγάζει παραπάνω ανοιχτά σουτ (με καλά ποσοστά). Στην ευστοχία των σουτ αυτών καθοριστικό ρόλο παίζει το O.S (και όχι το O.Sc επειδή είναι χωρίς άμυνα!). Αυτό κάνει το Motion πιο δύσκολη επιλογή για τις ομάδες των μικρών κατηγοριών.
Πράγματι τα ελεύθερα σουτ που παίρνουν οι ομάδες αυτές γίνονται με μικρά O.S και δεν εκμεταλλεύονται πλήρως το πλεονέκτημα του Motion. Μία ομάδα με O.Fc=0.7 και O.S=11 αναμένεται να έχει καλύτερα ποσοστά από μία ομάδα με O.Fc=0.9! και O.S=9.
Ένας γενικός κανόνας είναι ότι στις μικρές κατηγορίες τα πιο ´αργά´ συστήματα δουλεύουν χειρότερα γιατί τα ελεύθερα σουτ που βγάζουν δεν αξιοποιούνται (χαμηλά skills των παιχτών)
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι τώρα
Το παιχνίδι είχε διαφορά διάθεσης άρα και έχουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο στην ανάλυση.
Όπως και να έχει έπαιξες Patient με O.Fc 1.41!!!
Αυτό το νούμερο στην πράξη είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και παρατηρείται μόνο σε μικρές κατηγορίες (πολύ σπάνια ακόμα και στην IV).
Στις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες το O.Fc συνήθως πάει από 0.5 εώς 0.9
Ένα FlowRating 1.01 από μόνο του σαν αριθμός είναι καλό. Όμως με O.Fc 1.41 θα το περίμενε κάποιος πιο μεγάλο. Γιατί δεν συνέβη αυτό;
Από προηγούμενο post πάλι...
Η τακτική είναι η απάντηση. Πράγματι στο παράδειγμα μας εγώ επέλεξα Patient. Τα καλύτερα match up τα είχα στις θέσεις (P.F-S.F-C). Όμως οι επιθέσεις ειδικά από το S.G ήταν πάρα πολές.
Όμως για τα δεδομένα της κατηγορίας δεν έχει κακή πάσσα!
Συμπέρασμα: Το εσωτερικά επικεντρωμένο Patient (τουλάχιστον για την ομάδα μου) είναι κακή επιλογή εκτός ίσως εάν το παίξω με δύο καθαρά P.G! Ούτε με 1.5 P.G δεν δούλεψε!
Μήπως αυτό το κακό με το Patient είναι γενικότερο;
Υ.Γ Πρόσεχε κακομοίρη μου μην (με το καλό) ανέβεις κατηγορίες , βρεθούμε αντίπαλοι, χάσω, και μου γράψεις καμιά μαθηματική ανάλυση για να μου εξηγήσεις το λόγο:)
Θα φάω το καπέλο μου:)
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές