Ma ei vali poolt. Lihtsalt nendin, et päris elus öeldakse treenerile, kes Soku käest alatasa aru päriks, et miks minu satsi mees koondises pole või platsile ei pääse, Soku ning teiste treenerite ja korvpalli üldsuse poolt: "Hoia mokk maas! Teeni ära teiste usaldus, saa peatreeneriks ja otsusta siis ise."
Lõppeks teeb koondise otsused oma parima arusaamise järgi peatreener. See on tema õigus ja meie asi on seda aktsepteerida, sest meie ise oleme talle selle õiguse andnud.
Jah, aru pärida tuleb. Ja temal arupärimisele vastata. Aga musta pesemise paik on tagatuba, mitte areen.
Enamik koondise peatreenereid on samal ajal olnud Kõrgliiga klubi mänedžerid. Ei mäleta, et varem oleks meistriliiga konkureeriv mänedžer nii veendunult vilepilli puhunud ja kurtnud, et "mind kiusatakse."
See, et väikese eelarvega klubiga Kõrgliiga kinni panid, on tubli saavutus. Püüan seda madalamal tasemel, oma III liigas, ka ise teha, sest mullegi meeldivad multiskilsed mängijad. Eelistasin selliseid ka koondise treenerina. Täpsustuseks ütlen, et multiskilseks ei pea ma mängijaid, kellele lastakse lõviosas 1:1-le või hüppevisketrenni. Kaalukeeleks on teiste oskuste rohkus. Pealegi, kui vastas on kraana ja müür, tuleb neile ka ligilähedase jõuga vastu tulla. Nii nagu päriskossus, ei saa ka BBs üksnes väikeste äärtega võitmatuks.
Last edited by Mulk at 1/18/2019 2:56:13 AM