BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > TRENING

TRENING

Set priority
Show messages by
This Post:
00
79287.182 in reply to 79287.181
Date: 5/27/2011 5:15:41 AM
Overall Posts Rated:
952952
Tako je, samo tej trije.

This Post:
00
79287.183 in reply to 79287.179
Date: 5/27/2011 12:49:34 PM
kk rudar 1978
II.3
Overall Posts Rated:
3636
Tu imaš kalkulator za izračun plač.Z spreminjanjem skilov boš s tem kalkulatorjem lahko preračunal koliko se spreminja plača.Vedi pa da je ta kalkulator starejšega datuma tako da lahko odbiješ nekaj tisočakov(nad 100 k tudi 20 k),ker so v tem času plače padle.

From: copatar
This Post:
00
79287.184 in reply to 79287.183
Date: 6/3/2011 5:30:13 AM
Overall Posts Rated:
130130
po treningu skoka mi ni napredoval nobeden od trenirancev....
1.20 let,skok-obupen(2),met pod košem- zadovoljiv(7)(soroden skill)
2.19 let,skok-obupen(2),met pod košem-povprečen(6)
Trener 6. stopnje,višina ne vpliva na skok......je to normalno?
l.p.

This Post:
00
79287.185 in reply to 79287.184
Date: 6/3/2011 6:00:50 AM
Overall Posts Rated:
952952
Saj ne moreš po enem treningu pričakovati, da ti bodo vsi skočili. Kolikokrat pa si pred tem iste igralce že treniral skok?

Soroden skill skoku je tudi notranja obramba. Mislim, da višina vpliva na skok.

From: braco

This Post:
00
79287.186 in reply to 79287.184
Date: 6/3/2011 6:07:30 AM
Overall Posts Rated:
3434
Višina absolutno vpliva na trening skoka, vsaj kolikor je meni znano, pa še logično bi bilo da je tako, nenazadnje bi bilo malo čudno če bi jaz (172cm) lahko z istim treningom preskočil recimo Nowitzkija..

From: copatar
This Post:
00
79287.187 in reply to 79287.186
Date: 6/3/2011 6:54:08 AM
Overall Posts Rated:
130130
KK Bonifika
III.6
Splošna ocena objav:
118 118
Višina vpliva samo na zunanjo obrambo, met iz razdalje, notranji met, notranjo obrambo in blokade.

Skok
C/PF:
Trenira S @ 1.75 tedna (~2.5 tedna za 24 letnika)
Trenira OK @ 10 tednov
Trenira MK @ 10 tednov

Sem spregledal,da je z treningom -skok-...sorodni skill tudi obr. pod košem
1.20 let,6"0/183 cm,obr. pod košem-nezadosten(4)
2.19 let,6"1/185 cm,obr. pod košem-povprečen(6)

Definitivno vpliva tudi višina,ker sorodni skili so všji...
Ja, tudi meni se zdi logično,da pri skoku vpliva tudi višina.. GM Braco.Skliceval sem se na njegov prejšni post...No zaenkrat zelo zaupam, kar se tičei treninga Koperboyu,v bodoče bom pa še premislil^^.
l.p.
P.S-1 teden treninga

This Post:
00
79287.188 in reply to 79287.187
Date: 6/3/2011 7:26:20 AM
Overall Posts Rated:
952952
Definitivno vpliva tudi višina,ker sorodni skili so všji...
Ja, tudi meni se zdi logično,da pri skoku vpliva tudi višina.. GM Braco.Skliceval sem se na njegov prejšni post...No zaenkrat zelo zaupam, kar se tičei treninga Koperboyu,v bodoče bom pa še premislil^^.
l.p.
P.S-1 teden treninga

Nekje sem napisal, da za skok nisem siguren, vendar ravno v tem postu ne, ki si ga citiral. Piševka! Zdaj imam končno dokaz, da nobeden ni perfekten...

Sicer pa ti bodo tako mladi igralci po moje redno skakali vsaka dva tedna s treningom skoka.

Ko sem napisal tisti post, ki si ga citiral, sem bil siguren, da skok pade v isto kategorijo kot met iz skoka, ki je univerzalen za vse pozicije in se ne trenira počasneje/hitreje glede na pozicijo. Saj je konec koncev skok dejansko univerzalen vsem pozicijam, kajne? Tudi Dwayne Wade konec koncev pobere po 7-9 skokov na tekmo, pa je branilec...

No, kasneje sem izvedel, da je skok dejansko odvisen tudi od višine in je tisti moj post zmoten. Upam, da se nisi samo zaradi tega mojega posta odločil za trening skoka.

No zaenkrat zelo zaupam, kar se tičei treninga Koperboyu,v bodoče bom pa še premislil^^.

Hja kaj naj rečem, vsak se lahko kdaj zmoti. Me veseli, da mi zaupaš glede treninga, moraš pa vseeno vedeti, da igram šele peto sezono in se moram moogoče še kaj naučiti.

This Post:
00
79287.189 in reply to 79287.188
Date: 6/3/2011 7:50:35 AM
Overall Posts Rated:
1313
Saj je logično, drugače bi vsi branilci imeli skok še dobro ali več, ter bi namenili tisti mesec treniranju skoka, saj bi se jim obrestovalo med tekmo, sedaj pa se jim ne, in raje natrenirajo skille za branilca.
Pri tem je pa tako, da ne vpliva samo višina človeka, oziroma razvitost skoka na dejansko število skoka po tekmi. Kot je omenil Koperboy, je Wade lep primer. Wade ima tudi hitrost, eksplozivnost, ter predvideva kaj se bo zgodilo, kdo bo kdaj vrgel na koš, ter se dobro postavi, zato tudi dobi skoke. Tega na žalost ni v BB-ju, čez par let, pa upam da bodo upoštevali še toliko več dejavnikov, čeprav dvomim, saj bi igro, ter trenirance preveč zakomplicirali, in bi s tem tudi prišlo do večje neenakomernosti, tako med ekipami, tako tudi med treniranci, saj je zelo težko naučiti kako naj se igralec postavi, itd. itd.

This Post:
00
79287.190 in reply to 79287.189
Date: 6/3/2011 8:32:55 AM
Overall Posts Rated:
952952
Tudi jaz bi rad videl, da je igra malo bolj kompleksna, vendar bi s tem izgubili tiste igralce, ki igro ne igrajo tako "resno" kot nekateri - in takšnih je po moje večina. Tako kot pri online pokru - če ga ne bi igralo na milijone ljudi, ki si sicer ne vzamejo časa za prebrati par bukev o strategiji in si ne potegnejo dol kakšnega programa za statistko, ki analizira različne roke, ne bi bil niti tretjino toliko uspešen. Takšni igralci porabijo po par 10 dolarjev na teden, vendar jih je toliko, da pogajanjo vse skupaj naprej. In enako je pri BB-ju.

Sicer je pa pri BBju že tako in tako krivulja znanja zelo strma - če želiš biti vsaj približno dober, moraš kar precej "literature" prebrati in dati skozi par sezon izkušenj. Če bi igro še dodatno zakomplicirali, bi po moje lahko BB-ji kar zaprli, ker bi ostali samo navdušenci...

This Post:
00
79287.191 in reply to 79287.189
Date: 6/3/2011 8:42:37 AM
Overall Posts Rated:
170170
Huhu ^^, Špes in Gromovs ponovno napredovala

This Post:
00
79287.192 in reply to 79287.190
Date: 6/3/2011 10:10:36 AM
Overall Posts Rated:
130130
Hja kaj naj rečem, vsak se lahko kdaj zmoti. Me veseli, da mi zaupaš glede treninga, moraš pa vseeno vedeti, da igram šele peto sezono in se moram moogoče še kaj naučiti.

Pač si se zmotil,saj je vseeno,bolj pomembno je to,da sedaj vemo,da višina vpliva na skok in da sta to z Bracotom potrdila.1 sezono,2 sezoni ali 5 sezon...nima veze,če si na tekočem z dogajanji na tujih forumih,kjer je veliko" Bracotov",ki so ravno tako izkušeni v treniranju igralcev...Naš U21 selektor pa je ustvaril Jasmina Smredu,ki je bil svoje čase po nekih ocenah, domnevno najboljši igralec v celotnem BB!!To seveda ne pomeni,da je zaradi tega najbolj obvlada trening,ni pa čisto zanemerljiv podatek..
Seveda,noben ni perfekten,se pa nekaterim bolj zaupa,zato,morajo takšni še bolj paziti,da so objektivni pri podajanju svojih mnenj,kajti marsikdo bo "kupil" takšno ali drugačno mnenje...
Kar se pa tiče treniranja" nepomembnih" skilov glede na pozicijo:
Tudi Dwayne Wade konec koncev pobere po 7-9 skokov na tekmo, pa je branilec...

Dobro izhodišče za nadaljno debato.....
1.pri BB-ju draftirani igralci niso na nivoju draftirancev v NBA-ju.Primer Kevin Garnett(pri 18 letih),bi si zaslužil mnogo boljše statistike,kot jih ma katerikoli 18 letnik pri BB-ju.Verjetno bi bila njegova plača okoli 20k in temu primerni tudi skili.Poanta je v temu,da so igralci pri BB zelo pomankljivo razviti na začetku kariere in s tem je posledično tudi veliko skilov,ki so npr. Grozljiv(1),ki jih vrhunski košarkaši ne glede na pozicijo v realni košarki nimajo.
2.Trenutno je moderno,da se centrom trenira- podajanje- v BB-ju,z tem ni nič narobe,ampak do katere mere?Recimo Dwight Howard-trenutno najboljši center v ligi NBA...seveda nima podajanja-grozljivo(1),ampak -osupljiv-(12),pa tudi ne..verjetno bo nekje vmes...recimo povprečen(6)
Dwayne Wade tudi nima -skoka-osupljiv(12),ampak grozljiv(1),pa tudi ne,ne?...verjetno ima tudi on nekje vmes-zadovoljiv(7)-
3.Se strinjam z Gašperjem-Kuhl,da v resnici na skok vpliva več dejavnikov,pri BB-ju pa je to združeno v skill-skok-.Seveda vplivajo tudi drugi dejavniki:odvisno v katerili ligi igra,od taktike itd.....Ampak branilec,ki ima skok grozljivo(1),bo težko dosegel 6,7 skokov ne glede na to,kje in s kakšno taktiko se igra...
4.Poanta je,da bi morali tudi zunajnim igralcem trenirati skok,najmanj do -povprečen-(6),če hočemo,da bodo zunajni igralci dosegali 6,7 skokov,tako,kot Dwayne Wade,na reprezentančnem nivoju...
l.p.

Last edited by copatar at 6/3/2011 10:12:55 AM

Advertisement