Ale jaki to nowy pomysł się pojawił, któremu jestem przeciwko? Nie ma nic, tylko ataki.
Co do MTR - tak jak powiedziałem - ja pomagałem w jego realizacji. Tylko że współpraca powinna wyglądać inaczej. Chociażby po to, żeby skauci nie wchodzili sobie w kompetencję.
Pomijam fakt, że podział zawodników z draftu wyglądał tak, że połowa dla U21, połowa dla MTR. I już nic na odwróconych nie zostało. A potem mi się zarzuca, że nie ma odwróconych. Skoro tak, to dzielmy się po 1/3. A jak nie, to pretensje o brak odwróconych są bezzasadne.
Owszem, chodziło mi głównie o sytuacje z MTR.
Co do odwróconych, to czy znajdziemy u Ciebie w składzie takowych (choćby w stadium początkowym) i jeśli nie to na jakiej zasadzie sądzisz, że mało doświadczeni menadżerowie będą w stanie stworzyć odwróconych skoro Tobie(pomysłodawcy) się to nie udało? Inna sprawa to ilu rzeczywiście menadżerów będziesz w stanie przekonać do treningu odwróconych?No i na koniec pozostaje fakt, że zanim się coś przeprowadza na dużą skalę to chyba wypadałoby to sprawdzić i udowodnić w swoim własnym ogródku - stąd pytanie nr 1.
Część zawodników jest w drużynach, których prezesi się nie logują. Ich też sprawdzałem.
Zakładam, że to bardzo mały odsetek więc szansa na perełkę tym mniejsza.
Ktoś tu zadał pytanie jak został odnaleziony Weszka. Ten zawodnik nie był wcześniej kadrze znany. Ale jak Mati robił przegląd, to gdy zobaczył Weszkę, to powiedział coś w stylu "Wow, nie wiedziałem, że tak się rozwinął". I chociażby dlatego warto było zrobić tamten przegląd.
Nie neguję tamtego przeglądu bo tamten próg w postaci pensji był jeszcze do zaakceptowania (jak dla mnie). Ale nadal uważam, że aktualny przegląd był kompletnie niepotrzebny i nie dziwię się opiniom innym menadżerów o ewentualnym ukrytym sensie tego procederu. No i co do Weszki to z tego co pamiętam w momencie jego odkrycia miał pensję wyraźnie wskazującą na to, że może być reprezentantem w przeciwieństwie do graczy z pensją poniżej 30k. Więc to się raczej nijak nie ma do niedawnych powołań.
Kolejne pytanie to czy poza Weszką jesteś wskazać kogoś jeszcze kto przebił się do kadry z powołań za kadencji Matiego i jeśli nie to czy to, że z graczy powyżej progu 40k(nie pamiętam od jakiej pensji wtedy były powołania) wyłowiono 1 osobę nie podważa celowości sprawdzania graczy z niższą pensją?
Co do obecnego przeglądu - jeszcze go nie analizowałem. Musiałbym porównać świeżo zrobione bazy i sprawdzić kogo nie było w starych. Aktualnie ta rzecz ma niższy priorytet. Bo to jest tylko ciekawostka a mam ważniejsze rzeczy i na nich się skupiam. Ale zapewniam, że taka informacja się pojawi, ale później.
Czyli ostatnie powołania, które wywołały wiele kontrowersji i doprowadziły do tych jak to nazywacie "wojenek" były jedynie ciekawostką? Warto było?
Niemniej jednak czekam niecierpliwie na wyniki z połowów.
UuuUuuuuUuuuuuuuuUu... JAKI DIS!! Hahahaha..
@Krejzol17
Coś jeszcze chcesz dodać?
Jaki elekt taki elektorat...
Wyszła z tego głupia uszczypliwość, a nie taki jest mój cel dlatego za to przepraszam. Szkoda tylko, że znalazła się osoba, która większą uwagę przykuła do tego stwierdzenia niż do tego co było rzeczywiście istotne w mojej wypowiedzi.