Zabawki w postaci kadry mi nie zabrakło gdyż sam po dwóch sezonach zrezygnowałem ze startu w wyborach.
No i to była jedna z najlepszych decyzji, jaką podjąłeś na stołku selekcjonera ;-)
Zresztą to by była trochę bezczelność na nim siedzieć dłużej. Kolejny raz marnowałbyś wysiłek klubów, które poświęcają się trenując kadrowiczów, grając na ME w pięciu meczach 4x CT + 1x normal ;-)
Z tego co pamiętam to chyba w jednych wyborach próbowałeś rywalizować ze mną i średnio Ci to wyszło....
Więc wyobraź sobie, że źle pamiętasz. Startowałem tylko dwa razy, co zresztą można łatwo sprawdzić, więc nie ma powodu kłamać.
Startowałem gdy wygrał Mati - wtedy się zgłosiłem w ostatni dzień na parę godzin przed rozpoczęcięm drugiej tury. Zgłosiłem się tylko po to, żeby mój nick na liście do głosowania przypomniał o temacie trenowania zawodników (głównie odwróconych), który wcześniej w ogóle nie był w kampanii poruszany. Nawet nie założyłem wątku wyborczego, nie pisałem mowy, ze względów formalnych napisałem krótki zdanie w wątku ze zgłoszeniami.
O dziwo mimo całkiem olewackiego podejścia do wyborów zająłem drugie miejsce.
Drugi raz startowałem sezon temu.
O tym, że nie dostaniesz żadnych raportów zdecydowaliśmy kiedy pokazałeś przed wyborami na co Cię stać
Raporty Hawkeyed obiecywał już sezon wcześniej i nie mogłem się doprosić.
Na maila to ty mi płakałeś. A przebiłeś sam siebie pisząc, że głosujesz na kozlika, żeby nie było wojenek. A to przecież on wszystkie wywołuje (może była w tym jakaś myśl, jeśliby był na stołku to pewnie sam siebie by nie atakował) ;-)
A co z Twoim pijarem?
80% w obecnym momencie ;-)
Vinnie_Jones, chyba najbardziej życzliwa osoba w polskim BB kończył sezon bodajże z 81 lub 82%.
Różnica to tylko te kilkanaście osób, które wcześniej bawiły się kadrą a teraz się obraziły.
(pewnie teraz jak przytoczyłem procenty, to mi trochę spadnie) ;-)
Co z odwróconymi?
Nie zdążyłem. Tak jak wielu innych rzeczy. Ale nie mam do siebie pretensji, ty w swojej kadencji praktycznie nic nie zrobiłeś. A ja jednak mam się czym pochwalić. Przegląd, poradnik draftu, modele zawodników, kalkulator personelu, bazy NT, bazy draftu, badanie expa, badanie entu, baza danych. Coś po sobie zostawię następcy, będzie startował z zupełnie innego pułapu niż ja. Ja praktycznie startowałem ze wszystkim od zera. Nawet nie mogłem się dowiedzieć jak entuzjazm w kadrze się zachowuje.
Wyniki całkowicie pomijam (zresztą mamy porównywalne, wielkie aj waj, ja wygrałem 4 spotkania na ME, ty 3, nie ma o co kruszyć kopii) ;-)
Kiedy byłem selekcjonerem miałeś możliwość wprowadzać odwróconych w NT ale stchórzyłeś
Nic nie stchórzyłem ale nie zdążyłem. Poza tym mój program to nie tylko odwróceni ale rozwój kadry oraz wiedzy o kadrach na forum. I wszystko ładnie się rozwija.
A nawet gdybym znalazł czas na odwróconych, to i tak bym nimi nie grał (bo przecież nie grałbym juniorami).
Gdybyś wtedy nimi się zajął dzisiaj w NT mógłbyś mieć już swoich wymarzonych graczy i wygrywać wszystko...
Wolałem się zająć bazami, oraz kilkoma innymi rzeczami, o których nie wiesz, a które sprawiają, że nasze kadry są lepsze. Zrobiłem chociażby kompleksowe statystyki zawodników NT (polskich kadr oraz zagranicznych). I moje powołania, i pewnie także wyniki, są wypadkową tych statystyk.
Wtedy u Ciebie zwyciężył lęk lub lenistwo i tyle w temacie pijaru.....
Zwyciężył brak czasu. Za to zrobiłem dziesięć innych pożytecznych rzeczy. Skoro nie da się zrobić wszystkiego to po prostu musiałem wybierać co jest bardziej pilne. I pilniejszy zawsze jest następny mecz.