BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Trening kadrowicza

[U21] Trening kadrowicza

Set priority
Show messages by
This Post:
00
166787.184 in reply to 166787.178
Date: 5/5/2011 7:18:51 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Ja tam im się wcale nie dziwię, że nie chcą z Tobą współpracować.
Nie tyle nie chcą, co nie umieją. Nigdy nie umieli i nie chcieli.
Ale to jest właśnie ta wąska grupka, która wcześniej była przy kadrach i nie chciała dopuścić innych, którzy mają inne poglądy. A teraz, gdy ktoś z trochę innymi poglądami jest na stołku, to po prostu dalej nie chcą współpracować. Nic się nie zmieniło, tylko kto inny ma guziczki.
A właśnie takie podejście najbardziej szkodzi kadrze.
Ja się potrafiłem z tego wyłamać, nie patrzyłem kto jest selekcjonerem, zawsze pomagałem. Przez ciebie jest to traktowane jako wada, a zaleta, gdy ktoś odmawia pomocy i współpracy.
Ja jestem pełen obaw jak to będzie po mojej kadencji. Wszystkie dane, które mam o zawodnikach, pochodzą z tego niedobrego i wstrętnego przeglądu. Więc zastanawiam się czy mój następca (którym pewnie będzie ktoś, kto przegląd zajadle atakował) weźmie te dane czy będzie startował od zera ;-)

gdybyś na początku kadencji był bardziej uprzejmy i podchodził do pewnych spraw bardziej dyplomatycznie...
no sorry, ale ty jesteś ostatnią osobą, która wie cokolwiek o uprzejmości. Wielokrotnie popisywałeś się wulgarnymi postami i mailami.

a Ty zanim jeszcze dobrze przybrałeś się do swoich obowiązków wlazłeś za skórę prawie wszystkim;-)
Kilku osobom, których zabolało, że ktoś im coś wytknął i zachowywały się bardzo niegrzecznie.

No i kończąc. Jak widać mój nick działa na ciebie jak płachta na byka. I agresywnie reagujesz nawet na pomoc i wskazówki. A ty od razu rozpocząłeś, jak zwykle flame war.
Na przyszłość, jak będę miał jakąś uwagę, to chyba poproszę kogoś, żeby ci przekazał. Żebyś nie reagował tak agresywnie.
Napisałem ci tylko delikatną uwagę, że brak OD, PS oraz ST dyskwalifikuje centra w kadrze, nawet U21. Wyobraź sobie, że trzymam w kadrze zawodnika, który ma wszystkie skille gorsze od innego oprócz OD.
A ten zawodnik, którego reklamowałeś, to po prostu tak mi się skojarzył z innym zawodnikiem bez OD, który wyszedł spod twojej ręki. A konkretnie z Węgrzynem. On ciągle ma OD=1. Mimo że kilkadziesiąt spotkań wystawiałeś go jako PG więc była okazja podciągnąć OD. Jednak nie zrobiłeś tego i to świadczy o tym, że się nie znasz na treningu centrów.
Węgrzyn byłby 2x lepszym zawodnikiem, gdybyś podciągał mu PS i OD równolegle do tego samego poziomu.
Pewnie nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale prawdopodobnie przez brak OD u Węgrzyna dwukrotnie spadłeś z 2-giej ligi.
To byłby o wiele lepszy zawodnik, jakby miał OD=7 + PS=7 niż gdy ma OD=1 + PS=13.
I teraz po prostu tak mi się rzuciło w oczy, gdy przewinął się kolejny zawodnik bez OD.
Tylko chciałem taką drobną wskazówkę przekazać, a ty jak zwykle rozpocząłeś flejm.

This Post:
00
166787.185 in reply to 166787.183
Date: 5/5/2011 7:35:43 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
A obecnie okazuje się, że to nie jest prawa. Przykład Rakusa i Luderitza, którzy mają dwucyfrowe obrony na dystansie. Przykład Zygmunta, który ma wysokie obydwie obrony. Nawet przykład Węgrzyna, że podania u wysokich trenują się bardzo szybko. Wynika z tego, że opóźnienie treningu odwrotnych skilli nie jest wielkim problemem. A to był kluczowy zarzut.
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę odwróconego w kadrze:P Moje wnikliwe obserwacje dowodzą, że jednak zabraknie czasu by wytrenować kilka skilli to poziomu, który gwarantowałby grę w pierwszym składzie "odwróconemu". Chyba, że mówimy o "odwróceniu" C z PF;-). Przykłady zawodników których podałeś niczego w kwestii "odwróconych" według mnie nie dowodzą. Przykład Rakusa i Luderitza dowodzi jedynie, że da się wytrenować OD wysokim do poziomu reprezentacyjnego do gry na PG...ale wciąż brakuje jeszcze PS, DV, HN, JS i JR, Przykład Węgrzyna dowodzi, że da się wytrenować PS, ale wciąż brakuje jeszcze DV, HN, JS, JR, OD. Zygmunt to może trochę lepszy przykład...ale do gry na PG wciąż mu bardzo dużo brakuje, a wygląda na to, że już się zablokował....albo po prostu zawodnicy w jego wieku (26 lat) potrzebują tak dużo czasu na skok (bo przecież pensja nie jest za duża), co też za odwróconymi nie przemawia.

This Post:
00
166787.186 in reply to 166787.179
Date: 5/5/2011 7:37:31 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Zabawki w postaci kadry mi nie zabrakło gdyż sam po dwóch sezonach zrezygnowałem ze startu w wyborach.

No i to była jedna z najlepszych decyzji, jaką podjąłeś na stołku selekcjonera ;-)
Zresztą to by była trochę bezczelność na nim siedzieć dłużej. Kolejny raz marnowałbyś wysiłek klubów, które poświęcają się trenując kadrowiczów, grając na ME w pięciu meczach 4x CT + 1x normal ;-)

Z tego co pamiętam to chyba w jednych wyborach próbowałeś rywalizować ze mną i średnio Ci to wyszło....
Więc wyobraź sobie, że źle pamiętasz. Startowałem tylko dwa razy, co zresztą można łatwo sprawdzić, więc nie ma powodu kłamać.
Startowałem gdy wygrał Mati - wtedy się zgłosiłem w ostatni dzień na parę godzin przed rozpoczęcięm drugiej tury. Zgłosiłem się tylko po to, żeby mój nick na liście do głosowania przypomniał o temacie trenowania zawodników (głównie odwróconych), który wcześniej w ogóle nie był w kampanii poruszany. Nawet nie założyłem wątku wyborczego, nie pisałem mowy, ze względów formalnych napisałem krótki zdanie w wątku ze zgłoszeniami.
O dziwo mimo całkiem olewackiego podejścia do wyborów zająłem drugie miejsce.
Drugi raz startowałem sezon temu.

O tym, że nie dostaniesz żadnych raportów zdecydowaliśmy kiedy pokazałeś przed wyborami na co Cię stać
Raporty Hawkeyed obiecywał już sezon wcześniej i nie mogłem się doprosić.
Na maila to ty mi płakałeś. A przebiłeś sam siebie pisząc, że głosujesz na kozlika, żeby nie było wojenek. A to przecież on wszystkie wywołuje (może była w tym jakaś myśl, jeśliby był na stołku to pewnie sam siebie by nie atakował) ;-)

A co z Twoim pijarem?
80% w obecnym momencie ;-)
Vinnie_Jones, chyba najbardziej życzliwa osoba w polskim BB kończył sezon bodajże z 81 lub 82%.
Różnica to tylko te kilkanaście osób, które wcześniej bawiły się kadrą a teraz się obraziły.
(pewnie teraz jak przytoczyłem procenty, to mi trochę spadnie) ;-)

Co z odwróconymi?
Nie zdążyłem. Tak jak wielu innych rzeczy. Ale nie mam do siebie pretensji, ty w swojej kadencji praktycznie nic nie zrobiłeś. A ja jednak mam się czym pochwalić. Przegląd, poradnik draftu, modele zawodników, kalkulator personelu, bazy NT, bazy draftu, badanie expa, badanie entu, baza danych. Coś po sobie zostawię następcy, będzie startował z zupełnie innego pułapu niż ja. Ja praktycznie startowałem ze wszystkim od zera. Nawet nie mogłem się dowiedzieć jak entuzjazm w kadrze się zachowuje.
Wyniki całkowicie pomijam (zresztą mamy porównywalne, wielkie aj waj, ja wygrałem 4 spotkania na ME, ty 3, nie ma o co kruszyć kopii) ;-)

Kiedy byłem selekcjonerem miałeś możliwość wprowadzać odwróconych w NT ale stchórzyłeś
Nic nie stchórzyłem ale nie zdążyłem. Poza tym mój program to nie tylko odwróceni ale rozwój kadry oraz wiedzy o kadrach na forum. I wszystko ładnie się rozwija.
A nawet gdybym znalazł czas na odwróconych, to i tak bym nimi nie grał (bo przecież nie grałbym juniorami).

Gdybyś wtedy nimi się zajął dzisiaj w NT mógłbyś mieć już swoich wymarzonych graczy i wygrywać wszystko...

Wolałem się zająć bazami, oraz kilkoma innymi rzeczami, o których nie wiesz, a które sprawiają, że nasze kadry są lepsze. Zrobiłem chociażby kompleksowe statystyki zawodników NT (polskich kadr oraz zagranicznych). I moje powołania, i pewnie także wyniki, są wypadkową tych statystyk.

Wtedy u Ciebie zwyciężył lęk lub lenistwo i tyle w temacie pijaru.....
Zwyciężył brak czasu. Za to zrobiłem dziesięć innych pożytecznych rzeczy. Skoro nie da się zrobić wszystkiego to po prostu musiałem wybierać co jest bardziej pilne. I pilniejszy zawsze jest następny mecz.

From: kozlik4

This Post:
00
166787.187 in reply to 166787.185
Date: 5/5/2011 7:43:51 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Twoim zdaniem Gurak, Tłustochowicz, Stańczak, Opara, Weryszko niczym nie różnią się od JW i Hasana?

Generalnie różnią się głównie tym, że Hasan i JW bardzo szybko przestali być trenowani.

Bzdura. Stańczak i Opara mają obecnie 23 lata, Weryszko 24, a przecież sezon dopiero się zaczął. JW z tego co pamiętam trenowany był do około 25 roku życia. Przez bodajże dwa sezony był nawet szlifowany w farmie...dzięki temu wygląda na górze trochę lepiej niż Hasan. Hasan też był trenowany przynajmniej do 23 roku życia, bo z tego co pamiętam to w U-21 nie grał, a gdyby miał takie skille jak ma obecnie to na pewno w U-21 by się znalazł.

This Post:
00
166787.188 in reply to 166787.179
Date: 5/5/2011 7:45:22 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Mam nadzieję, że kiedyś zrozumiesz ( albo Ci to ktoś jakimś tępym narzędziem wbije do głowy ) że to Twój sposób bycia poróżnia ludzi a nie odwrotnie.

A ja uważam, że to sposób bycia tej wąskiej grupki ludzi. Też darłeś koty z poprzednim selekcjonerem (swoim poprzednikiem), teraz drzesz z następnym. Przypadek? ;-) Wg mnie jesteś uprzejmy tylko dla osób, które się z tobą zgadzają. A jak nie, no to wtedy wychodzi, że jesteś kłótnikiem.
I właśnie jesteś rasowym przedstawicielem tej wąskiej grupki userów, które wcześniej bawiły się kadrą. W zasadzie jesteś jej liderem.
A tą krowę sobie daruj ( nawet świętą )

Nie pisałem o kogo mi chodzi. Ale pewnie uderzyłem w stół i nożyce się odezwały ;-)

This Post:
00
166787.189 in reply to 166787.185
Date: 5/5/2011 7:57:40 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Moje wnikliwe obserwacje dowodzą,

Twoje wnikliwe obserwacje nie zauważyły, że OD=1 u Węgrzyna obniża jego wartość o 50% ;-)
Nie wierzę w żadne twoje wnikliwe obserwacje, wg mnie nie było żadnych.

Przykład Rakusa i Luderitza dowodzi jedynie, że da się wytrenować OD wysokim do poziomu reprezentacyjnego do gry na PG...ale wciąż brakuje jeszcze PS, DV, HN, JS i JR

Ale przecież odwróceni trenowaliby inne skille i wtedy ze wszystkim dałoby się zdążyć.

Przykład Węgrzyna dowodzi, że da się wytrenować PS, ale wciąż brakuje jeszcze DV, HN, JS, JR, OD.

Bo Węgrzyn był po prostu słaby na starcie. I zrozum jedną rzecz, wystarczyłoby Węgrzynowi trenować OD zamiast PS (oczywiście musiałby być inny na starcie), nie trenować mu ID (zaoszczędzamy czas) i już mamy odwróconego C kryjącego jako PG.

Zygmunt to może trochę lepszy przykład...ale do gry na PG wciąż mu bardzo dużo brakuje, a wygląda na to, że już się zablokował....

Wg mnie się nie zablokował. Po prostu ma 26 lat więc to normalne, że trening jest 2x wolniejszy (albo jeszcze bardziej). Widziałem przypadki 18-latków, którzy skaczą dopiero po trzech treningach. Więc to, że 25-26 latek nie skacze po pięciu, to wygląda na normalny przypadek. Ale to nie z powodu bloku tylko z powodu wieku. Jakby się zablokował to trening zwolniłby ze 4 razy (2x z powodu wieku i kolejne 2x z powodu bloku). A więc na skok trzeba by było czekać sezon.
Zresztą to jest temat zastępczy, wystarczy wziąć historyka i nie ma sensu zmieniać tematu na blok.
A do odwróconego PG dużo mu brakuje tylko dlatego, że po prostu nie był trenowany na odwróconego PG. Gdyby był trenowany na odwróconego PG, to nie trzeba by mu było trenować OD a zaoszczędzony czas przeznaczyć na inne skille, bardziej potrzebne u PG. Także na IS dałoby się zaoszczędzić.

albo po prostu zawodnicy w jego wieku (26 lat) potrzebują tak dużo czasu na skok (bo przecież pensja nie jest za duża), co też za odwróconymi nie przemawia.
To nie ma znaczenia. W taki sam sposób nie przemawia to za nieodwróconymi, trening zwalnia tak samo dla odwróconych jak i nieodwróconych. A jednak 26-latków dalej się trenuje.

This Post:
11
166787.190 in reply to 166787.188
Date: 5/5/2011 8:10:15 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Koleś Twoje 80% poparcia przy 656 głosach to jest pikuś :) Ja przez cały czas jak byłem selekcjonerem miałem 82-83% poparcia...a kiedy kończyłem swoją drugą kadencję to był taki wynik przy niemal 1500 głosach. O tym Ty możesz tylko pomarzyć :) Zresztą podobnie jak o popularności na forum....
Ty sprowokowałeś darcie szat między nami pisząc do mnie w trakcie wyborów. Nie ściemniaj teraz że ja do Ciebie pisałem pierwszy - ja tylko odpowiadałem na Twoje beznadziejnie durne zarzuty i fochy, że MTR nic nie dostanie. Odwracania kota ogonem to Twój chleb powszedni....
Ja jestem uprzejmy dla wszystkich którzy są tacy i to nie tylko w stosunku do mnie. Wcale nie muszą się ze mną zgadzać. Dla Ciebie zresztą też byłem dopóki nie pokazałeś swojej prawdziwej twarzy.
Najeżdżasz na kozlika, że się do niczego nie nadaje a grasz graczami których on pomagał wytrenować... Ja nic nie robiłem tylko bawiłem się kadrą a tymczasem w kadrze masz Swiatczaka na którego trening miałem 70% wpływu za mojej kadencji....Hassan i JW jakby nie ja to też byliby już wspomnieniem....więc proszę sobie daruj sobie bo jesteś żałosny w tych swoich wypocinach.

PS. Poza tym że pawian jest trochę brzydki to nie musisz za bardzo brać tego do siebie ;;;)))

This Post:
00
166787.191 in reply to 166787.189
Date: 5/5/2011 8:16:29 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Twoje wnikliwe obserwacje nie zauważyły, że OD=1 u Węgrzyna obniża jego wartość o 50% ;-)
Nie wierzę w żadne twoje wnikliwe obserwacje, wg mnie nie było żadnych

I już zaczynasz świrować. Przez moment rozmawiało się z Tobą całkiem normalnie. Podaj mi równanie za pomocą, którego tak dokładnie oszacowałeś, że OD=1 obniża wartość Węgrzyna o 50%...i za pomocą tego samego równania policz ile jego wartość podwyższa PS=13, a następnie oblicz o ile wartość Hasana (6171396) obniża jego OD=3...bo przecież z takim OD on grywał u Ciebie i to dosyć często na SF-ie;-) Jeśli Hasan z OD=3 może grać, na SF-ie w reprezentacji, a my zdobywamy brązowy medal to OD=1 w żaden sposób nie przeszkadza Węgrzynowi by ten grał swego czasu w moim klubie na C:P
Bo Węgrzyn był po prostu słaby na starcie. I zrozum jedną rzecz, wystarczyłoby Węgrzynowi trenować OD zamiast PS (oczywiście musiałby być inny na starcie), nie trenować mu ID (zaoszczędzamy czas) i już mamy odwróconego C kryjącego jako PG.

Zgadzam się, że był słabszy na stracie...ale z tym treningiem OD Węgrzynowi z całym szacunkiem mocno przesadziłeś. Tak samo jak swego czasu z zaleceniem treningu RB Weszce:D Ku Twojej wiadomości: w wieku 22 lat, bodajże próbowałem mu trenować OD i po 4 tygodniach nie reagował...więc zrezygnowałem. Żeby wytrenować mu OD do poziomu 9 potrzebowałbym pewnie z 4 sezonów nieustannego treningu OD...Gdyby nawet kiedyś udało się wytrenować mu OD do 15-16, to zabrakło by czasu na PS, a do krycia PG trzeba by było wytrenować mu jeszcze HN co najmniej.

Last edited by kozlik4 at 5/5/2011 8:26:42 AM

This Post:
00
166787.192 in reply to 166787.190
Date: 5/5/2011 8:21:18 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Koleś Twoje 80% poparcia przy 656 głosach to jest pikuś :) Ja przez cały czas jak byłem selekcjonerem miałem 82-83% poparcia...

Łał. Po prostu zmiażdżyłeś mnie. 82-80. Nokaut ;-)

.a kiedy kończyłem swoją drugą kadencję to był taki wynik przy niemal 1500 głosach.

Im więcej głosów tym lepszy wynik. To widać, nie tylko u mnie. Bo na samym początku głosują ci, którzy są zdecydowanie anty. A potem głosują zwykli użytkownicy, którzy nie są ani przeciwnikami ani zwolennikami z definicji, tylko po swojemu.

Zresztą podobnie jak o popularności na forum....
Łał do kwadratu ;-) Jaki głupi jestem, że moim celem nie jest popularność na forum. Wiesz kto jest najbardziej popularny w Polsce, jeśli wziąć pod uwagę wszystkie fora? Różni tacy jak jasiu śmietana, dj władek, antek emigrant itd ;-)
Po prostu na forum rządzą trolle ;-) I wielu twoich popleczników to trolle. A wielu rozsądnym ludziom nie chce się wchodzić na forum.

ja tylko odpowiadałem na Twoje beznadziejnie durne zarzuty i fochy, że MTR nic nie dostanie
O raporty nie mogłem się doprosić na długo przed wyborami.

Ja nigdy wobec ciebie nie byłem nieuprzejmy, mimo że selekcjonerem byłeś marnym (oczywiście to jest tylko moja opinia, nie każdy musi się z nią zgadzać, na pewno znajdą się userzy, którzy będą twierdzić, że byłeś selekcjonerem wybitnym). Mało tego, pomagałem przy MTR. Z drugą stronę to ty się popisujesz nieuprzejmością i brakiem umiejętności współpracy.

BTW: Czy to prawda, że Hawkeyed, jako skaut MTR, olał swoich podopiecznych?

Last edited by B.B.King at 5/5/2011 8:23:06 AM

This Post:
00
166787.193 in reply to 166787.189
Date: 5/5/2011 8:22:22 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Wg mnie się nie zablokował. Po prostu ma 26 lat więc to normalne, że trening jest 2x wolniejszy (albo jeszcze bardziej). Widziałem przypadki 18-latków, którzy skaczą dopiero po trzech treningach. Więc to, że 25-26 latek nie skacze po pięciu, to wygląda na normalny przypadek. Ale to nie z powodu bloku tylko z powodu wieku. Jakby się zablokował to trening zwolniłby ze 4 razy (2x z powodu wieku i kolejne 2x z powodu bloku).

No więc skoro się nie zablokował to jego 3 skoki na sezon w wieku 26 lat tylko potwierdzają moją tezę, że wytrenowanie odwróconego do poziomu reprezentacyjnego jest nie bardzo możliwe. Z resztą Zygmunt już w wieku 25 lat potrzebował 6 tygodni do skoku w OD.

From: Saiwan

This Post:
22
166787.194 in reply to 166787.192
Date: 5/5/2011 8:23:32 AM
Overall Posts Rated:
205205
A kapusta rzecze smutnie.
- Moi drodzy, po co kłótnie,
po co wasze spory głupie -
wnet i tak zginiemy w zupie.
- A to feler jęknął seler.