Pa razvijaš momčad u smjeru najperspektivnijeg/najboljeg igrača u momčadi...vidim da imaš 3 mlada solidna playa, pa pretpostavljam da ih treniraš...šteta kaj bar jedan od njih nije Hrvat...
Preporučujem ta da zasad treniraš jednu poziciju i to obranu...jer play s dobrom obranom ne zaustavlja samo protivničkog playa nego i smanjuje protivnički protok lopte...što naravno znači da ostali protivnički igrači dobivaju manje iskoristivih lopti...
Ono s finim podešavanjem skilova u momčadi zaboravi, jer rijetko možeš kupiti baš ono kaj ti treba, a i obično je to skupo...
Jednostavno si postaviš neke smjernice pri kupnji igrača...evo ti moje pa razmisli o tome...za sve važi da mora imati izdržljivost i slobodna bacanja bar 4...ispod toga nejdem jer mi se neda trošiti vrijeme na treniranje toga više nego što je potrebno...a to tek počneš cijeniti kad gubiš utakmice s košem-dva razlike jer ti promašuju slobodna u zadnjim minutama utakmice ili dok se lomi rezultat, ili da su ti igrači iz prve petorke preumorni pa padnu u zadnjoj četvrtini a vodiš cijelu utakmicu...pojeo bi se od muke a nemogu si pomoći...
Isto tako su dodavnja jako bitna u cijeloj priči...jer kad ti igrača s slabim dodavanjem pritisne protivnički igrač on nema kamo s loptom nego pukne bezveze po košu ili izgubi loptu...tu gledam da imaju minimalno 5...
U globalu svi skilovi su bitni kod svake pozicije pa isto tako izbjegavam igrače koji imaju nedovoljan(1) na bilo kojem skilu...jednostavno volim gledati da mi igrači nisu strogo ograničeni na jednu poziciju...
I daj ubaci jednog Hrvata u trening...=)))
Evolucija Ide U Pogrešnom Smjeru...