cd
Żmudka (17,0) -
moja ocena: 9,51 - Dziś jeszcze lepszy od Wyrazika;) Właśnie o tę jedną dziesiątą punktu w ocenie... 14 punktów i 11 zbiórek w 25 minut - bardzo dobry występ.
Dominiak (15,0) -
moja ocena: 10 - zaskoczenie?:) Na pewno... to moja subiektywna ocena... bo to kolejne zaskoczenie w tym meczu. Dobra skuteczność (6/12 z gry) i co najważniejsze pewność w najważniejszych momentach - za to "dziesiątka";) I kolejny zawodnik, który dziś błysnął na SG. Bunga zaskakuje... nie wybiera Ościłowskiego... mniej gra Karlinski, a tu Dominiak znowu w pierwszej piątce i nad wyraz solidnie! Pytanie tylko: czy bunga zawsze ma rację???
Woźniak (15,5) -
moja ocena: 7 - hmmmm... nasza gwiazda dziś kompletnie w cieniu. Dopiero ostatnie kilka minut meczu trochę się uaktywnił. Wcześniej grał sporo, ale tak jakby go nie było. Czy to kwestia "pusha"? Czy słabszego dnia? Mam nadzieję, że to tylko chwilowa zniższka dyspozycji. Bez Woźniaka w dobrej dyspozycji to jakoś słabo nas widzę w kolejnych trzech MEGA ważnych meczach.
Borski (14,5) -
moja ocena: 7 - na SFie ten zawodnik miał naprawdę spore kłopoty. Rozkład skillów... hmmm... egzotyczny;) Zobaczymy co będzie dalej z nim... czy się nam przyda.
Ościłowski (bez oceny) -
moja ocena: 10 - no bo co innego można dać zawodnikowi, który zagrał perfekcyjnie? A że bunga mu dała całe trzy minuty... ehhh... Tak szczerze, to nie rozumiem... Asta zna skille... myślę, że rozumie moje niezrozumienie bungi;)
Jur (16,0) -
moja ocena: 4 - świetny zawodnik w sprawnej formie... i odstawia 1/8 z gry będąc pod koszem:/ Nie rozumiem... ocena moja i tak za wysoka patrząc na to, co się dziś działo.
Karlinski (15,0) -
moja ocena: 8 - niby wszystko dobrze, ale jakoś tak wszystkiego za mało... Ościłowski w trzy minuty trafił dwa rzuty... Karlinski na dwa rzuty potrzebował 20 minut. Trzy asysty kogoś z tak wysokim PS?:( Nadal czekamy na wybuch formy - ale teraz trzy najbliższe mecze to właśnie TEN MOMENT!! Pięć minut Karlinskiego;)
Najbor (17,5) -
moja ocena: 5 - były zbiórki... i nic ponadto... a skuteczność na poziomie Jura (1/7). Ale Julek jeszcze pokaże klasę - może za tydzień?
Kolton (15,0) -
moja ocena: 1 - 21 minut na pozycji PG... wystarczy przedstawić staty: 0/2 z gry, 1/4 z wolnych, 1zb, 1as i 3 straty! Tragiczny występ ukraińskiego krasnoluda... ale nie można się dziwić - myślami pewnie jest teraz na Krymie:( Domyślam się, że podobnie jak większość z nas...
Ludwiszewski (17,5) -
moja ocena: 3 ... 3 - tyle ile zbiórek... bo przez 9 minut nic innego nie dokonał;) Chyba jednak to za wysokie progi dla tego zawodnika.
A w innych meczach:
- o sensacji w naszej grupie już wspomniałem. Łotwa pokazała przede wszystkim, że ta strefa 2-3 może być dobrym rozwiązaniem na powstrzymanie Look Inside. Efektem jej bowiem choćby wygranie zbiórek 61:39. Trzech najlepszych strzelców Włochów to obwodowi - to też efekt 2-3. Muszę się mocno zastanowić, jak podejść za tydzień do tej Łotwy... jedno optymistyczne, że w końcu stracili enta... no ale z nami też można się już spodziewać przynajmniej normala. A mocno się obawiam nawet o CT:(
- w drugim meczu Węgrzy pokonali Izrael (
(27702) ). Oba zespoły chciały uniknąć trafienia taktyki przez rywala. Efekt - obu się udało, bo nie zagrali pod kosz. To przewidywanie w tych wypadkach działa po prostu jako odstraszacz od najlepszych taktyk. Chyba nie tędy droga.
- w drugiej grupie... zwolniłbym od razu z miejsca trenera Hiszpanów (
(27716) )... zagrać normalem na Finów??? DŻIZAS!!! Rosja pokazała klasę (
(27717) ), ale Francuz przekombinował z taktyką... i jeszcze stracił enta. A Estonia wyrasta na faworyta ME (
(27718) ) - ich "push" wyglądał dziś bez porównania lepiej niż nasz:( I do tego ciągle mają maksymalnego enta!
A za tydzień Łotwa!!! Oj będzie ciężko:(
Proszę o sp
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)