Svaka kritika, koja je dobronamerna, je konstruktivna. Smatram da, iako sam starosedelac u ovoj igri, da nisam kompetentan da zborim o radi bilo kog selektora. Ovo sve iz jednog prostog razloga, a to je da nikada nisam bio uključen u rad neke reprezentativne selekcije. Stoga, ovom prilikom iznosim samo svoje mišljenje, bazirano na osnovu mog dugogodišnjeg bitisanja u ovoj igri.
Nije bi bilo teško, nakon što sam video da se ovde vodi polemika, pa sam pogledao kako to rade najbolje selekcije sveta, pre svega Izrael, država koja ima daleko manje aktivnih timova no što imamo mi. Na prvi pogled, jasno zbog čega je velika razlika, trenutno, između nas i njih.
Ako pogledate njihov sastav, pa i poslednju utakmicu u kojoj su, lagano, pobedili jednu velesilu, kakva je Španija, videćete da je u toj utakmicu, od svih igrača koji su igrali za Izrael, samo jedan igrač igra u klubu koji nije iz Izraela!!!
Ako pogledate šire, videćete da u celokupnom sastavu te selekcije, svega 3 igrača, od kojih su 2 završila NT karijeru, ne igra u domaćim u klubovima! Šta dalje da pričamo?
Sa druge strane, imate primer jednog od naših najboljih centara, koji je prodat juče, za ne tako velike novce (da sam bio u prilici sigurno bih da doveo, moja greška), koji odlaze u ruke stranca, a da tom prilikom nijedan tim iz naše države nije ni bidovao za njega! Uz sve to, taj igrač ima još lepih 5 godina staža u NT!
Da ne zaboravim moj najveći poraz u BB, a to je prodaja Dozeta nekom batici iz Rumunije, koji ga ja uzeo sa tek navršeenih 27 godina, i odmah dao do znanja da ne planira trening za njega! Da stvar bude gora, selektor je tog igrača reklamirao u više navrata, međutim ja nijednu poruku od korisnika iz Srbije, u vezi kupovine Dozeta, nisam dobio!
Slična priča je bila i sa Gavrilovićem...
Ono što je neverovatno, to je da smo svedoci da naši timovi kupuju za iste novce strance, koji barem po meni, nisu ni do kolena našim igračima. Zašto je to tako, ne bih znao da odgovorim!
Dok god budemo imali ovakve i slične situacije, gde naši ponajbolji igrači odlaze u inostrane timove, ne možemo očekivati rezultate, pa sve da na klupi sede trenerski Bogovi! Pa pogledajte, nama je jedan bitnijih igrača Dozet, koji je već izgubio 2 sezone treninga, ko zna koliko takvih primera ima!
P.S. Jako mi je drago što vidim da se javila živa legenda ove igre, Dumba. Taj čovek je mnogo doprineo razvoju BB Srbije, a meni naročito!