Już 25.02 przystępujemy do kolejnego etapu rozgrywek międzynarodowych. Następny mecz zadecyduje o tym, jakiego koloru medal przybędzie nam do kolekcji, dlatego też pozwoliłem sobie zadać kilka pytań trenerowi Polskiej Reprezentacji Narodowej:
KrzychuMichu: Trenerze, co powie Pan na temat ostatniej porażki z Chinami? W kuluarach mówi się o kalkulowanej porażce... Czy to faktycznie na Chiny chcieliśmy trafić w półfinale?
Kozlik4: To nie do końca tak...Mieliśmy pewny półfinał więc chciałem po prostu wykorzystać szansę by przetestować inny (ciekawy według mnie) wariant ustawienia..
KrzychuMichu: Mecz z Chinami rozegraliśmy praktycznie pięcioma zawodnikami, to dobre dla ich statystyk indywidualnych, czy obranie takiego rozwiązania taktycznego oznacza odejście od utartych praktyk?
Kozlik4: Nie wykluczam, że możemy korzystać w przyszłości z takiego rozwiązania taktycznego. Natomiast jeszcze nie zdecydowałem jak zagramy w półfinale. Wszystko okaże się 25.02.2013 o 19.30;-) Korzystając z okazji zapraszam wszystkich kibiców na ten mecz!
KrzychuMichu: Czy dowiemy się jakim składem Orły rozpoczną mecz w nastepny poniedziałek? Czy będą jakieś dodatkowe powołania?
Kozlik4: Za wcześnie by mówić o konkretnych nazwiskach. Wszystko będzie zależało od formy zawodników. Jeśli uznam, że ktoś w wyższej formie, kogo jeszcze nie ma w kadrze może dać więcej drużynie niż zawodnicy, którzy są w składzie w tym momencie, to na pewno nie zawaham się go dowołać. Zostawiłem sobie aż 5 wolnych miejsc także w razie czego jest miejsce by reagować;-) W poniedziałek wyjdziemy możliwie najmocniejszym składem.
KrzychuMichu: Tomasz Warchałowski popisał się nietuzinkową akcją, kreując sobie podaniem pozycje rzutową za linią rzutów za 3 punkty. Kibice na pewno chcieliby oglądać więcej tego typu akcji. Czy to zagranie było specjalnie tak rozpisane, czy to tylko kreatywność Warchałowskiego pozwoliła na tego typu finał?
Kozlik4: :-) Nie, nie trenowaliśmy tego:D Tego się nie da wyćwicz. To się albo ma, albo się tego nie ma;-) Warchałowski jest wielki i jak przystało na lidera drużyny w decydujących momentach potrafi robić rzeczy niewiarygodne...zupełnie jak Chris Paul;-)
http://www.youtube.com/watch?v=obkhSaTuDhI Tak też było w tej sytuacji.
KrzychuMichu: Dziekuję za rozmowę.
Kozlik4: Ja również dziękuję.
Zapraszamy więc do obejrzenia meczu Polska-Chiny oraz do dołączenia do chata już 25.02 o godz. 19.30