Jax , a co byś mu trenował by nie zablokować i mógł zagrać w kadrze ??
No więc tak po pierwsze jezeli miałbym go mieć w klubie i jednocześnie miałbym robić tak aby był w kadrze to trzeba to było by tak ułożyć aby pensja mnie nie zabiła . W chwili obecnej uwazam że wynik 116 w wieku 24 lat to bardzo dobry wynik .
Aby pensja mnie nie zabiła to jeszcze można dobić 2-3 skoki na dole , rebsów i bloków juz bym nie ruszał . Dołożył bym do IS +2 i ID +1 , ewentualnie jakis delikatnie inny układ np IS +1 ID+2 , a jezeli byłby właściciel który by mu zrobił plus 4 skoki w IS i ID to było by jeszcze lepiej , ale zapewne pensja juz by była ostro w górę .
Jeżeli idzie o górę to trochę nie podoba mi się obecny układ . Przede wszystkim wolałbym zamiast podań na poziomie 10 jakąś mniejszą ilość a w zamian za to powiedzmy OD plus 1 JR plus 1 i JS plus 1 ( bądź jakaś kombinacja tych skili ). Wychodzę z tego założenia że na trening podań nie ma wpływu wzrost a na trening tych 3 skili pozostałych które wymieniłem ma znaczenie . Ale z racji tego jest już tak jak jest to oczywiście trening podań bym juz całkowicie odpuścił i jechał JS z JR ile fabryka dała , co do OD to więcej zapewne jak 8-9 bym nie robił . Na mój klub i 7 bym przyjął zapewne jako spokojnie wystarczające .
Oczywiście kondycha i FT też do poprawy .
Patrząc długofalowo oceniam grajka jako bardzo fajnego , bedzie tani w utrzymaniu a jego umiejetności będą bardzo dużo wnosiły do gry .
To czy taki grajek grałby w NT czy nie to już inna bajka .