... bodajże Jax pisał Ci, że pośrednie taktyki co do zmian mogą prowadzić do tego, że trener zmienia zawodników nawet na początku spotkania ( a nie w 4 kwarcie jak powinno być w tym przypadku). Jedyna metoda to grać skrajnymi taktykami czyli "dokladnie wg listy" ja gram tak zawsze i nigdy nie mam nieprzewidzianych zmian. Z resztą nie widzę sensu ustawiania "wg listy do 4 kwarty".
ja tez nie przynajmniej po tlumaczeniach tutaj ale..
prosze jasno dopisac w regulach ze tyczy sie to rowniez zawodnikow wytypowanych przez uzytkownika do gry w pierwszej piatce :) bo na chwile obecna np przy danym systemie zmian jest:
"... lub narzucić trenerowi schemat zmian dając wolną rękę w czwartej kwarcie, by zrobił wszystko celem wygrania meczu (Wg listy do 4 kwarty)." ( wiem jak to powstawalo bo sam bralem udzial w tworzeniu polskiego BB)
jak pisał Jax:
Przecież te schematy muszą się czymś różnić skoro jest ich 4 . Jeżeli dasz schemat zostaw decyzje trenerowi to on będzie robił sobie co chciał niezależnie od tego kogo dajesz w pierwszej 5 . Tym bardziej jeżeli dasz cieniasa do pierwszej piątki a super gracza na ławę
zgadzam sie z tym mysleniem ale..
wedlug regul miesza to
(141665.123)jak dla mnie blednie reguly sugeruja ze Twoje ustawienia piatki startowej maja wtedy znaczenie
wydaje sie ze zmiany i postepowanie dajace wolna lub bardziej zwiazana reke ;) trenerowi dotycza minut meczu a nie tego co zostanie wystawione w pierwszej piatce - a tak (jak zostalo to zakomunikowane) nie jest :)
ponadto jaki jest sens ustawiac wtedy sklad skoro jedyne co jest do Twojej decyzji to to, kto pojedzie na mecz a reszta jest "chybil-trafil"z tych co zostali wzieci (przynajmniej w posrednich taktykach) :) - szczegolnie gdy w nazwie wspomnianej decyzyjnosci trenera jest "
wedlug listy do 4 kwarty" - zdecydowanie poczatek meczu a wiec i startowa piatka sa przed czwarta kwarta ;)
Czy "bug" istnieje czy nie to jednak nie widze miejsca dla tlumaczen typu "ja nie uzywam posrednich ustawien wiec buga nie ma. uzywac nalezy skrajnych ustawien". Skoro mozna grac wedlug dopuszczalnych ustawien to fajnie by one gre ulepszaly i personalizowaly gre i moje wlasne ustawienia, a nie wprowadzaly zamet i chaos swoja losowoscia.
Jax rowniez pisze ze:
W poprzednim moim poście wszystko Ci ładnie opisałem że tak nie jest i to nie jest żaden bug czy błąd tylko tak jak opisałem działaja schematy zmian z cienkimi zawodnikami .
dziwi ze wiekszosc uzytkownikow BB ustawiona piatke ma w meczu na starcie zgodnie z zyczeniem a tylko niektorzy maja z tym problem - tak mi sie wydaje bo czesto grywalem "wedlug listy do 4 kwarty" i wydaje sie ze pomimo lepszych na lawce w pierwszej piatce wychodzili ci ktorych wystawilem. co z reszta wspomniany Jax sam pisze
(141665.44) - co pozniej zostalo zweryfikowane slowami GM'a ale wciaz pozostaje dla mnie tajemnica (pisalem ze u mnie wychodzili ci ktorych widzialem w S5)
no i ...
"4 . Wg listy do czwartej kwarty już wałkowałem o tym na forum dobre 3 razy i jak ktoś czyta ze zrozumieniem to to załapie ."
(141665.11) - cos pokazuje ale nie widze w nim zapisu odnosnie co do zlaczonych taktyk daje jeden z czynnikow czyli "dokladnie wedlug listy" bo skoro nawet w startowej moze trener namieszac to raczej nie jest to kombinacja dwoch ustawien a praktycznie powtorka ustawienia "zostaw decyzje trenerowi" - podobnie tutaj
(141665.59) bo skoro nawet S5 zalezy od trenera to po cholere dwa ustawienia?