BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
169159.188 in reply to 169159.187
Date: 1/13/2011 7:59:26 PM
Overall Posts Rated:
7474
Nie bawię się w takie wyliczanki. Przecież ci gracze przeszli dopiero połowę cyklu treningowego który przygotowuje pod U-21. A cykl pod NT jest dwukrotnie dłuższy. Masz zatem odpowiedź.
Ważniejsze jest to, żeby nie odbierać szansy by się o tym przekonać.

Czy wypali?
Na pewno ma większe szansę na powodzenie niż stan obecny.

Warto też się zastanowić jakim cudem ze składem z 16 pensją w II lidze jednocześnie kwalifikuję się do play-off i X rundy Pucharu Polski. Powinno to dać do myślenia, że nie tylko skille główne (nabijające pensję) grają, ale także coś jeszcze... innego.

Tego samego spodziewam się po budowanej przez nas kadrze reprezentantów, która będzie od początku do końca wyglądała tak, jakbyśmy tego chcieli.
Czyli nieporównywalnie lepiej niż mój klubowy skład obecnie ;)
Co oznacza, że jednocześnie powinno ją być stać na wiele.

This Post:
00
169159.189 in reply to 169159.149
Date: 1/14/2011 1:34:37 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Chyba za szczegółowo odpowiadam na pytania:/ Strasznie długie posty wychodzą. Mam nadzieję, że ktoś to czyta:D Na przyszłość postaram się trochę je skrócić.

ktoś czyta..nie skracaj :)

to jest właściwe miejsce do kompletnych i rozbudowanych odpowiedzi...zawsze mógłbyś skrócić i napisać "bo tak" ale wtedy nazwałbym Twoje myślenie jako kobiece i w temacie w jakim się wypowiadasz mało (powiedzmy) merytoryczne;)

p.s. uwielbiam i tak kobiety :D
widać kusi mnie niezrozumiałe :)

This Post:
00
169159.190 in reply to 169159.179
Date: 1/14/2011 3:41:02 AM
TOP TEN THUNDERS
PLK
Overall Posts Rated:
190190
To i Perko tez tam był :D Może nie jest tak wszechstronny jak Luder ale pracuje nad tym, choć nie wiele mu już czasu zostało ;/

From: Joker

This Post:
00
169159.191 in reply to 169159.188
Date: 1/14/2011 3:53:49 AM
TOP TEN THUNDERS
PLK
Overall Posts Rated:
190190
Moja propozycja na podział zawodników pod oba programy treningowe dla U21 i NT jest dość prosta. Wydaje mi się, że głównym kryterium na podział zawodników powinien być Potencjał. Chyba max potencjał który ledwo można wykorzystać do 21 lat jest wieloletnie giwazda. Ci zawodnicy mogli by uczestniczyc w treningu do U21 a reszta zawodników, czyli z potencjałem od supergwiazdy, można wrzucic do worka dla NT. jeżeli chodzi o skille początkowe po drafcie to oczywiste że zawodnicy muszą miec odpowiedni rozkłąd i poziom tych skilli czyli pewne SS10 na start, żeby ich w ogóle zakwalifikowac do programu jakiejkolwiek reprezentacji. Dalszy podział już po potencjale. Również preferuje zawodników uniwersalnych i zbilansowanych, wiec taki tez powinien być rozwój przyszłych graczy.

Równie dobrze gdyby zmienić trochę program treningowy dla U21 (o ile już taki nie obowiązuje) na bardziej wszechstronny to nie przekreślało by dlaszej przyszłości graczy po u21 na udział w szeregach NT. To że zawodnicy rozwijali by się w skillach pobocznych po trochu kosztem tych głównych nie koniecznie musi wpłynąć negatywnie na wyniki U21 co przyznał jakoś wyżej VJ ;)

Moje 5gr ;P
pozdro

From: pawel
This Post:
00
169159.192 in reply to 169159.191
Date: 1/14/2011 5:58:51 AM
Overall Posts Rated:
66
Tak przy okazji ponieważ padłtu temat szkolenia dla kadry. Ponieważ długi pobyt w 4 lidze mocno naruszył mój entuzjazm i szukam nowych wyzwań, sprawa dość prosta jeśli ktoś ma gracza 18 letniego z ciekawymi skillami (rozwojowymi) to jesli z róznych względów nie moze go trenowac ja chętnie przemienię go w Michaela Jordana. Nie mam milionów aby a niego zapłacic zaznaczam wiec mogę pójść na wymiane swojego SG 24 letniego wyszkolonego już na max potencjału taka NBA'owska wymiana

Last edited by pawel at 1/14/2011 6:30:49 AM

From: Logan666

This Post:
00
169159.193 in reply to 169159.192
Date: 1/14/2011 6:16:52 AM
Overall Posts Rated:
6161
mógłbym mojego zamienić ale nie znam skili twojego grajka. Mojego grajka skile prześle ci na bb-mail

From: Astarotte

This Post:
00
169159.194 in reply to 169159.192
Date: 1/14/2011 7:53:52 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Tak przy okazji ponieważ padłtu temat szkolenia dla kadry. Ponieważ długi pobyt w 4 lidze mocno naruszył mój entuzjazm i szukam nowych wyzwań, sprawa dość prosta jeśli ktoś ma gracza 18 letniego z ciekawymi skillami (rozwojowymi) to jesli z róznych względów nie moze go trenowac ja chętnie przemienię go w Michaela Jordana. Nie mam milionów aby a niego zapłacic zaznaczam wiec mogę pójść na wymiane swojego SG 24 letniego wyszkolonego już na max potencjału taka NBA'owska wymiana

wydaje mi się, że liga III.10 dostarczy Ci sporo wyzwań..i oby pobytw 3 lidze nie był odwrotnie proporcjonalny do pobytu w 4 :)

This Post:
11
169159.195 in reply to 169159.179
Date: 1/14/2011 9:21:54 AM
Overall Posts Rated:
88
Oj ludzie wystarczy wejść w mój hof i zobaczyć ile grał w poszczególnych sezonach (http://www.buzzerbeater.com/player/8217078/hofplayer.aspx...).
A co do jego rzekomego zapóźnienia to jak ktoś tylko chce mogę nu podać jego skoki w poszczególnych sezonach i naprawdę jeśli on był gdzieś zapóźniony to prędzej pod koszem niż na obwodzie, poza tym od urodzenia trenuję go trenerem lvl 6 a wątpię żeby nawet w najbardziej światłych z programów jakie się tu przewijają ktoś mógł się pochwalić równie efektywnym treningiem (dodam, że zawsze daję mu najbardziej optymalny z treningów), zresztą co do rozłożenia skoków to od powstania skoczył 25 razy na obwodzie i 36 w trumnie (i nawet nie odliczając tygodni z treningiem staminy a miał dość niską na początku) mamy prawie 0,7 skoku na tydzień chyba nieźle. Także nie lękajcie się na koniec sezonu SS60 na obwodzie to plan minimum.

This Post:
00
169159.196 in reply to 169159.195
Date: 1/14/2011 9:46:30 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Przecież chodzi nam o to, żeby powstawali zawodnicy multiskillowi. Czy Ci, których pokazałem do Ciebie nie przemawiają? Oni już są tacy jak pokazałem. Mają 22-23 lata, a sezon dopiero się zaczął. Można ich jeszcze długo trenować. Nie sądzę, aby dzięki MTR powstawali dużo lepsi.

Z resztą od czasu kiedy pokazałem tych graczy już zgłosiło się do mnie 3 zainteresowanych menadżerów z PLK z pytaniem, czy są na sprzedaż;-)

Program Model Treningowy Rewolucje jest bardzo dobry...ale ma jeden duży minus. Uderza w interesy kadry U-21...a jak udowodniłem na przykładzie prawdziwych zawodników, można trenować dobrych multiskillowych graczy godząc interesy obu kadr. Po co mamy osłabiać U-21 jak to co piszę działa??? Według mnie można działać na obu frontach bez szkody żadnego z nich. Twoje katastroficzne wizje Hawkeyed nie mają żadnego pokrycia.

This Post:
00
169159.197 in reply to 169159.147
Date: 1/14/2011 10:02:14 AM
Overall Posts Rated:
9494
Tacy zawodnicy będą stanowić o sile reprezentacji za 2-3 sezony. Trzeba podanie dobić do silnej/sprawnej, bo to ważna rzecz żeby nie tracić głupie piłki :)

This Post:
00
169159.198 in reply to 169159.147
Date: 1/14/2011 10:02:57 AM
Overall Posts Rated:
9494
Jak widzicie podział zawodników z draftu pomiędzy U-21, a NT? Czy U-21 psuje (niszczy) młodych, utalentowanych zawodników? Czy należy ją rozwiązać, ewentualnie olać (U-21)?

Zawodnicy w wieku 19 lat dla NT...reszta dla U-21...a to dlatego, że trening do NT jest bardzo długi (około 8-9 sezonów), a z doświadczenia wiem jak często ludzie potrafią się wykruszać. Perspektywa gry zawodnika w kadrze po 4 sezonach treningu jest bardziej motywująca i moim zdaniem błędem by było odbieranie tej perspektywy właścicielom. Oczywiście decyzja o drodze jaką wybierze właściciel pozostaje w jego rękach. Jeśli ktoś uprze się, ze chce trenować do NT to bardzo proszę.

Ktoś powie, a co z NT?
W U-21 debiutuje garstka zawodników...reszta która będzie odstawała trenuje dalej do NT. Kiedy zawodnik ma 21 pensja nie jest jeszcze duża i jest czas na taką decyzję. Jako selekcjoner NT będę chciał, żeby selekcjoner U-21 przekazał mi wszystkich zawodników, których skreśli w wieku 21 lat, czyli na początku sezonu kiedy debiutują w U-21. Jako scaut robiłem tak do tej pory i zdaje to egzamin. Dla potwierdzenia pokaże kilku anonimowych ale prawdziwych graczy, którzy odpadli w tym momencie o którym pisałem wyżej:

22 lata, MVP:

Rzut z wyskoku: znaczący Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: znaczący
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: słaby
Rzut z bliska: świetny Obr. pod koszem: cudowny
Zbieranie: świetny Blokowanie: silny
Kondycja: słaby Rzuty osobiste: przeciętny

22 lata, historyk

Rzut z wyskoku: sprawny Zasięg rzutu: silny
Obr. na dystansie: sprawny Kozłowanie: słaby
Wejście pod kosz: wybitny Podania: żałosny
Rzut z bliska: rewelacyjny Obr. pod koszem: cudowny
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: znaczący
Kondycja: niezdarny Rzuty osobiste: niezdarny

23 lata, MVP

Rzut z wyskoku: rewelacyjny Zasięg rzutu: znaczący
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: wybitny
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: słaby
Rzut z bliska: cudowny Obr. pod koszem: wybitny
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: silny
Kondycja: tragiczny Rzuty osobiste: silny

Poza tym Ci, którzy zadebiutują w U-21 nie znaczy, że w NT nie zagrają. Przecież Luderitz to dzisiaj nasz najlepszy PF, Zygmuntowski SF do ataku pod kosz, do tego w NT grają też Perko, Ferkaluk, Podniesiński i wielu innych, którzy byli silnymi puntami w U-21.

Także według mnie można bez problemu pogodzić interesy obu reprezentacji. Nie ma potrzeby osłabiania U-21.

Tacy zawodnicy będą stanowić o sile reprezentacji za 2-3 sezony. Trzeba podanie dobić do silnej/sprawnej, bo to ważna rzecz żeby nie tracić głupie piłki :)

Advertisement