Co Wy na to obecni kandydaci? Co zamierzacie z tym zrobić?
Ja pomagam U21 w obszarach:
- wyszukiwania zawodników (z draftu i nie tylko, także starszych)
- sprawnym ich przeglądaniu oraz sortowaniu od najlepszego do najgorszego
- od strony taktycznej i analizy rywala też swoją cegiełkę dołożyłem.
Generalnie to mógłbym nie kiwnąć więcej palcem a i tak miałbym wrażenie, że więcej w U21 dałem niż otrzymałem. Spokojnie skauci od U21 mogliby tych kilku zawodników na krzyż prowadzić inaczej. Jakoś strasznie by się ludzie od U21 nie naharowali, jakby im paru zawodników doszło.
Zwłaszcza, że trochę odciążyłem ich w kwestii rozgryzania rywali i ustawiania składu ;-) Zaoszczędzony czas można przeznaczyć na skauting.
A oprócz tego gdy raz chciałem trochę zawodników otrzymać to nic nie dostałem.
Problem jest taki, że U21 nawet nie informuje o możliwości treningu do NT. Więc na tej zasadzie jak to teraz działa, to selekcjoner lub skauci NT, powinni drugi raz odpytać wszystkich właścicieli zawodników czy może by przypadkiem nie chcieli potrenować do NT.
Słaby pomysł. Bo się tylko właścicielom mętlik w głowie zrobi.
Do mnie zgłosił się Kac, żeby mu rozpisać trening pod NT. Odpisałem mu tak - jest opcja treningu tylko do NT, od razu z założeniem, że U21 pomijamy. Ale napisałem mu też. Słuchaj, masz super zawodnika, a chcesz robić SF-a. Spokojnie dasz radę trenować i do U21 i do NT i obskoczysz obie kadry i będziesz miał dwa medale ;-)
Pomyślałem o U21. Nie ciągnąłem tylko w swoim kierunku.
Też by się trochę przydało, żeby U21 nie ciągnęła tylko w swoim kierunku i czasem pomyślała o NT.