BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
33
313374.188 in reply to 313374.180
Date: 5/3/2023 2:46:03 AM
Overall Posts Rated:
356356
Znači ja kao konsultant sam izgubio mečeve, a ne ti kao selektor? :D

Šala mala, ne zameri... :) A i mislim da se sa tobom nisam slagao oko taktika uopšte. Koliko se sećam imao si drugačiju filozofiju, što je legitimno skroz.

Daleko od toga, druže moj, da sam ja savršen. I ja sam imao neuspešnih sezona i niko nikom ne traži da bude savršen. Ali za razliku od Šišmiša mene su na forumu napali već posle prve sezone, pa se to na kraju pokazalo kao delotvorno. Neki rezultat se napravio. Jedna od glavnih poenti mog pisanja je uzurpacija A reprezentacije i atmosfera koja se stvorila. Ispada da treba jedan čovek da bude selektor 300 godina, a da svi mi stojimo po strani i da ga priučavamo selektorskom poslu kroz BB mejlove, jer ne daj Bože da mu se napiše nešto na forumu.

Ta teza da ga mi sad kao napadamo umesto da mu pomognemo jednostavno ne pije vodu, jer mu 10 sezona niko ružnu reč nije rekao. Imao je punu podršku i nas manje bitnih i više bitnih, iskusnih menadžera. Ponavljam, 10 sezona. Imao je sve vreme ovog sveta da nauči posao.

Takođe teza "on se trudi" ne pije vodu. Šta to znači? Treba da ga mazimo i pazimo zato što je voljan da potroši koji sat više od nekog drugog. Dobro si napisao, on dečko gubi vreme samo, a to je zato što nema rezultate. Da ima rezultate to bi onda bilo kvalitetno potrošeno vreme, a ovako je izgubljeno i protraćeno, to si dobro primetio.

Na kraju krajeva, nije mi ni bitno koliko vremena troši sebi, bitno mi je koliko vremena troši reprezentaciji i zajednici.

Podrška Šišmišu u ovoj situaciji, kada sa nikad gorom podrškom i rezultatima najavljuje još mandata, je zabijanje glave u pesak i svesno puštanje njega kao nekog ko se izgubio, da se bruka, a neki drugi da ostanu po strani i čisti.

This Post:
44
313374.189 in reply to 313374.188
Date: 5/3/2023 5:59:50 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
Oni koji žele da nađu neku zamerku, obično je i nađu čak i gde je nema. Ja srećom nisam od tih, s druge strane...

Selektor si bio, znaš gde treba kliknuti da se prijaviš za izbore tako da ja očekujem da vidim tvoj nick na listi kandidata.

KoleZa @LA-Saurone, svaka na mestu. Nekako mi se čini da smo u jednom trenutku krenuli smo pravim putem, sve je više menadžera koji igraju samo sa našim igračima, da li ćemo i kada da napravimo sledeći korak i da počnemo da zadržavamo reprezentativce i dogovaramo transfere kada zainteresovane strane imaju novca ili uslova, to nisam siguran. Siguran sam samo da bez toga ne može da bude uspeha.

E sad, s obzirom da smo mi Srbi i da je naša krilatica: "da komšiji bude krava velika k'o čivava", nimalo mi se ne sviđa situacija oko kritičara koji igraju sa našim igračima, imam utisak da, i da mogu, ne bi uzeli reprezentativca kako ne bi pomogli "tuđem" taboru. Nije Sloba kriv, mi smo krivi. Mi smo g*.

Da, pored drugih stvari, ne sviđa mi se što naš selektor nema nijednog reprezentativca, ali jbg, imao ih je dosta. Sa našim igračima je napadao i B3 ako se ne varam. Valjda će uskoro da popravi saldo reprezentativaca u svom timu...

No guts, no glory!
This Post:
00
313374.190 in reply to 313374.189
Date: 5/3/2023 6:04:11 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
obzirom da nismo komsije, nek ti je krava k'o brazilska civava

ja sam vise za ono "nek komsiji rodi sljiva, da moz' da biramo rakije il' piva. a ako je kakva globa, sta nam tesko moze oba"

Last edited by spaciulis at 5/3/2023 6:04:56 AM

This Post:
33
313374.191 in reply to 313374.190
Date: 5/3/2023 7:10:37 PM
Overall Posts Rated:
282282
Srce mi puno kad vidim da je forum zivnuo, drago mi je da sam zapoceo diskusiju. Jos Sire i Superstar da se oglase, i onda ce sve kultne licnosti koje pamtim da daju svoje misljenje. Kad se Dumba oglasio, jasno je da je sudnji dan.
Sa dosta toga napisanog se slazem, sa dosta ne. Da ne idemo u dubine preterano, u kratkim crtama poentu da izvucem, bar sto se mene tice.

1. Mi da se slozimo, nebo bi granica bila.
2. Ipak se prati forum, reprezentacije. Tako da prica da to ne interesuje naciju, ne pije vodu. Svakom je stalo do uspeha reprezentativnih selekcija.
3. Vazda nam je tesko da ne poletimo, takav smo narod. I uvek ce rezultat biti jedino merilo. Kao sto se od Nece Radonje i Orlova u Kataru ocekivalo da se popisaju po svima i sprdaju sa Brazilom, tako i ovde.. Euforija i lozenje su uvek na max.
4. Ne slazem se da je posao selektora u Srbiji nezahvalan posao. Cast, privilegija, skroz druga dimenzija bb-a. Nema Prve lige, bbb ili Kupa koji mogu da zamene rezultatsku euforiju kao mecevi reprezentacije. Istrenirati igraca da igra u u21 ili A timu. Pomagati drugima, pomoci nekom da napravi igraca.. Pre neki dan kad je moj pulen iz Utopije dao bacanje za pobedu u21 tima protiv Poljske, sreca lvl max. Samo predano, okruziti se pravim ljudima, slusati kritike onih drugih, ako su konstruktivne razmotriti ih, ako nisu, pokusati ne osuditi nikog, vec videti sto tako razmislja i sta uciniti da promenim misljenje. I dalje tvrdim, ama bas svaka kritika je na korist. Pogotovo ovde treba da bude.
5. Pa ajde onda da drzimo sve A reprezentativce. Ako je to garant uspeha. Ovde se do sutra moza naci 5 ljudi i vise koji mogu uzeti nekog. Smatram da to mora vise i bolje da se reklamira. Tipa Preradovic sada. Evo ja dogovorih sada da uzmem jednog A reprezentativca. Koji je vas izgovor? Evo u toku sezone da se 5 igraca vrati kuci. Mozemo.
6. Svako moze, ili ajde da ne bude da serem, 70% nas moze da ubaci u trening 1 igraca za u21 tim. Pot 7-8, ako nista drugo. Za smesne pare se moze naci. A bas takvi derani su osvojili Utesni i sada ce medalju doneti. Olako se odustaje od toga.

Da ispunimo 5 od 6 stavki, na konju smo. Racunam da stavku pod 1, nikad necemo. Jer Boziji smo mi narod

This Post:
22
313374.193 in reply to 313374.192
Date: 5/4/2023 11:37:48 AM
Overall Posts Rated:
282282
Jasno je meni sta ti zboris druze, ali nije ni realno da ce ti staviti na listu igraca svako ko pozelis. Ma koliko ti jake argumente imao, da je taj najbolji u generaciji, steta da propadne, tj ne razvija se kako treba itd. Tolika svest o zajednici kao zajednici se nije razvila. I ako stavi na listu to ce biti za 5m. Ta bolest nas nece proci nikad. Nazalost. Zato sistem mora da se uredi. Da pored takvog Atlasa koji je spreman da da 3m i napravi novog Vujkova, imamo menadzere koji ce da edukuje te korisnike, pogotovo te sa vecim potencijalom. Da probamo i iz takvog igraca da izvucemo nesto. Jer slazem se, po generaciji bude par takvih igraca, steta je da propadnu. U fazi realizacije je neka discord prica, gde cemo probati dici na visi nivo sve ovo o cemu pricamo. Ali za jaku zajednicu nam treba mnogo toga. Nekoliko pionira bb-a, koji znaju sve o treningu, koji znaju od klinca bez brade da naprave A zver, pri tome imaju resurse, a i spremni su da podele to znanje. Dalje, menadzeri koji su upili to znanje i spremni su da ga podele sa novim narastajima. Dokoni ludaci koji ce da se dopisuju sami sa sobom i stoje ispred tog u21 i A sveta. itd itd. Mislim kad se ustroji tako neki sistem, da ce onda lakse neki Pera da proda Atlasu igraca kad vidi da je to normala, da tako treba.

Ps A ti slobodno meni pisi koga bi da uzmes na bb mail, ima da spamujem tog nekog dok ne stavi na listu ili mene banuju :)

Last edited by Miladin Sobic at 5/4/2023 1:29:46 PM

This Post:
55
313374.194 in reply to 313374.193
Date: 5/5/2023 12:51:21 AM
Predragon
III.7
Overall Posts Rated:
176176
Motivacija i organizacija. To su kljucne reci.
Motivisati sto vise ljudi da radi ovo sto ja radim (ne samo ja) i u cemu uzivam ... i gde bi nam bio kraj.
A to je scepas klinca od 18 god, obezbedis mu najbolje moguce uslove i udri. Ne sme petak da prodje bez 48+ treninga.
Moj Majstorovic recimo nije imao neke pocetne skilove kada je izasao sa drafta, ali sam ja insistirao da treniram svog draftovca. I dogurao je do TSP 157. I u trideset drugoj cu da ga treniram, sta me briga sto nece nista da mu skoci. Fanaticno do kraja. Kao terijer kad scepa zrtvu i ne pusta je Zelja mi je jos da postigne neki odlucujuci poen za neki trofej, ali sa sismisom kao selektorom cu to tesko docekati
Za neku sezonu, kada Majstorovic omatori opet ulazem u draft i nabavljam klince. Bar 7-8 menadzera da imamo koji razmisljaju kao ja procvetali bi. To je neko moje misljenje, a nadam se da cu i negoga motivisati da krene mojim stopama.

This Post:
22
313374.195 in reply to 313374.194
Date: 5/5/2023 5:45:24 AM
РеД ЗМаАаЈА
III.2
Overall Posts Rated:
1111
bravo,svaka cast! Majstor je legenda vec... i ja pokusavam nesto slicno,draftovao sam Sevariku,napravio od njega odlicnog U21 krilnog centra...posle mi bilo zao da ga prodajem pa sam ga upario sa Georgom kojeg spemam za A tim...i imam mesto da jos jednog koji bi pratio to sve...ali nema se love trenutno za kupovinu istog,ceka se promocija ;)

This Post:
11
313374.197 in reply to 313374.194
Date: 5/5/2023 7:06:37 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
podrzavam ovo sto pises.
zadnjih 7-10 sezona pokusavam da modifikujem malo ovaj tvoj pristup i da kupujem pa onda treniram igrace koji su izmedju 20 i 24 godine. Ideja mi je da budu dovoljno dobri da mogu da igraju drugu ligu pa da ne moram da razmisljam o opstanku a o prvoj svakako i ne razmisljam jer igram rekreativno.
Model je sasvim odrziv a cak i isplativ posle par sezona.
Jedini problem je sto na svakih par sezona mora da se pronadje igrac koji se uklapa u trening sa ostalom dvojicom. Medjutim, tu dosta pomognu selektori.
Sve u svemu, za mene koji sam cesto online na igrici ali nemam bas vremena ni volje da se bavim detaljnim treningom, ovo mi ima smilsa: treniram sta se trazi, rezultati u drugom planu, igrace nadju selektori, ukljucim autopilot i vozi misko

This Post:
22
313374.198 in reply to 313374.197
Date: 5/6/2023 10:32:19 AM
KK Šumadija
II.4
Overall Posts Rated:
6161
Second Team:
KK Šumadija II
Ја могу да најавим да ће моја три утопијанца са 9+ потом( 2 МВП-а и један ХОФ) бити следеће сезоне на тл(хоћу да пређем на тренинг једне позиције и покушам да осталу тројицу са мањим потом изгрувам за младу репку)
Ово пишем доста раније него што желим да их продам баш да би наши људи имали времена и размисли дал им се неки од њих уклапа за даљи тренинг...до сада су имали добре услове 6/6 тренери,теретана 3/3
Ко год има интересовања нека слободно пише ради даљег договора...цена ће бити мања од реалне сигурно,већи ми је циљ да оду код нашег човека који има жељу да их даље развија за А тим...

Advertisement