Nézzük sorban: edzel egy játékost vagy megtartod, vagy eladod. Újonc csapat nem tudja megtartani, tehát el kell adnia. Négy szezon alatt beleöl az ember egy játékosba több, mint egy millát. Visszajön? Dehogy jön vissza.
Persze, te, meg én meg tudjuk tartani, de az újoncokról beszélgettünk. Ha csak az első szezont beáldoznák stadionépítésre, ők is meg tudnák tartani. A baj az, hogy senki nem mondja el nekik, hogy ez lesz a vége, pedig mi, régiek pontasan tisztában vagyunk ezzel. Nem az a megoldás, hogy hetente beírod, hogy több pénz kell a játékba, mert attól semmi nem változik. Az viszont megoldás lehet, ha segítünk nekik kialakítani egy biztos anyagi bázist.
Örülök neki, hogy ennyi elkötelezett edző van, de a probléma még mindig áll. Kikérted magadnak, hogy 15 ember játszóterének neveztük a válogatottat. Nos ha nem az, ha több embert érdekel, jó lenne az ő nevüket is ott látni. Megmondom őszintén, nevetségesnek érzem, hogy a cserecenterem is kerettag. Ha tényleg annyi embert érdekel a válogatott, ez nem fordulhat elő.
Elvitték külföldre a magyar játékost? Hát igen, ilyen az, ha van az embernek anyagi háttere. Megengedheti magának, hogy vásárolgasson. Pont erről beszélek, ezt kéne itthon is meghonosítani, újoncoknak már első napokon elmondani.
A többi helyet nem ismerem annyira, Ch-t ugyan próbáltam, de nekem pl egyáltalán nem tetszett. Nekem igenis tetszik, hogy nem lehet csak úgy két hónap alatt élre kerülni és meg kell dolgozni az eredményekért, eltarthatóságért, gyakorlatilag mindenért. Amúgy sincs értelme összehasonlítgatni a játékokat, nyilván más koncepcióra épülnek. Kb olyan, mintha azt mondanád, hogy egy FPS jobb, mint egy stratégiai játék, mert ott fél óra alatt beveszel egy erődöt, a stratégiában meg órákig kell vele szenvedni.
Szlovákok meg biztos nem attól jobbak, hogy ész nélkül minden újonc csapat szezonokra lerongyolja magát azzal, hogy egy hetesen u21-re kezd edzeni. Szépen végig kell nézni a válogatottjukat, milyen csapatok nevelik, tartják el őket és hogy lehetséges, hogy nincsenek anyagi gondjaik.