Człowiek to człowiek nie ważne jakie stanowisko piastuje (od prezydenta, policjanta po górnika i sprzedawcę w sklepie) powinien być traktowany równo- nie ma ludzi równych i równiejszych, lepszych i gorszych, ważnych i mało ważnych.
Hehe, naprawdę tak myślisz? Jeśli tak to jesteś w błędzie. Są ludzie równiejsi i trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Polityk - nie mówiąc już o prezydencie czy kimś "wysoko postawionym" zawsze będzie od ciebie "lepszy" (nie chodzi mi konkretnie o ciebie tylko o kazdego z nas - normalnych obywateli) niezależnie czy taki faktycznie jest w kwestii bycia lepszym człowiekiem.
Cały czas porównujecie tą tragedie do tego że w Polsce ciągle umiera dużo osób i nikt nie robi z tego wielkiego Halo(!), ale sęk w tym, że tutaj zginęło wielu ludzi w jednym wypadku na dodatek - jak to dzisiaj podkreślano (i co mnie troszkę zaczęło razić) - stanowiących elitę naszego narodu - przynajmniej częściowo. Inna sprawa, że lecieli aby uczcić pamięć naszych rodaków i tak naprawdę mieli nas reprezentować tam. No i oczywiście ostatnia i chyba najważniejsza kwestia to, że w jednym momencie zniknęła ze świata spora część struktur Polski co np. paredziesiat lat temu mogłoby oznaczać upadek państwa. Ja osobiście odebrałem to jakby ktoś wydarł mi część Polskości i dlatego bardzo mnie to zabolało. Tym bardziej jednak cieszę się, że wielu Polaków nie "olało" tej sprawy i zachowali się tak jak na prawdziwych Polaków przystało.