BuzzerBeater Forums

BB Poland > Kondolecje

Kondolecje (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
140075.19 in reply to 140075.17
Date: 4/10/2010 3:00:32 PM
Overall Posts Rated:
1010
masz racje Komoroski został po prezydentem zaraz popraiwe

This Post:
00
140075.20 in reply to 140075.19
Date: 4/10/2010 3:03:11 PM
Overall Posts Rated:
7474
Komorowski nie został prezydentem. On jedynie jako marszałek Sejmu będzie posiadał kompetencje stanowiska prezydenta do czasu wybrania następcy Kaczyńskiego.

This Post:
00
140075.21 in reply to 140075.16
Date: 4/10/2010 3:07:00 PM
Overall Posts Rated:
22
te znicze sa smieszne!!! a jak gornicy zgineli albo jak hala w katowicach jak pamietam i inne tragedie to co poco ludzie tam chodza i zapalaja znicze, dla zabawy zeby to na pokaz robic. ten post jest niepowa.... i nie na miejscu!!!!

This Post:
00
140075.22 in reply to 140075.19
Date: 4/10/2010 3:09:04 PM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
trochę smutne jest to co mówisz. Masz małą świadomość narodową
zginął NASZ Prezydent

ale każdy ma swoje zdanie na ten temat i niektórzy nie rozumieją co się stało

Ave Wisła!
From: nieznam

This Post:
00
140075.23 in reply to 140075.18
Date: 4/10/2010 3:13:34 PM
Overall Posts Rated:
1010
Pytanie kim dla Ciebie jest prezydent? Bo dla mnie jest to człowiek, którego pracą jest przedstawianie poglądów rzeczywistych władz Polski innym krajom i reprezentowanie "cielesne" naszego kraju na różnego rodzaju uroczystościach.[...] Nic ponad to mnie z nim nie łączyło, nie znałem go osobiście dlatego nie wylewam po nim łez. W ciągu 60 kilku dni wybierzemy kogoś kto zastąpi go w jego pracy... Jeżeli kokoś uraziłem- przepraszam. Więcej się nie wypowiadam na ten temat bo wiem, że jestem w mniejszości, a nie chcę wywoływać jakieś burzy na tym forum w końcu nie od tego jest ta gra... Pozdrawiam

EDIT Literówki powodują, że to co piszę może wydać się żałosnym dla wielu i zdaję sobie z tego doskonale sprawę. Jednak mam nadzieję, że nie zamgli to ogólnego zarysu tego co chciałem powiedzieć i niektórzy zrozumieją o co mi chodzi (choć niekoniecznie zgodzą się ze mną).

Last edited by Dejvidd at 4/11/2010 8:13:02 AM

This Post:
00
140075.24 in reply to 140075.23
Date: 4/10/2010 3:15:31 PM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
Pytanie kim dla Ciebie jest prezydent? Bo dla mnie jest to człowiek, którego pracą jest przedstawianie poglądów rzeczywistych władz Polski innym krajom i reprezentowanie "cielesne" naszego kraju na różnego rodzaju uroczystościach.[...] Nic ponad to mnie z nim nie łączyło, nie znałem go osobiście dlatego nie wylewam po nim łez. W ciągu 60 kilku dni wybierzemy kogoś kto zastąpi go w jego pracy... Jeżeli kokoś uraziłem- przepraszam. Więcej się nie wypowiadam na ten temat bo wiem, że jestem w mniejszości, a nie chcę wywoływać jakieś burzy na tym forum w końcu nie od tego jest ta gra... Pozdrawiam

jak już coś to prezydentem był Ś.P LECH Kaczyński

Last edited by Dejvidd at 4/11/2010 8:15:44 AM

Ave Wisła!
This Post:
00
140075.25 in reply to 140075.23
Date: 4/10/2010 3:16:06 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
To nie był Jarosław tylko Lech Kaczyński...
Nie przepadałem za nim....ale dzisiaj tak po prostu, po ludzku jest mi smutno i bardzo przykro...

This Post:
00
140075.26 in reply to 140075.23
Date: 4/10/2010 3:19:46 PM
Overall Posts Rated:
00
To była głowa państwa razem z muzgiem wojska i ważnymi oficjelami. Państwo choć nie da się ludzi przeliczyć na kase straciło już wiele milionów zł z powodu śmierci takich fachowców. Długo będziemy musieli czekać aż np pojawią się tacy dowódcy jak Buk. Kadry oficerskiej lotnictwa po katastrofie CASY jak i dzisiejszej nie mamy. Jak dla mnie Prezydent to ucieleśnienie calego narodu bo jest wybierany przez miliony obywateli.

This Post:
00
140075.27 in reply to 140075.21
Date: 4/10/2010 3:26:40 PM
Overall Posts Rated:
1010
te znicze sa smieszne!!! a jak gornicy zgineli albo jak hala w katowicach jak pamietam i inne tragedie to co poco ludzie tam chodza i zapalaja znicze, dla zabawy zeby to na pokaz robic. ten post jest niepowa.... i nie na miejscu!!!!

Nie rozumiem Ciebie. Najpierw piszesz, że to straszne i, że m.in. korsarz nie ma szacunku do tej sytuacji, bo zwrócił Ci uwagę, na to abyś nie kaleczył naszego języka... A teraz takie coś. Chyba, że coś nie zrozumiałem.

PS. Niestety teraz okazuje się, że są ludzie i ci ze świata politycznego, i ci zwykli, którzy są zwykłymi hipokrytami.

From: maxskr

This Post:
00
140075.28 in reply to 140075.23
Date: 4/10/2010 3:27:50 PM
Overall Posts Rated:
22
Prezydent dla mnie jest najważniejszą osobą w kraju i zarazem pierwszym reprezentantem narodu. Kocham Polskę i jej piękną historię, w którą niewątpliwie wpisał się zmarły prezydent i pozostali tragicznie zmarli. Dzięki takim ludziom nie musimy stać w nocy w kolejce za jedzeniem z kartką w ręku, a żyjemy w wolnym kraju. Poza tym zginął szereg ludzi z najwyższych stanowisk, politycznych, wojskowych itd. Także dzisiejsza sytuacja to dla mnie dramat. Od razu zaznaczam, że jestem ostatnią osobą, która była zwolennikiem Kaczyńskiego i jego otoczenia, ale jak już pisałem, kto by nie był prezydentem, jego śmierć to nie jest dla mnie coś zwyczajnego.
To jeden z najczarniejszych dni w historii Polski i nikt mi nie wmówi, że tak nie jest.

This Post:
00
140075.29 in reply to 140075.16
Date: 4/10/2010 3:29:46 PM
Overall Posts Rated:
2121
Człowiek to człowiek nie ważne jakie stanowisko piastuje (od prezydenta, policjanta po górnika i sprzedawcę w sklepie) powinien być traktowany równo- nie ma ludzi równych i równiejszych, lepszych i gorszych, ważnych i mało ważnych.

Hehe, naprawdę tak myślisz? Jeśli tak to jesteś w błędzie. Są ludzie równiejsi i trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Polityk - nie mówiąc już o prezydencie czy kimś "wysoko postawionym" zawsze będzie od ciebie "lepszy" (nie chodzi mi konkretnie o ciebie tylko o kazdego z nas - normalnych obywateli) niezależnie czy taki faktycznie jest w kwestii bycia lepszym człowiekiem.

Cały czas porównujecie tą tragedie do tego że w Polsce ciągle umiera dużo osób i nikt nie robi z tego wielkiego Halo(!), ale sęk w tym, że tutaj zginęło wielu ludzi w jednym wypadku na dodatek - jak to dzisiaj podkreślano (i co mnie troszkę zaczęło razić) - stanowiących elitę naszego narodu - przynajmniej częściowo. Inna sprawa, że lecieli aby uczcić pamięć naszych rodaków i tak naprawdę mieli nas reprezentować tam. No i oczywiście ostatnia i chyba najważniejsza kwestia to, że w jednym momencie zniknęła ze świata spora część struktur Polski co np. paredziesiat lat temu mogłoby oznaczać upadek państwa. Ja osobiście odebrałem to jakby ktoś wydarł mi część Polskości i dlatego bardzo mnie to zabolało. Tym bardziej jednak cieszę się, że wielu Polaków nie "olało" tej sprawy i zachowali się tak jak na prawdziwych Polaków przystało.

Advertisement