BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Czarnogóra

[U21] Czarnogóra

Set priority
Show messages by
From: ozi90

This Post:
00
161144.19 in reply to 161144.4
Date: 10/15/2010 1:47:03 PM
Overall Posts Rated:
6363
Milo Madžarovic (12277660)
Shooting Guard

Pensja (tygodniowo): $ 19 833

Rzut z wyskoku: rewelacyjny Zasięg rzutu: wybitny
Obr. na dystansie: silny Kozłowanie: silny
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: okropny
Rzut z bliska: niezdarny Obr. pod koszem: porządny
Zbieranie: niezdarny Blokowanie: przeciętny
Kondycja: okropny Rzuty osobiste: przeciętny

Doświadczenie: tragiczny

To podajemy te skille czy nie? :D

From: wrona

This Post:
00
161144.20 in reply to 161144.19
Date: 10/15/2010 3:52:49 PM
Overall Posts Rated:
22
co?

This Post:
00
161144.21 in reply to 161144.20
Date: 10/15/2010 4:36:08 PM
Overall Posts Rated:
2727
W którymś wątku padła sugestia żeby nie umieszczać na forum skili zawodników przeciwników po to żeby nie ułatwiać pracy innym selekcjonerom.

This Post:
00
161144.22 in reply to 161144.21
Date: 10/15/2010 5:16:10 PM
Overall Posts Rated:
1313
No coz, juz myslalem zeby przepraszac za to, ze nie dalem zadnych misek, ale widze ze nasze spoleczenstwo idzie do gory i przestaje gustowac w komputerowo-papierowych laskach w grafice 1d ;)
A co do tego SG ktory ma 2.08 to moze oni robia z niego PFa i walili mu przez 3 lata wejscie pod kosz? No jesli tak to za 3-4 lata moze byc jednym z najlepszych PFow pod obwod na swiecie ;)

This Post:
00
161144.23 in reply to 161144.18
Date: 10/15/2010 9:44:13 PM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
Właśnie wróciłem... Trochę pocięty, ale z nadzieją na lepsze jutro... :)

This Post:
00
161144.24 in reply to 161144.23
Date: 10/16/2010 6:03:05 AM
Overall Posts Rated:
7676
Vinie takie pytanie .
Skoro ostatnimi czasy były takie problemy z BB to dlaczego tak długo zwlekasz z powołaniem składu ???
Dla mnie to trochę ryzykowne.

PS.Życzę by wszystko było ok i by nikt znowu nie płakał , że nie mógł składu ustawić :P

This Post:
00
161144.25 in reply to 161144.24
Date: 10/17/2010 11:23:57 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Powołanie składu przed sobotnimi meczami jest...dużo bardziej ryzykowne ;)
A jak trafi się kontuzja?
;)

This Post:
00
161144.26 in reply to 161144.25
Date: 10/18/2010 3:51:41 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
W cieniu spotkania z Italią za nami również pierwszy mecz w ME U-21. Udało się wygrać.
Podsumowanie napiszę jutro ;)

This Post:
00
161144.27 in reply to 161144.26
Date: 10/18/2010 3:54:21 PM
The In Your Face Dunkers
IV.3
Overall Posts Rated:
117117
Noo, 43 asysty :]

This Post:
00
161144.28 in reply to 161144.27
Date: 10/19/2010 4:55:30 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Zacznę od ogólnych wniosków:
Po pierwsze, z sezonu na sezon poziom reprezentacji U-21 staje się coraz bardziej wyrównany. Naprawdę ogórków jest już coraz mniej. Najlepiej ilustruje to nasza grupa, choć z pozoru żadna z reprezentacji nie powinna budzić obawy (poza Litwą) to w rzeczywistości jest 5 bardzo wyrównanych drużyn i mówię to z pełną świadomością, walka o awans będzie sprawą naprawdę ciężką. Takie sytuacje, jak 2 sezony temu, że wszystkie mecze grupowe wygraliśmy na TiE już się chyba nie będą powtarzać i mówię tu o ogólnej sytuacji w reprezentacjach U-21 w Europie. Gdyby Litwini nie zagrali wczoraj normala, to ulegliby grającej na luzie Islandii, to nie są żarty, taka jest rzeczywistość w U-21. Oprócz tych dwóch kadr bardzo silni są Węgrzy i Rumunii. Tych 5 reprezentacji jest na bardzo zbliżonym poziomie. Jaką w tym sezonie kadrę ma Polska U-21? No cóż, niestety nie taką jaką sobie bym wymarzył, na pewno mamy wiele braków i trzeba to przyjąć do wiadomości. Zresztą z sezonu na sezon obserwuję, że nasz poziom jest coraz niższy. Po prostu tak jest, że siła kadry U-21 jako całości w 90% wynika z pracy jaką skauci zrobili przez 3 sezony z zawodnikami, a bardziej z ich właścicielami. Fakty są takie, że niestety skauci pracują tak jak im pozwala czas i chęci. Żeby była jasna sprawa, ja do nich absolutnie nie mam żadnych pretensji, wręcz przeciwnie, jestem im bardzo wdzięczny, że poświęcają swój prywatny czas, który mogliby wykorzystać na coś zupełnie innego. Pracują dla nas wszystkich i chwała im za to. To, że czasem odpuszczają, może im się nie chce albo mają chwile zwątpienia i zniechęcenia...w sumie normalna rzecz. Problem tylko w tym, że innych po prostu nie ma. Koniec kropka. My jako społeczeństwo mamy bardzo małą świadomość reprezentacyjną. Kadrami interesuje się minimalny odsetek aktywnych użytkowników, gro z nich nigdy nie przedłoży dobra swojego klubu, nad grę lub często nawet jedynie szansę gry ich zawodnika w którejś z kadr. Z jednej strony mają do tego prawo i na pewno nie można ich za to obwiniać, z drugiej strony jak się patrzy na dużo mniej liczne kraje, jak u nich to wygląda i jak oni są zorganizowani i nastawieni na sukcesy w kadrze, to po prostu robi się lekki żal i niedosyt, że tak wielki potencja, jaki tkwi w naszej społeczności jest po prostu niewykorzystywany. Ale to już chyba nasza mentalność, że nie potrafimy działać w grupie, wolimy radzić sobie indywidualnie. Przyznam się szczerze, że miałem ogromne wątpliwości czy ponownie startować na selekcjonera U-21. Po pierwsze, pierwsza kadencja kosztowała mnie bardzo dużo czasu, którego wcale nie mam tak wiele. Po drugie, przeglądając bazy obecnych 21-latków i mając już świadomość czym będziemy dysponowali w tym sezonie...lekko się załamałem ;( Naprawdę spodziewałem się chociaż takiej kadry jaką mieliśmy choćby sezon temu. Takiej jaką mieliśmy 2 sezony temu nie doczekamy prędko...Ale gdybym się wycofał to byłoby to zwykłe tchórzostwo, zwłaszcza, że nie zgłosił się w mojej ocenie nikt, kto miałby jakiś sensowny pomysł na kadrę lub byłby w stanie odmienić negatywny trend jaki się obserwuje w naszych kadrach. Tak więc postanowiłem nie uciekać pierwszy z dryfującego (jeszcze nie tonącego) okrętu. Być może okaże się, że zgłosiłem się na ochotnika na misję samobójczą, ale nawet jeśli tak będzie to przynajmniej będę nikt mi nie będzie mógł zarzucić, że nie próbowałem. Już trzeci sezon naprawdę robię wszystko co potrafię i co mogę, żeby kadra U-21 grała jak najlepiej. Na optymalny trening reprezentantów straciłem już pewnie grubo ponad 10 M, mój klub jest praktycznie zruinowany finansowo. Nie oczekuję, żeby ktoś mi za to bił brawo, ale zanim ktoś zacznie krytykować, niech najpierw odpowie mi na pytanie co on zrobił dla U-21? Nie jestem przyspawany do stołka, naprawdę chętnie bym odpoczął i wrócił to beztroskiej gry w BB (choćby i od V czy VI ligi), ale widząc że nikt nie kwapi się do wzięcia odpowiedzialności za kadrę zdecydowałem się kandydować powtórnie.

This Post:
00
161144.29 in reply to 161144.28
Date: 10/19/2010 4:55:58 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
To tyle gwoli wyjaśnienia, myślę, że społeczeństwu należą się takie informacje i chciałbym, żeby kibice reprezentacji U-21, których jest przecież nie mało, byli tego świadomi.
W każdym razie jeszcze raz to podkreślę, bardzo dziękuję tym którym się chce i którzy z większym bądź mniejszym entuzjazmem pomagają kadrze. W pierwszej kolejności dziękuję wszystkim skautom, później właścicielom zawodników, no i oczywiście tym, którzy dają coś od siebie w jakikolwiek inny sposób.
Może nie mamy super kadry, ale na pewno nie ma tragedii. Być może tym razem sytuacja tak się ułoży, że z nie najlepszym pakietem startowym, uda się mimo wszystko osiągnąć sukces. W trakcie jednego sezonu nadrobić można sporo rzeczy , dlatego ja nie tracę zapału i optymizmu. Zwłaszcza, że w tym sezonie pomagać mi będą (już to robią) naprawdę znamienici managerowie.

A teraz już sam mecz z Czarnogórą ;) Pierwsze spotkanie jest zawsze wielką niewiadomą, ale jedno jest pewne- trzeba je wygrać. Z takiego założenia wyszli Litwini, a zapomnieli o tym choćby Rumuni, którzy dysponując fajną kadrą już mają ostro pod górę. Mecz otwarcia graliśmy z Czarnogórą, rzekłbym krajem mocno nieobliczalnym. Spodziewałem się z ich strony praktycznie wszystkiego (w sensie nastawienia), na szczęście uznali, że chyba nie ma się co wykrwawiać już na starcie. Formę kluczowych zawodników mieli naprawdę fajną, dlatego niczego nie można było być pewnym przed pierwsza syreną.
Zdecydowałem się powołać tych, którzy byli w formie dającej przyzwoity poziom gry. Tak się zdarzyło, że nasi najlepsi gracze na danych pozycjach mieli silną formę, dlatego po pierwszym tygodniu mogłem być naprawdę zadowolony (wiadomo, ze forma po pierwszym treningu to loteria). Mając świadomość, że mamy lepszych zawodników, a z kondycją może nie różowo, ale też nie jest jakoś beznadziejnie zdecydowałem się przyspieszyć grę. Małe punkty mogą mieć spore znaczenie, dlatego trzeba było spróbować ich jak najwięcej nawrzucać. Czarnogórcy też zagrali szybko, dlatego mecz na pewno mógł się podobać, obie drużyny zagrały przyjemną dla oka, szybką efektywną koszykówkę ;) Pierwsza kwarta to słaba gra naszych chłopców, chyba byli mocno stremowani. Później, z biegiem czasu sytuacja wróciła do normalności, a w drugiej połowie odjechaliśmy rywalom i konsekwentnie powiększaliśmy przewagę. Mecz zakończyliśmy z przewagą 23 małych punktów, co jest na pewno dobrym rezultatem. Na uwagę zasługuje to, o czym napisał piotras3, czyli aż 43 asysty (w tym 15 naszego SF). To na pewno będzie spory atut naszej reprezentacji. Poza tym naprawdę wszyscy zawodnicy zagrali dobry mecz. Nikt mnie nie zawiódł.

PG:

Owsiany-
naprawdę dobry mecz naszego playmakera. Wyłączył z gry swojego konkurenta, dużo podawał i sporo rzucał na bardzo dobrej skuteczności.Ocena 8,5

Misiejuk- gdy był na boisku, jakość naszej gry absolutnie się nie obniżyła w żadnym względzie. Ocena 8

SG:

Lubas- nasza strzelecka nadzieja w tym sezonie. Oby tylko ominęły go kontuzje i był w dobrej formie, bo zastąpić go będzie bardzo ciężko. Ocena 8,5

Mielczarek-zawodnik, któremu do doskonałości jeszcze sporo brakuje, ale był w silnej formie i na pewno wczoraj nie zawiódł, jeżeli chodzi o ofensywę. Sporo gorzej radził sobie jednak w obronie. Ocena 7,5

SF:

Ratkiewicz- na pewno nie jest to klasyczny SF, ale o tym jak jak wartościowy może to być zawodnik niech świadczy fakt, że grając na pozycji niskiego skrzydłowego zaliczył aż 15 asyst. Duży szacunek. Ocena 9

Banaśkiewicz- bardzo liczę na tego gracza, bo jest to nasz praktycznie jedyny klasyczny SF w kadrze. Na pewno nie pokazał jeszcze pełni swoich sporych możliwości. Ocena 7,5

Last edited by vinnie_jones at 10/19/2010 5:02:10 AM

Advertisement