Παραθέτω την απάντηση και τη γνώμη μου σε αυτά που έγραψε ο apobel αρχίζοντας από το τέλος:
Στο Υ.Γ.2 αναφέρω το μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και εξηγώ: Είναι πολύ σημαντικό και εκτιμώ ιδιαίτερα να διαβάζω συμβουλές και προτάσεις από μεγάλους παίχτες όπως ο apobel. Θα περίμενα (και δεν το κρύβω έτσι πίστευα για τον A.O.T.) μία σνομπίστικη και αδιάφορη συμπεριφορά προς τις πιο χαμηλότερης βαθμολογίας ομάδες. Γιατί να ρισκάρει να εξομολογηθεί τα μυστικά και την εμπειρία του που μάζεψε παίζοντας περισσότερο χρόνο και έχοντας παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες? Είναι πρώτος με διαφορά, θα μπορούσε να κάνει τις ανταγωνιστικές κινήσεις του με πλήρη μυστικοπάθεια και να ανέβει κατηγορία, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους «παρακατιανούς». Αντιθέτως όμως «ρισκάρει» και μας προτείνει πως να γίνουμε καλύτεροι με κίνδυνο να τον κοντράρουμε και να του στοιχίσει. Τι να πω... πραγματικά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.
Στο Υ.Γ.1 συμφωνώ απόλυτα. Επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε όλοι – και εγώ – την γκρίνια, δεν έχω λεφτά και δεν έχω λεφτά. Σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να βγούμε πρώτοι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βγούμε πρώτοι κάνοντας έξυπνες και διορατικές κινήσεις και προσπάθειες διατηρώντας ένα υγιές μαγαζί, μία συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Το παιχνίδι είναι basketball manager, για όποιον δεν μας αρέσει αυτό υπάρχει και το ΝΒΑ LIVE με τα joypad.
Στο 4: Χμμμμμμμμμμ, μέχρι ένα σημείο είχα θετικό ισοζύγιο, όσο είχα πλάνο να δυναμώσω και να προπονώ, αλλά μόλις έγινα πιο δυνατός και μάζεψα χρήματα το ισοζύγιό μου ήταν μονίμως αρνητικό στην IV κατηγορία. Βέβαια είχα πάντα το νου μου να μην ξεμείνω. Πριν από λίγο καιρό να σας εξομολογηθώ και εγώ τη στρατηγική μου είχα έξοδα 50.000 μείον αλλά το κεφάλαιό μου στην χειρότερη περίπτωση που δεν αυξανόταν (πράγμα αδύνατον) θα με κράταγε στο συν για 30 εβδομάδες τουλάχιστον. 30 εβδομάδες σημαίνει 6 μήνες. Θέλω να πω ότι από ένα σημείο και μετά ίσως αξίζει να πάρουμε ένα ρίσκο για να κάνουμε την υπέρβαση.
Για το θέμα των εισιτηρίων έχει μιλήσει ο GoldenJax, respect στη συμβουλή του.
Στο 3: Με τα draft ασχολήθηκα μόνο την πρώτη χρονιά, όσο δεν ήξερα ακόμα, ok μου έκατσε ένα καλό που με βοήθησε αλλά από τότε δεν χαλάω ούτε ευρώ για νέους παίχτες. Τα έβαλα κάτω και κατέληξα ότι από το να δίνω κάθε βδομάδα χιλιάρικα ΜΠΑΣ και μου κάτσει κάτι καλό, καλύτερα να τα δώσω αυτά σε έναν παίχτη που θα επιλέξω ΕΓΩ από την παγκόσμια αγορά και όχι σε κάποιον που θα μου δώσει η «έξυπνη» μηχανή του παιχνιδιού.
Στο 2: Ε τι να πούμε εδώ. Το παιχνίδι θέλει ενασχόληση, μην ξεγελιέστε ότι είναι από αυτά που παίζουμε λίγο το αφήνουμε και κάνουμε ομαδάρα. Πρέπει να έχεις το νου σου, να κοιτάς καθημερινά τις μεταγραφές γιατί συνέχεια υπάρχουν ταλεντάκια και ευκαιρίες. Ταλεντάκι να ‘ναι και ότι να ‘ναι. Μέχρι την IV που παίζω εγώ προσπαθώ να έχω παίχτες που να μπορούν να παίξουν όχι 2 θέσεις αλλά 4. Πάρτε για παράδειγμα τον Stelios Petrochilopoulos (16709552) του POLICE EL.AS., το άτομο μπορεί να παίξει παντού. Εμένα μου τον έβαλε μέχρι και C στον προηγούμενο αγώνα. Από την ΙΙΙ και πάνω νομίζω ότι το παιχνίδι γίνεται πιο επιλεκτικό και αυστηρό στις θέσεις. Εννοείται ότι οι manager που πουλάνε υψηλόμισθους παίχτες προσπαθούν να μας δελεάσουν με χαμηλή τιμή πώλησης.