BuzzerBeater Forums

Poland - IV.21 > Sezon 20

Sezon 20

Set priority
Show messages by
From: AD Rom

This Post:
00
216372.19 in reply to 216372.17
Date: 5/30/2012 5:56:12 PM
Overall Posts Rated:
88
No ale zdecydowanie jesteś weteranem tej ligi. Kto tu jeszcze dłużej zawitał i został? Sswego rodzaju wyczynem jest, że nie udało się ani awansować, ani spaść, zwłaszcza na początku. Od razu byłeś tutaj? Wtedy była V liga?

This Post:
00
216372.20 in reply to 216372.19
Date: 5/31/2012 5:23:51 AM
Overall Posts Rated:
11
Ja osobiście uważam, że znacznie trudniej awansować niż się utrzymać oraz że trudniej gra się na poziomie 3-5 ligi bowiem jak wiadomo środki oraz doświadczenie znacznie ograniczają możliwości rozwoju.

Po drugie wiele drużyn awansujących patrzy przez pryzmat najszybszego awansu kupując silnych weteranów którzy zapewniają solidną grę przez sezon dwa - takich ekip jest sporo na poziomie 4-5 ligi stąd dużo drużyn weterańskich ale budujących systematycznie skład na tych poziomach.

Dla mnie troszkę mało prestiżowy jest puchar w czwartki (dla mnie to poligon dla młodych bo kwota 50tys nie powala)

Zyczę sukcesów bo widzę ze Kalekas rozpoczyna wyścig zbrojeń :-) idąc za ciosem sukcesów w tabeli.

Pozdrawiam

This Post:
00
216372.21 in reply to 216372.20
Date: 5/31/2012 9:56:48 AM
Overall Posts Rated:
88
Ja raczej skończyłem już. Najwyżej będę sprzedawać.

Ale u Ciebie też ciągle jakieś zmiany...

This Post:
00
216372.22 in reply to 216372.21
Date: 5/31/2012 11:57:55 AM
Overall Posts Rated:
11
No zaczynam wymieniać staruszków - choć szerze z nimi spadek by mi nie groził. No ale trzeba patrzeć nie przez pryzmat jednego sezonu choć znowu nie chcę tutaj zadomowić tyle co Golasy :)

Widzę ze grupa niebieska wydaje mi się dużo silniejsza na tą chwilę od czerwonej.

W tym sezonie na awans się nie napalam a raczje spokojne utrzymanko będzie sukcesem .

Pewne zasady gry zrozumialem dopiero po awansie więc te zmiany które i tak ogranicza kaska

This Post:
00
216372.23 in reply to 216372.22
Date: 5/31/2012 5:44:54 PM
Overall Posts Rated:
88
No w niebieskiej się zrobiły pewne stałe rywalizacje, ale i czerwonej bym nie lekceważył. Tam masz kilka zespołów, które trudno pojąć czasami. Udało Ci się dobrze wystartować, ale łatwo nie będzie.

Podobnie jak mi utrzymać miano drużyny niepokonanej.

This Post:
00
216372.24 in reply to 216372.23
Date: 6/3/2012 5:26:37 AM
Overall Posts Rated:
11
No drużyna Kalekas chyba wyczerpała limit szczęscia z poprzednich meczy i nie ma już drużyny niepokonanej......

Robi się ciekawie w lidze bowiem większość drużyn jest wyrównana poza jedną która nie wiem jakim cudem jest na tym poziomie...... Niebieska grupa ma dwa mecze do testów dzięki OBRA.
Ja ledwo wygrałem z ostatnią drużyną w tabeli mimo, że po pierwszych minutach myślałęm ze już jest po meczu ale przynajmniej im bardziej wyrównay mecz tym zwycięstwo lepiej smakuje

Liga jest długa i wiele się może jeszcze wydarzyć - transfery czy kontuzje mogą diametralnie odwrócić układ sił.

Częśc drużyn ma jeszcze puchar który ja ze względów szkoleniowych sobie odpuściłem

This Post:
00
216372.25 in reply to 216372.24
Date: 6/3/2012 11:45:48 AM
Overall Posts Rated:
88
Tej porażki w sumie nie rozumiem. Entuzjazm i forma były na poziomie, widać zresztą po poziomach mojej gry w tym meczu, a w IV kwarcie i dogrywce nikt nic nie mógł trafić. Skandal.

Ale w zasadzie wszystko jest w porządku. Mój drugi najważniejszy zawodnik jest kontuzjowany, więc na razie wielkich rzeczy się nie spodziewam.

A Obra się pojawiła w ostatnim dniu możliwym w miejsce zespołu, który zbociał. Fuks pełny.

Będzie liga ciekawa.

This Post:
00
216372.26 in reply to 216372.25
Date: 6/3/2012 12:22:09 PM
Overall Posts Rated:
11
Spoko ja też nie rozumiałem mojej jedynej porażki :) do tej pory bo wszystko miałem lepsze a i Slask grał 5 cały mecz (zresztą gra tak wszystkie mecze) i nie udało mi się u siebie wygrać zdecydowanie ostatniej kwarty (dla mnie to mało logiczne) ale może to dobrze ze niespodzianki czasem się zdarzają.

Skład potencjalnie masz najsilniejszy w lidze (patrząc po DMI) więc jak będą Cię omijały kontuzję to dla mnie jesteś faworytem do 1 miejsca.

Szkoda, ze tak mało tutaj osób się udziela na forum bo myślałem ze im wyżej tym więksi pasjonaci :)

No chyba ze tak w pocie czoła pracują z drużyną, że nie mają czasu nic napisac......

This Post:
00
216372.27 in reply to 216372.26
Date: 6/4/2012 8:37:47 AM
Overall Posts Rated:
88
Nie wiem, czy DMI ma aż takie znaczenie. Jest tu kilka klubów z poważnymi składami, ale - co chyba najważniejsze - nie ma potężnego faworyta i można mieć marzenia.

Też żałuję, że nikomu się nie chce pisać na forum. Może nie znają polskiego?

From: niukris

This Post:
00
216372.28 in reply to 216372.27
Date: 6/4/2012 2:54:27 PM
Trustal
II.2
Overall Posts Rated:
66
Second Team:
Trustal United
Pozdrawiam wszystkie drużyny
Jestem debiutantem w IV lidze i na forum, zdecydowałem się napisać, ponieważ liga jest bardzo interesujaca a drużyny wyrównane i każdy może wygrać z kazdym. To duża różnica w porównaniu z V ligą, gdzie niezależnie od taktyki czy składu wygrywało się wszystkie mecze. Tutaj trzeba zadbać o wszystkie szczegóły, by liczyć na wygraną. W meczu z Kalekas moja drużyna była po prostu lepsza i szkoda ostatniej akcji, gdzie mój zawodnik spudłował i potrzebna była dogrywka. Jeszcze bardziej żałuję porazki z Team Adidas w ostatneij sekundzie meczu przy faulu podczas rzutu za 3 punkty. W dogrywce mogło być różnie. Dzięki takiej rywalizacji i rozszczygnięć w ostatnich fragmentach meczy liga jest bardzo wyrównana i pasjonująca. Życzę wszystkim powodzenia, ja liczę w tym sezonie na utrzymanie a później powalczę o wyższe cele.

Last edited by niukris at 6/4/2012 4:13:58 PM

This Post:
00
216372.29 in reply to 216372.28
Date: 6/7/2012 7:24:57 AM
Overall Posts Rated:
11
Widzisz Kalekas jednak ktoś jeszcze umie tutaj pisać po polsku :)

Nawet jest to Twój pogromca...

Na pewno IV liga to niewyobrażalny skok w porównaniu z V.
Ja takie emocję wolę bo im trudniej tym więcej spędzam tutaj czasu aby nie być chłopcem do bicia....

Rzeczywiście beniaminkowie w IV lidze niekiedy są mocniejsi niż niejedna drużyna tutaj przebywająca od lat.

Dla mnie właśnie więc gra tutaj zaczęła się od tego sezonu.

Z niecierpliwością czekam też na konfrontację z drużynami z drugiej konferecji..

Szkoda mi spotkania z Golasami ale szczerze to trochę w tym meczu musiałem eksperymentować gdyż przed meczem sprzedałem 2 zawodników i brakowało mi składu.
Cały czas szukam też optymalnego ustawienia oraz "rodzynków" na rynku transferowym bowiem mam za cel w tym sezonie troszkę odmłodzić skład (oczywiście z głową bowiem samymi młodziakami ligi się nie zawojuje)

Pozdrawiam

Advertisement