Kozlik:
1. Chcę żeby w wyborach brało udział jak najwięcej kandydatów. Tylko to gwarantuje nam rozwój, nowe pomysły i najlepszą opcję z możliwych.
2. Chcę żeby selekcjoner został wybrany po dyskusji całego środowiskai i tylko dlatego, że jest najlepszym rozwiązaniem (posiada największą wiedzę, zapał, zdolności organizacyjne, itp), a nie dlatego, że coś tam "zdobył" rok wcześniej - bo to akurat w U21 nie ma żadnego znaczenia. Każdy sezon to walka od zera.
3. Nie chcę być wybierany z powodu braku laku. Za dwa lata znowu Polska U21 stanie przed takim wyborem... chyba, że coś się zmieni w samym procesie wybierania trenera.
4. Nie chcę w żadnym razie, żeby ktoś się nie zgłaszał tylko dlatego, że wydaje mu się czytając wpisy, że już jest pozamiatane, bo wybór zapadł przed głosowaniem. Szkoda, że zdaniem Alicji nie mam prawa poprosić kandydata o przedstawienie swoich pomysłów...
5. Przede wszystkim jednak nie życzę sobie być zmuszanym do czegokolwiek... nie chcę czytać co mam zrobić, co muszę zrobić, a czego nie robić (na przykład nie pisać) - zwłaszcza od osób funkcyjnych... jeśli nie naruszam Regulaminu, to mam prawo postepować tak, jak chcę.
Już napisałem co było celem - nie chciałem blokować nikogo... bo jeśli zgłosi się ktoś, kto fajnie napisze jak widzi U21 w tych dwóch sezonach, to sam go poprę głosem! Oferuję też pełne wsparcie każdego wybranego kandydata - na ile tylko będę potrafił. Póki co dyskusji nie ma, kandydatów dwóch i niestety milczących, a ja muszę się znowu z czegoś tłumaczyć - chociaż to nie ja atakowałem:) Bez sensu...
Do 6 dziś w nocy trochę czasu... proszę jeśli ktoś ma plan na rozwój U21, zapał i chęci, to niech podejmie walkę:) Dla dobra Kadry powinien wygrać najlepszy, a nie jedyny ... A ja decyzję podejmę spokojnie wtedy, kiedy uznam, że to ten moment:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)