BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τα "μυστικά" του ΒΒ

Τα "μυστικά" του ΒΒ

Set priority
Show messages by
From: sainhs
This Post:
00
264057.19 in reply to 264057.18
Date: 10/21/2014 10:04:58 AM
Overall Posts Rated:
4343
Εστω οπως ειπε και ο Batsi ειμαστε στην 3η (αντιστοιχα πιστευω και για καθε κατηγορια απλα εδω ξερω τα ποσα).
Παραμετροι:
Βγαζω 80-90-100 στα εσοδα οποτε ειναι 880-1100 τη σεζον + οτι παρεις απτο κυπελο.
Εχοντας ροστερ με 30αριδες αν τους πουλας στα 32-33 χανεις μεν αλλα ακομα εχουν μεταπωλητικη αξια.
Αρα 5 (οι βασικοι) επι 300-400 εκαστος εχεις 1,5-2μυρια.
Συνολο 2,5-3

Μπορεις να κανεις ροστερ για να χτυπησεις ανοδο και ισως παραμονη για την 2η κατηγορια??? Γιατι βλεπω παικτες με 600αρια+ το λιγοτερο

From: johnny15

This Post:
00
264057.20 in reply to 264057.19
Date: 10/21/2014 10:13:18 AM
Batsi
III.2
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Πως προέκυψαν τα 3 μύρια και τι είναι τα 300 χιλ για τους βασικούς (κέρδος-αξία-ζημία);
Επίσης γιατί υπολογίζουμε 11 βδομάδες εφόσον κάθε σεζόν υπάρχουν 14..με τα πλέι οφ-αουτ και την ''παραπάνω'' βδομάδα κερδίζουμε λεφτά..

From: Getho

This Post:
00
264057.21 in reply to 264057.19
Date: 10/21/2014 11:15:58 AM
Overall Posts Rated:
162162
Ας πουμε οτι εχεις αξια ροστερ 3 μυρια και βγαζεις αλλο 1 μυριο την σεζόν..

Την 2η θα εχεις αξια ροστερ 3 + 1 ρευστο συνολο 4
Την 3η θα εχεις αξια ροστερ 3 + 2 ρευστο συνολο 5
Την 4η θα εχεις αξια ροστερ 3 + 3 ρευστο συνολο 6
...

Θα ερθει η στιγμη που θα εχεις τοσο χρημα ωστε να εισαι ασυναγωνιστος.. Οσο δυσκολη και να ειναι η κατηγορια σου.. Εγω οταν ανεβηκα στην ΙΙ ξεκινησα με 13-0.. Φαντασου τι ομαδα εφτιαξα στην ΙΙΙ λογω ανταγωνισμου.. Οι Fay Stelaios, Tiptoners, ktp & Bombay Mix ευθυνονται γι αυτο.. Ολοι παιζουν ΙI και πανω πλεον..

This Post:
00
264057.22 in reply to 264057.21
Date: 11/22/2014 8:15:00 PM
Overall Posts Rated:
1313
Διαφωτιστικό κείμενο αν και το να βγάλεις 200κ στην 3 είναι αδύνατον εφόσον είσαι ανταγωνιστικός και παλέυεις για υψηλές θέσεις ταυτόχρονα. Έχω φτάσει μάξιμουμ 160Κ καθαρά κέρδη την εβδομάδα αλλά ήταν μετά από άνοδο και φυσικά είχα ήδη αρκετά μεγάλο γήπεδο. Η μόνη περίπτωση να κάνεις κάτι τέτοιο είναι να κάτσεις 6-7 σαιζόν στην 4 και στην 5 σύνολο φτιάχνοντας μόνο γήπεδο το οποίο θα κάνει το παιχνίδι απλά βαρετό για 1-1.5 χρόνο.

Το ββ έχει χάσει πολύ κόσμο τελευταία επειδή οι περισσότεροι μάνατζερς δε βρίσκουν λόγο να παίξουν από ένα σημείο και μετά. Τέτοια "μυστικά" για το γήπεδο θα πρέπει να είναι γνωστά από την αρχή σε νέους παίκτες μέσω του μάνουαλ. Ελάχιστοι εως κανένας μάνατζερ χτίζουν γήπεδο τις πρώτες τους σαιζόν στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να προκύπτουν οικονομικά προβλήματα αργότερα.

Το πιο σοφό που έχει να κάνει ένας νέος παίκτης είναι να χτίζει γήπεδο τις 2 πρώτες σαιζόν (καθόλου μεταγραφές)κάτι που θα κάνει το παιχνίδι βαρετό. Μια ωραία κίνηση θα ήταν να ξεκινάει κάθε νέος παίκτης με 2 προπονήσιμους έλληνες παίκτες για να βλέπει μια εξέλιξη στο παιχνίδι του

From: Getho
This Post:
22
264057.23 in reply to 264057.22
Date: 12/30/2014 6:48:32 AM
Overall Posts Rated:
162162
ΜΑΘΗΜΑ 2ο : Δομηση Ροστερ

Προηγουμενως μαθαμε πως να βγαζουμε χρημα με ουρα τωρα θα δουμε πως πρεπει να το αξιοποιουμε..

Σε καθε περιπτωση η επικεντρωση των συστηματων ειναι ο οδηγος μας.. Αν π.χ. παιζουμε εσωτερικα το μεγαλυτερο μερος του μπατζετ θα πρεπει να δωθει για τους ψηλους.. Εγω για παραδειγμα διαθετω το 55% των μισθων στους 3 ψηλους και το υπολοιπο 45% στους 6 κοντους.. Αυτο μου δινει μια υπεροχη εκει που την χρειαζομαι (βασει συστηματος) ενω παραληλα κραταει το μπατζετ μου πολυ χαμηλα γεμιζοντας τα ταμεια..

Το ρεκορ μου (13-7) δειχνει οτι δεν κανω λαθος αν σκεφτει κανεις οτι δεν ασχολουμαι αρκετα ωστε να κατεβαζω ομαδα ή να επιλεγω τις καταλληλες προπονησεις.. Θα ειχα τουλαχιστον 2-3 νικες ακομη και πιθανοτατα 1 κατακτηση κυπελλου..

Υπαρχουν ομαδες που παιζουν με 100+ χιλιαρικα γκαρντ οι οποιες αν και με πολυ μεγαλυτερο μπατζετ χανουν απο εμενα επειδη δεν ξερουν πως να μετουσιωσουν την υπεροχη τους (σε μισθους) στο παρκε.. Εγω παιζω με μεσο ορο κοντων 40χιλ.

ι)Για να το απλοποιησω θα πω οτι υπαρχουν 2 ειδων παιχτες οι δημιουργοι και οι εκτελεστες. Σε 1 ομαδα χρειαζεται 1 συνδιασμος αυτων των 2 στοιχειων. Καποιοι δημιουργουν για να εκτελεσουν καποιοι αλλοι. Προφανως στα εσωτερικα το συστημα θα πατησει στην ρακετα οποτε εκει θα χρειαστουμε δυναμη πυρος (σκορερ). Το ποσο θα καθοριστει απο τους συμπαιχτες τους.

Π.χ. Οταν ανεβηκα στην Α1 ειχα εσ. σουτ στα γκαρντ 7,4,11 ενω τωρα εχω 12,14,15, δεν ειναι προφανες οτι τοτε ειχα πολυ μεγαλυτερη αναγκη εκτελεσης απο τωρα που εχω σουπερ σκορερ κοντους ? Ετσι λοιπον τωρα μπορω να αφαιρεσω 1-2 σκιλ απο το 5 και να τα προσθεσω σε αμυνα-ριμπαουντ..

ΟΛΑ λοιπον εχουν να κανουν σε σχεση με την ομαδα και τους συμπαιχτες.. Ελπιζω να το καταλαβατε..

Ενας καλος τροπος ειναι να γραψετε σε ενα εξελ ολα τα σκιλ των παιχτων σας και να βγαλετε το μεσο ενεργο νουμερο για καθε σκιλ. Ετσι θα δειτε που βρισκετε η δυναμη σας και που χωραει βελτιωση..

Θα συμβουλευα παντως να μην παιρνετε σουπερ σταρ σε επιθεση και αμυνα γιατι ενας τραυματισμος, μια αποβολη μπορει να σας κοστισει. Αντιθετα προσωπικα προτιμω να μοιραζω τους ρολους πιο πολυ..

ιι) Ο στοχος της ομαδας ειναι πολυ απλος : Θελουμε το επιπεδο της εντασης να ειναι σε υψηλο επιπεδο επι 48 λεπτα. Υπαρχουν παρα πολλες ομαδες που χυνουν την καρδαρα με το γαλα στο τελος επειδη δεν εχουν ανταξιους αναπληρωματικους με αποτελεσμα η αποδοση της ομαδας να πεφτει κατακορυφα.. Καθε σοβαρη ομαδα θα πρεπει να εχει τουλαχιστον 8 παιχτες..

Ο μισθος του αναπληρωματικου θα πρεπει να ειναι περιπου στο 50% του βασικου για μια θεση ή στο 75% εαν ειναι αλλαγη σε 2 θεσεις. Το αναφερω σαν γενικο κανονα γιατι σαφως υπαρχουν εξαιρεσεις.. Οσον αφορα τα σκιλ ειναι πιο απλο θελουμε οσο το δυνατο περισσότερα δευτερευοντα με μειωση σε core skills..

Σε γενικες γραμμες το ολο κολπο ειναι να διαθετεις οσο το δυνατον περισσότερα σκιλ στους χαμηλοτερους μισθους.. Οταν ειχα ανεβει Α1 θυμαμαι την δευτερη σεζον ημουν ο 2ος που ειχε πανω απο χιλια σκιλ στην ομαδα πισω απο τον τοτε πρωταθλητη μαιμουδιαρη. Την 3η ειχα προσθεσει 20-30 σκιλ (στην 10δα) μειωνοντας 50 χιλ το μπατζετ..

Δηλαδη οσο περναει ο καιρος αυξανεις τον αριθμο των σκιλ μειωνοντας τους μισθους και μπιγκο σε λιγο καιρο διεκδικεις τροπαια (αν δεν βαρεθεις στο μεσοδιαστημα οπως εγω).

Αρχιστε να μετρατε σκιλ λοιπον ειναι τοοοοοσοοοο απλο.. :Ρ

Ευχομαι καλες γιορτες σε ολους με υγεια!

This Post:
00
264057.24 in reply to 264057.23
Date: 12/30/2014 7:15:21 AM
Aetos Anogeion B.C.
A1
Overall Posts Rated:
421421
Second Team:
Aetos Anogeion Int.
Χρόνια πολλά και από εμένα!

Διαχρονικό ερώτημα είναι τι λογίζονται οι κοντοί σε τέτοιου είδους ομάδες με τέτοια στατς?! (πολύ ψηλά εσ.σουτ και περισσότερες πιθανότητες για μεγάλες διαφορές με τις αντίπαλες άμυνες σε σχέση με τα σου των ψηλών πχ)

Και στην τελική ποιος δημιουργεί και ποιος εκτελεί?!

This Post:
00
264057.25 in reply to 264057.24
Date: 1/2/2015 4:33:03 AM
Overall Posts Rated:
162162
Λογω συστηματος η μπαλα παει στους ψηλους επι το πλειστον, το θεμα ειναι οτι οταν ζοριστει καποια θεση (συχνο φαινομενο στην Α1) τοτε ο ψηλος (με την καταληλη πασα) θα σπασει την μπαλα διαβαζοντας τα μιτς ματς βρισκοντας τον κοντο σκορερ.. Κατι σαν τα συγκοινωνουντα δοχεια σκεψου το.. Γενικως ψηλος με πασα και κοντος με εσ. σουτ ειναι ενας τροπος να μοιρασουμε καπως το παιχνιδι.. Ριξε μια ματια στην ομαδα μου και θα καταλαβεις..

Υ.γ. Ειχα σκοπο να γραψω ενα ποστ αναφορικα με τα σκιλ και την συνεισφορα τους στο παιχνιδι αλλα λογω ελειψης ενδιαφεροντος ισως δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω..

From: johnny15

This Post:
00
264057.26 in reply to 264057.25
Date: 1/2/2015 5:55:09 AM
Batsi
III.2
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Υπάρχουμε και μεις που δεν έχουμε τι να ρωτήσουμε αλλά μία ανάλυση θα ταν απολύτως ενδιαφέρουσα κι ενημερωτική
Επειδή προσπαθώ να χτίσω οποιαδήποτε βοήθεια τέτοιου είδους είναι εξαιρετικά οφέλιμη

From: Smarqie

This Post:
00
264057.27 in reply to 264057.26
Date: 1/2/2015 9:07:35 AM
A.R.I.S
III.3
Overall Posts Rated:
3737
Συμφωνώ,υπάρχουν και οι "ακουστηκοί" τύποι :P Θέλει πολύ υπομονή ( και γνώσεις) να κάνεις μια ομάδα όπως την θέλεις.