Hocam ben cevap vereyim.
1. Forvetten birebir vermek çok mantıklıdır. İçeriden şut,top sürme,top tutma,uzaktan şut bu 4 özelliği geliştirirsin. Değiştirmeyi düşünüyorsan eğer top sürme ve top tutma özelliğin, içeriden şut ve uzaktan şut özelliğinde çok yüksek kaldığı durumda forvetten uzaktan şut antrenmanına geçmeni öneririm. Hem uzaktan şut hemde içeriden şut özelliğini geliştirmiş olursun. Hemde etkili oyuncular elde edersin.
2. Tek mevki antrenmanları defans özellikleri için çok önemlidir. Defans özellikleri yavaş gelişir. Defans antrenmanlarında çift mevkide antrenman vermenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Tek mevkide verilmesi kesin antrenmanlar; iç defans, dış alan savunması,pas verme. Bunlar haricinde tercih etmeye bilirsin.
3. Forvetlere uzaktan şut antrenmanı vermek mantıklıdır. Uzaktan şut antrenmanını sadece uzaktan şut özelliğini geliştirmek için kullanmak mantıksız bana göre. İçeriden şut özelliği bu oyundaki en önemli özelliktir. Her oyuncuda olması gerekir. Uzaktan şut antrenmanını gardlardan verirsen uzaktan şut,top sürme,top tutma özellikleri gelişir. Bu yüzden gardlardan vermeyi tercih etmemelisin. Uzaktan şut antrenmanını forvetlerden verirsen içeriden şut,uzaktan şut,top sürme,top tutma özelliği gelişir. Hemde bu antrenmanı birebir antrenmanı ile verirsen çok dengeli ,istenilen oyunculara ulaşabilirsin.
4. Çok fark eder. %100 olmayan mevki antrenmanlarına yönelme.
Son olarak oyuncu yetiştiriyorsan şayet. Her sezon vereceğin antrenmanlara göre kadronu kurman gerekir. Şayet 18 yaşında oyuncuya antrenman vermeyi düşünüyorsan. İlk sezon birebir-uzaktan şut(forvetten) antrenmanları verebilirsin ya da ilk sezon dışarıdan defans,içeriden defans(tek mevkide) verebilirsin. Çoğu kişi birebir-uzaktan şut ile başlar çünkü 6 oyuncuya birden antrenman verebilme imkanı sağlar ve tek mevki antrenmanına geçerken antrenman vermeyi düşünmediklerini oyuncuları satarlar. Finansal olarak iyi getiriler sağlar. Ama şahsen ben ikinci yani tek mevki ile başlandığında çok iyi oyuncular yetiştirileceğini düşünüyorum. Çünkü dış defans ve iç defans 18 yaşında 2 haftada özellik gelişimi gösterir. Yaşlanınca bu antrenmanları vermek bir o kadar zordur.
Last edited by enteriy at 9/13/2019 3:08:07 AM