Sezon sonundan merhaba diyelim önce,
Tek tek cevap vereyim izin verirseniz,
Daha önce yazdığım bazı şeyleri tekrar edeceğim , sorun değil.
Tüm yaş gruplarına ait güncel dosyalar mevcut,
Sezon başında bunu yaptığımı belirtmiştim, takip edilen oyuncularla ilgili de koçlarla iletişim kurulabilenler (yani dönüş yapanlarla) güncellemelerini sürekli yapıyorum. Google spreadsheet hala devam tabii ki. Biraz formüller ekleyerek işi kolaylaştırdım hatta. Data olarak oldukça kuvvetli bir dosyamız mevcut.
Resmi bir ekip olmasada tecrübeli kişilerle, özellikle MT çalıştırmış kişilerle iletişim halinde kalmaya çalıştım. En son belirttiğim gibi tecrübeli ve istekli bir ekip kurmaya çalışıyorum. Bir ismi açıklayayım sadece, GM liği bıraktığını açıklayan eski MT tecrübesi de olan Bora hocamda sağolsun ekibin danışmanlığını yönetecek. Toplam 4 yada 5 kişilik bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz.
32 sezonda çok şey değişti, kadroda 18 den düşük DD li uzun yok şu anda, hatta bazı oyuncular 20 seviyesinde. Sorun jenerasyon kayıpları olarak görünüyor, belli yaş gruplarında oyuncular aynı şekilde yetişmişken arada jenerasyonlardan hiç oyuncu çıkmamış. Oyunun potansiyel dağıtımı da etken tabii ki ama sadece kadroyla oynayan yapı nedeniyle kaybedilen jenerasyonları geri alma şansımız yok. Uzun vadeli bir plan yapmadıkça da toparlamak zor, ben ilk defa aday oldum bu göreve bunca sene içerisinde, kısa vadeli olarakta düşünmedim açıkçası. Elimizden geleni yapıp devam etmek isteğindeyim, olmazsa da elimdeki tüm bilgileri kim olursa olsun paylaşacağım zaten.
Tek eleştiren sen değilsin, olmamalısında. Eleştiri art niyetli olmadığı sürece faydalıdır, kendimizi sorgulamamıza yardımcı olur.
Oyuncu yetiştiren az sayıda kullanıcı var, onlarında üzerine gitmeyelim tek dileğim. Ekibi oluşturduktan sonra özellikle potansiyeli olan oyuncular satışa konulduğunda buradan paylaşmaya başlıyorum bu arada, bu şekilde çok oyuncu kaybediyoruz gördüğüm kadarıyla. 24-27 yaş aralığında özellikle antrenman vermeyecek takımlara gittiğinde gelişimleri duruyor oyuncuların.
Örnek vermem gerekirse Saduman. 26 yaşında 136 TYP ile satışta şu anda.
(49177612)Tüm sezon boyunca tek bir özellik gelişmesi almadı ne yazık ki. Fransız hoca mesajlara da cevap vermedi ve artık oyunda değil. En önemli sezonlarından birini tamamen kaybetti ne yazık ki.
Grup sıralamasına yazdığına cevaben yazmıştım ayrıntılı ama zaten bu Gürcistan maçında neden risk aldığımı tekrar gösteriyor, MGH hatamdı kabul ettim zaten, hala Gürcülerin bize neden bilendiğini de bilmiyorum o ayrı. Tabi Fransa grubu garantilemese bu kadroyla mı çıkardı onu da düşünmek lazım ama artık dıdısının dıdısı oluyor. Son olarak şunu belirteyim en çok sevinenlerden biri ben olurdum gruptan çıkabilseydik, şüphesi olan yoktur sanırım. Her şeyi geçtim ciddi mesai harcıyorum şu anda , sanırım oyunda geçirdiğim bunca yıl içerisinde en aktif olduğum dönem oldu, keyifte alıyorum.
Eleştirin nasıl doğalsa eleştirine eleştiriyi de doğal karşılaman gerekiyor, güzeldir farklı renkte sesler. Bakın forum canlandı ne güzel oldu, dikkat çekildikçe fayda sağlayacaktır.
Herkese katkıları için teşekkür ediyorum,
MT adaylıkta bahsettiğim gibi iletişimi kesmeden, seviyeyi koruyarak devam edeceğim, değişmeyecek tek şey bu olacak görev sürem boyunca.
Hazırlık maçlarında yeni sistemi denemeye devam edeceğiz, üzerinde çalışarak gelecek sezona hazırlanacağız.