Ale kto zechce zająć się tym przez 8 sezonów? To wszystko szalenie trudne.
Mam zamiar zaproponować konkretną osobę na to stanowisko. Ten kandydat wyraził już zgodę, by podjąć się temu zadaniu.
Zaprezentuję tę kandydaturę dziś albo najpóźniej jutro. Czekam po prostu na rozwój sytuacji.
Po tej prezentacji poproszę Was wszystkich o opinię czy zgadzacie się, że jest to odpowiednia osoba. Czy też nie? A jeśli nie, to dlaczego.
Ponadto kto będzie miał ochotę będzie mógł jednocześnie zaproponować kogoś wg niego lepiej spełniającego te oczekiwania.
Zarówno ja jak i ów kandydat jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie.
To nie będzie nikt anonimowy.
Myślę, że rozwiąże to problem obecnego patu.
A wszystko po to, żeby zdjąć z Was strach i niepewność oraz wątpliwości co do tego projektu.
Żeby czasem nikt nie wpadł na jakiś absurdalny pomysł, że założeniem był przewrót, prowadzący do przejęcia przez wychodzącego z projektem władzę ;)
Poza tym uważam, że mój model zdejmuje presję zarówno z obecnego selekcjonera - sugerując, że nie ma właściwych zawodników w kadrze i ciężko coś z nimi zdziałać. Oraz zdejmuje też z selekcjonera U-21, który będzie miał od tej pory wymówkę, że dostał mniej zawodników z draftu. Odpowiedzialność od tej pory spada na mnie.
A także na kandydata na stanowisko "szefa wszystkich skautów", który wyraził gotowość wzięcia na siebie tej odpowiedzialności.
Zaproponowany kandydat powinien również spotkać się z akceptacją obecnego selekcjonera, więc we względzie ich wzajemnej współpracy również nie powinno być wg mnie żadnego rozdźwięku.