Zatem rzeczesz iż w kraju z prawie 4k użytkowników, zasoby są tak mierne iż patrzymy tylko na sezon wprzód?
Od kiedy nastało dobre w kadrach, to na razie udało się skutecznie wypatrzeć cztery sezony w przód pod rząd. Więc nie jest tak źle ;-)
Na pewno nie można patrzeć tylko na 10 sezonów przód a nie patrzeć jeden. I na pewno też nie można patrzeć tylko na jeden sezon i olać to co będzie za 10. Ja tam swoją cegiełkę dołożyłem do tego, co było 1-2 sezony wprzód, 3-4 też, a 10 sezonów także. Uważam, że listy po drafcie (ich kompletność), i prędkość pierwszego kontaktu z właścicielem, procentują. Oprócz tego jeśli nawet skauting się posypał (tak jak np. rocznik 21-letnich SG w 16-tym sezonie oraz np. 19-letnich SF w 18-tym sezonie), to dzięki temu da się z takich sytuacji wybrnąć..
A dodatkowo jeden cały draft a także przegląd całego rocznika U21 w 17-tym sezonie zrobiłem i poznajdywałem zawodników, którzy pogubili się w skautingu. Także akcje ratowania botujących się historyków to mój pomysł. Z każdego z tych działań zwiększa się pula fajnych zawodników, i procentowo zwiększa się szansa, że ktoś dotrwa do NT.
Oczywiście, że da się skauting poprawić. Np. taki przykład - w U21 gra 20-latek i zdobywamy srebro (a złoto też było w zasięgu). Potem ten 20-latek przestaje trenować a w następnym sezonie też się załapuje do kadry i zdobywamy złoto ;-)
A system zostanie ośmieszony, gdy do NT trafi zawodnik, który z draftu wyszedł jako 19-latek ;-) Czyli za 16 godzin ;-) Może faktycznie jego szansą stało się to, że U21 się nim nie zainteresowała ;-)