BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
22
313374.193 in reply to 313374.192
Date: 5/4/2023 11:37:48 AM
Overall Posts Rated:
282282
Jasno je meni sta ti zboris druze, ali nije ni realno da ce ti staviti na listu igraca svako ko pozelis. Ma koliko ti jake argumente imao, da je taj najbolji u generaciji, steta da propadne, tj ne razvija se kako treba itd. Tolika svest o zajednici kao zajednici se nije razvila. I ako stavi na listu to ce biti za 5m. Ta bolest nas nece proci nikad. Nazalost. Zato sistem mora da se uredi. Da pored takvog Atlasa koji je spreman da da 3m i napravi novog Vujkova, imamo menadzere koji ce da edukuje te korisnike, pogotovo te sa vecim potencijalom. Da probamo i iz takvog igraca da izvucemo nesto. Jer slazem se, po generaciji bude par takvih igraca, steta je da propadnu. U fazi realizacije je neka discord prica, gde cemo probati dici na visi nivo sve ovo o cemu pricamo. Ali za jaku zajednicu nam treba mnogo toga. Nekoliko pionira bb-a, koji znaju sve o treningu, koji znaju od klinca bez brade da naprave A zver, pri tome imaju resurse, a i spremni su da podele to znanje. Dalje, menadzeri koji su upili to znanje i spremni su da ga podele sa novim narastajima. Dokoni ludaci koji ce da se dopisuju sami sa sobom i stoje ispred tog u21 i A sveta. itd itd. Mislim kad se ustroji tako neki sistem, da ce onda lakse neki Pera da proda Atlasu igraca kad vidi da je to normala, da tako treba.

Ps A ti slobodno meni pisi koga bi da uzmes na bb mail, ima da spamujem tog nekog dok ne stavi na listu ili mene banuju :)

Last edited by Miladin Sobic at 5/4/2023 1:29:46 PM

This Post:
55
313374.194 in reply to 313374.193
Date: 5/5/2023 12:51:21 AM
Predragon
III.7
Overall Posts Rated:
176176
Motivacija i organizacija. To su kljucne reci.
Motivisati sto vise ljudi da radi ovo sto ja radim (ne samo ja) i u cemu uzivam ... i gde bi nam bio kraj.
A to je scepas klinca od 18 god, obezbedis mu najbolje moguce uslove i udri. Ne sme petak da prodje bez 48+ treninga.
Moj Majstorovic recimo nije imao neke pocetne skilove kada je izasao sa drafta, ali sam ja insistirao da treniram svog draftovca. I dogurao je do TSP 157. I u trideset drugoj cu da ga treniram, sta me briga sto nece nista da mu skoci. Fanaticno do kraja. Kao terijer kad scepa zrtvu i ne pusta je Zelja mi je jos da postigne neki odlucujuci poen za neki trofej, ali sa sismisom kao selektorom cu to tesko docekati
Za neku sezonu, kada Majstorovic omatori opet ulazem u draft i nabavljam klince. Bar 7-8 menadzera da imamo koji razmisljaju kao ja procvetali bi. To je neko moje misljenje, a nadam se da cu i negoga motivisati da krene mojim stopama.

This Post:
22
313374.195 in reply to 313374.194
Date: 5/5/2023 5:45:24 AM
РеД ЗМаАаЈА
III.2
Overall Posts Rated:
1111
bravo,svaka cast! Majstor je legenda vec... i ja pokusavam nesto slicno,draftovao sam Sevariku,napravio od njega odlicnog U21 krilnog centra...posle mi bilo zao da ga prodajem pa sam ga upario sa Georgom kojeg spemam za A tim...i imam mesto da jos jednog koji bi pratio to sve...ali nema se love trenutno za kupovinu istog,ceka se promocija ;)

This Post:
11
313374.197 in reply to 313374.194
Date: 5/5/2023 7:06:37 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
podrzavam ovo sto pises.
zadnjih 7-10 sezona pokusavam da modifikujem malo ovaj tvoj pristup i da kupujem pa onda treniram igrace koji su izmedju 20 i 24 godine. Ideja mi je da budu dovoljno dobri da mogu da igraju drugu ligu pa da ne moram da razmisljam o opstanku a o prvoj svakako i ne razmisljam jer igram rekreativno.
Model je sasvim odrziv a cak i isplativ posle par sezona.
Jedini problem je sto na svakih par sezona mora da se pronadje igrac koji se uklapa u trening sa ostalom dvojicom. Medjutim, tu dosta pomognu selektori.
Sve u svemu, za mene koji sam cesto online na igrici ali nemam bas vremena ni volje da se bavim detaljnim treningom, ovo mi ima smilsa: treniram sta se trazi, rezultati u drugom planu, igrace nadju selektori, ukljucim autopilot i vozi misko

This Post:
22
313374.198 in reply to 313374.197
Date: 5/6/2023 10:32:19 AM
KK Šumadija
II.4
Overall Posts Rated:
6161
Second Team:
KK Šumadija II
Ја могу да најавим да ће моја три утопијанца са 9+ потом( 2 МВП-а и један ХОФ) бити следеће сезоне на тл(хоћу да пређем на тренинг једне позиције и покушам да осталу тројицу са мањим потом изгрувам за младу репку)
Ово пишем доста раније него што желим да их продам баш да би наши људи имали времена и размисли дал им се неки од њих уклапа за даљи тренинг...до сада су имали добре услове 6/6 тренери,теретана 3/3
Ко год има интересовања нека слободно пише ради даљег договора...цена ће бити мања од реалне сигурно,већи ми је циљ да оду код нашег човека који има жељу да их даље развија за А тим...

From: sismis
This Post:
77
313374.199 in reply to 313374.198
Date: 5/15/2023 5:31:18 PM
Batinari
Prva Liga
Overall Posts Rated:
703703
Second Team:
Minions Batinari
Da pozdravim celu BB Srbiju!

Selektor sam 10 sezona vec, neke su bile uspesne, negde sam kiksnuo. Sto se tice EPa, svaki prolaz u drugu rundu za nas NT je uspeh bio u zadnjih 10 sezona. Cinjenica je da u Evropi ima 7-8 selekcija koje su jace od nas, vecinu smo I pobedjivali u nekim duelima ali u kontinuitetu su imali bolje rezultate I igrace, te je jako tesko doci u situaciju da se boris za medalju I baraz za SP. U dva mandata sam kiksnuo u nekim utakmica te nas to nije odvelo u top12.
Mandat 55-56 mi je bio najdrazi. Sa pozicije 39 smo otisli na EP, pretrpeli par CTa, otisli u top 12, tamo nam je izmakla po meni zasluzena medalja, imali smo +7 na 6 minuta do kraja protiv domacina Litvanije od koje smo bili bolji tada, ali je domaci teren odradio svoje I nacinio veliki preokret za domacina. Na kraju smo zavrsili kao 5. I otisli smo na SP kroz kvalifikacije gde nam je usledila jos jedna lepa sezona sa par odlicnih pobeda, na kraju rezultat 8.mesto na SP i 6. mesto na svetskoj rang listi.
Sto se zadnjeg EPa tice i ako je format promenjen I dosta je lakse otici na SP sada, zeleo sam vise od toga I cuvao ent za medalju, medjutim na kraju ni SP a ni medalja, zbog mojih odluka.
Ko je bio selektor zna koliko se stvari treba poklopiti da sve funkcionise, kada su se kiksevi desavali zbog kojih nismo prosli u top12, preuzimao sam odgovornost.
Takodje jedna bitna stavka za sezone 55-56 --> 15(16) od 18 igraca koji su igrali za NT, bili su u rukama nasih menadzera.

Moja zelja je bila da odradim jos dva mandata pre nego napravim pauzu, kako bih sa generacijom koju vodim od kad su izasli sa drafta pokusao da uzmem medalju, medjutim privatne obaveze kojih vec imam pregrst a tek mi slede, mi ne dozvoljavaju ni za ovaj sledeci a kamoli za dva da se kandidujem.
S obzirom da ima ko da preuzme I da smo konacno poceli da se organizujemo kako treba, rad sam pratiti kao posmatrac ili pomagac buducem selektoru koji ce imati moju maksimalnu podrsku.

Mislio sam napisati sto sta jos na teme pojedinaca, ali nema potrebe. Meni obraz cist, ozbiljno sam vreme ulozio u selektorski rad, NT i BB Srbiju cime se neki ne mogu pohvaliti.

Zahvalio bih se svim menadzerima sa kojima sam imao saradnju za trening igraca, sto mladih sto starijih za svaki dinar koji su odvojili za sto bolji razvoj naseg NTa. Takodje bih se zahvalio menadzerima ciju sam podrsku uvazavao poslednjih 10 sezona!

Za sve kojima treba bilo sta vezano za BB uvek mi se mogu javiti, rad sam da pomognem. Mozda u nekoj daljoj buducnosti opet sednem u ovu fotelju, ali sada se odjavljujem sa selektorskog mesta.

This Post:
22
313374.200 in reply to 313374.199
Date: 5/16/2023 1:07:24 AM
Overall Posts Rated:
282282
Konacno i to da sam docekao. Vec neko vreme cekam ovakav ishod. Cilj mi je da se kandidujem i za A tim sada. Pa da drzim obe selekcije i sve igrace u Srbiji pod svojom kontrolom treninga. Smatram da daleko vise znam od tebe. Mnogo si toga zasrao u zadnje vreme. Mozda bolje da napustis i igricu a ne samo reprezentaciju.
Tacno mesec i po dana posle prvog aprila da se oglasi i moja prvoaprilska sala. Red je da se oglasim na ovu poruku. Sta god bilo, kako god bilo, 10 sezona je 10 sezona. Ko se upusti u to, zna kako je. Na tom skidam kapu. Prvi ja znam situaciju sa skautima kako je bilo, i sva ostala moguca cimanja. Mene si nagovorio da se kandidujem za u21, podrzao me tada, cak i kad nisu neki ljudi iz mog okruga (znaju oni na kog mislim :P ), na tome sam zahvalan. Odluka da odes sada, shodno svemu sto te ceka privatno je ispravna i greske nema. Plus sto se stvorila neka zdrava prica u okviru zajednice, ciji ces deo biti i dalje, tako da su svi uslovi za trenutnu penziju ispunjeni. Ali vratices se ti, dokona je to selektorska dusa.
PS Ako ti treba kakvih saveta oko treninga ili tima, tu sam vazda :)

This Post:
00
313374.201 in reply to 313374.199
Date: 5/16/2023 5:24:58 AM
Drakula
III.7
Overall Posts Rated:
227227
Second Team:
Verifectić
10 sezona???
aaa onda je red i da castis

From: krmelj
This Post:
22
313374.202 in reply to 313374.201
Date: 5/24/2023 7:56:39 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Da se zahvalim samo dragi ljudi sto ste glasali u ovolikom broju. Pocinjemo da radimo. Ovih dana ce biti nesto vise sadrzaja o igracima, ambicijama i protivnicima na EP. Sada moraju neke prece stvari da se odrade do vikenda. Toliko za pocetak.

Advertisement