warto sie zastanowic jak uniknac w przyszlosci takich szopek
a przynajmniej sprobowac uniknac
bo praca wielu osob idzie tutaj na marne :/
i zadne pomysly typu "rozwolnieni" ;) lub prodżekt niby inny a ten sam
tego nie zmienia bo i tak moga wybory nastepne wszystko odwrocic znow :/
Ale jak chcesz to zmienić? Zasady wyborów?
Taki urok demokracji, że prawo do głosowania dostają ci, którzy nie mają o tym pojęcia. Nie mają żadnych wiadomości. Nie mają żadnej wiedzy.
To tak samo jak ja bym chciał zmienić zasady wyborów, żeby nie dochodziło do sytuacji w których Samoobrona czy LPR jest w parlamencie a PiS np. tworzy rząd. Albo żeby ktoś taki jak LK czy JK nie zostawał prezydentem.
Nie da się tego zrobić w demokracji ;)
myślę, że akurat w takich wyborach jak w BB to poparcie udzielone komuś może wiele zmienić. W polityce przekonanie Napieralskiego a przez to jego supporterów:) mogło mieć decydujące znaczenie...załóżmy, że pewnego kandydata jasno popierają tuzy BB...wiem, że to nierealne i będzie jak zawsze..w końcu kto mógł się spodziewać takiego salta ze strony M4tiego
ale piętnowanie problemu jaki może wynikną może da szansę na podwójne zastanowienie się głosujących zanim wcisną cokolwiek:)
oby..
praktycznie wydaje się, że odpowiedni kandydat powinien zabiegać o głosy.. prowadzić kampanie..ostatnie wybory pokazały, że wybór tego co mało pisze jest hmmm...mało dobry :)