BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Logan666

This Post:
00
169159.193 in reply to 169159.192
Date: 1/14/2011 6:16:52 AM
Overall Posts Rated:
6161
mógłbym mojego zamienić ale nie znam skili twojego grajka. Mojego grajka skile prześle ci na bb-mail

From: Astarotte

This Post:
00
169159.194 in reply to 169159.192
Date: 1/14/2011 7:53:52 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Tak przy okazji ponieważ padłtu temat szkolenia dla kadry. Ponieważ długi pobyt w 4 lidze mocno naruszył mój entuzjazm i szukam nowych wyzwań, sprawa dość prosta jeśli ktoś ma gracza 18 letniego z ciekawymi skillami (rozwojowymi) to jesli z róznych względów nie moze go trenowac ja chętnie przemienię go w Michaela Jordana. Nie mam milionów aby a niego zapłacic zaznaczam wiec mogę pójść na wymiane swojego SG 24 letniego wyszkolonego już na max potencjału taka NBA'owska wymiana

wydaje mi się, że liga III.10 dostarczy Ci sporo wyzwań..i oby pobytw 3 lidze nie był odwrotnie proporcjonalny do pobytu w 4 :)

This Post:
11
169159.195 in reply to 169159.179
Date: 1/14/2011 9:21:54 AM
Overall Posts Rated:
88
Oj ludzie wystarczy wejść w mój hof i zobaczyć ile grał w poszczególnych sezonach (http://www.buzzerbeater.com/player/8217078/hofplayer.aspx...).
A co do jego rzekomego zapóźnienia to jak ktoś tylko chce mogę nu podać jego skoki w poszczególnych sezonach i naprawdę jeśli on był gdzieś zapóźniony to prędzej pod koszem niż na obwodzie, poza tym od urodzenia trenuję go trenerem lvl 6 a wątpię żeby nawet w najbardziej światłych z programów jakie się tu przewijają ktoś mógł się pochwalić równie efektywnym treningiem (dodam, że zawsze daję mu najbardziej optymalny z treningów), zresztą co do rozłożenia skoków to od powstania skoczył 25 razy na obwodzie i 36 w trumnie (i nawet nie odliczając tygodni z treningiem staminy a miał dość niską na początku) mamy prawie 0,7 skoku na tydzień chyba nieźle. Także nie lękajcie się na koniec sezonu SS60 na obwodzie to plan minimum.

This Post:
00
169159.196 in reply to 169159.195
Date: 1/14/2011 9:46:30 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Przecież chodzi nam o to, żeby powstawali zawodnicy multiskillowi. Czy Ci, których pokazałem do Ciebie nie przemawiają? Oni już są tacy jak pokazałem. Mają 22-23 lata, a sezon dopiero się zaczął. Można ich jeszcze długo trenować. Nie sądzę, aby dzięki MTR powstawali dużo lepsi.

Z resztą od czasu kiedy pokazałem tych graczy już zgłosiło się do mnie 3 zainteresowanych menadżerów z PLK z pytaniem, czy są na sprzedaż;-)

Program Model Treningowy Rewolucje jest bardzo dobry...ale ma jeden duży minus. Uderza w interesy kadry U-21...a jak udowodniłem na przykładzie prawdziwych zawodników, można trenować dobrych multiskillowych graczy godząc interesy obu kadr. Po co mamy osłabiać U-21 jak to co piszę działa??? Według mnie można działać na obu frontach bez szkody żadnego z nich. Twoje katastroficzne wizje Hawkeyed nie mają żadnego pokrycia.

This Post:
00
169159.197 in reply to 169159.147
Date: 1/14/2011 10:02:14 AM
Overall Posts Rated:
9494
Tacy zawodnicy będą stanowić o sile reprezentacji za 2-3 sezony. Trzeba podanie dobić do silnej/sprawnej, bo to ważna rzecz żeby nie tracić głupie piłki :)

This Post:
00
169159.198 in reply to 169159.147
Date: 1/14/2011 10:02:57 AM
Overall Posts Rated:
9494
Jak widzicie podział zawodników z draftu pomiędzy U-21, a NT? Czy U-21 psuje (niszczy) młodych, utalentowanych zawodników? Czy należy ją rozwiązać, ewentualnie olać (U-21)?

Zawodnicy w wieku 19 lat dla NT...reszta dla U-21...a to dlatego, że trening do NT jest bardzo długi (około 8-9 sezonów), a z doświadczenia wiem jak często ludzie potrafią się wykruszać. Perspektywa gry zawodnika w kadrze po 4 sezonach treningu jest bardziej motywująca i moim zdaniem błędem by było odbieranie tej perspektywy właścicielom. Oczywiście decyzja o drodze jaką wybierze właściciel pozostaje w jego rękach. Jeśli ktoś uprze się, ze chce trenować do NT to bardzo proszę.

Ktoś powie, a co z NT?
W U-21 debiutuje garstka zawodników...reszta która będzie odstawała trenuje dalej do NT. Kiedy zawodnik ma 21 pensja nie jest jeszcze duża i jest czas na taką decyzję. Jako selekcjoner NT będę chciał, żeby selekcjoner U-21 przekazał mi wszystkich zawodników, których skreśli w wieku 21 lat, czyli na początku sezonu kiedy debiutują w U-21. Jako scaut robiłem tak do tej pory i zdaje to egzamin. Dla potwierdzenia pokaże kilku anonimowych ale prawdziwych graczy, którzy odpadli w tym momencie o którym pisałem wyżej:

22 lata, MVP:

Rzut z wyskoku: znaczący Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: znaczący
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: słaby
Rzut z bliska: świetny Obr. pod koszem: cudowny
Zbieranie: świetny Blokowanie: silny
Kondycja: słaby Rzuty osobiste: przeciętny

22 lata, historyk

Rzut z wyskoku: sprawny Zasięg rzutu: silny
Obr. na dystansie: sprawny Kozłowanie: słaby
Wejście pod kosz: wybitny Podania: żałosny
Rzut z bliska: rewelacyjny Obr. pod koszem: cudowny
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: znaczący
Kondycja: niezdarny Rzuty osobiste: niezdarny

23 lata, MVP

Rzut z wyskoku: rewelacyjny Zasięg rzutu: znaczący
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: wybitny
Wejście pod kosz: rewelacyjny Podania: słaby
Rzut z bliska: cudowny Obr. pod koszem: wybitny
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: silny
Kondycja: tragiczny Rzuty osobiste: silny

Poza tym Ci, którzy zadebiutują w U-21 nie znaczy, że w NT nie zagrają. Przecież Luderitz to dzisiaj nasz najlepszy PF, Zygmuntowski SF do ataku pod kosz, do tego w NT grają też Perko, Ferkaluk, Podniesiński i wielu innych, którzy byli silnymi puntami w U-21.

Także według mnie można bez problemu pogodzić interesy obu reprezentacji. Nie ma potrzeby osłabiania U-21.

Tacy zawodnicy będą stanowić o sile reprezentacji za 2-3 sezony. Trzeba podanie dobić do silnej/sprawnej, bo to ważna rzecz żeby nie tracić głupie piłki :)

This Post:
00
169159.199 in reply to 169159.103
Date: 1/14/2011 10:33:26 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Pytanie do kozlika4 i B.B.Kinga:

Obaj robicie sporo dobrej roboty dla NT w tej chwili, ale każdy kto śledzi forum dobrze wie, że delikatnie mówiąc nie darzycie się sympatią ;). Czy widzicie jakąś możliwość współpracy na rzecz NT w przypadku zwycięstwa któregoś z was czy jeśli jeden wygra to drugi przez kolejne dwa sezony nie będzie nic robił dla kadry? Interesuje mnie odpowiedź na oba przypadki, czyli zarówno gdy wy wygracie albo wasz rywal.

Nie chciałbym znowu wywołać awantury na forum, więc proszę o odpowiedź w takim tonie, który jej nie wywoła ;)

Dzięki.

Odpowiedź jest krótka...Nie. Dlatego, że nie mógłbym zaufać B.B. Kingowi po tym jak prezentował publicznie Nasze prywatne nic nie wnoszące do tematu dyskusji maile. Jak miałbym się z nim porozumiewać? Ciągle musiałbym uważać na słówka w obawie, że B.B. King zrobi print screena i kiedyś to wykorzysta przeciwko mnie. Jako selekcjoner wolę skupić się na swoich obowiązkach niż zastanawiać się, czy B.B. King mnie wykiwa, czy nie.

Poza tym gdyby był w moim sztabie na pewno musiałbym mu ujawnić skille zawodników, bo jak wielokrotnie pisał na forum nic nie robi za darmo...a tego nie chcę, bo B.B. King lubi wykorzystywać skille zawodników do własnych celów i mu po prostu nie ufam.

Z resztą B.B. King jest w sztabie U-21, a mi nie jest niezbędny żebym go musiał podbierać;-) Są też inni zdolni.

From: kozlik4

This Post:
00
169159.200 in reply to 169159.140
Date: 1/14/2011 11:24:00 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
1. Ile każdy z naszych szanownych kandydatów jest w stanie poświecić dziennie czasu na kadrę?

2. Jakich zawodników do tej pory wprowadził do kadry?

3. Czy w drużynie preferuje zawodników z Polski czy zagranicznych?

4. Czy chce, żeby system skaltowania pozostał z tymi samymi skautami?

5. Co nowego chciałby wprowadzić lub zmienić?

Ad.1

Tyle ile będzie trzeba. Jestem na etapie pisania pracy dyplomowej, więc praktycznie nie mam już zajęć na uczelni i mam wystarczająco dużo czasu;-)

Ad.2

Przez cały czas jako scaut zajmowałem się podkoszowymi. Jeżeli chodzi o U-21, to co sezon (począwszy od sezonu 11 do 14) grało po kilku moich podopiecznych. Nie będę wszystkich wymieniał.
Natomiast, jeżeli chodzi o NT to gracze, których prowadziłem lub dalej prowadzę dopiero do niej wchodzą. Pierwszy rocznik, który prowadziłem jako scaut ma w tej chwili dopiero 25 lat. W poprzednim sezonie w NT grał Perko i Ferkaluk, których kiedyś prowadziłem do U-21 i Zygmuntowski, którego prowadzę do dzisiaj. Do drzwi reprezentacji pukają następni gracze, których kiedyś prowadziłem jak chociażby Tłustochowicz (jest na TL-u i jak widać jego kariera w U-21 nie przekreśliła szans na NT)

Ad.3

Zawsze na TL-u szukam najpierw Polaków. Mam też kilku wychowanków w zespole...a więc tak, stawiam na Polaków:-)

Ad.4

Za wcześnie aby mówić kto będzie scautem. Na to przyjdzie czas po wyborach. Na pewno będą to kompetentni ludzie:-)

Ad.5

Pisałem już o tym wielokrotnie podczas tej debaty i w mowie wyborczej. Nie chciałbym się powtarzać bo i tak pisze kobylaste posty;-) Odsyłam Cię do mojej mowy wyborczej [message=169158.3 ]

This Post:
00
169159.201 in reply to 169159.186
Date: 1/14/2011 11:42:47 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Przecież nad tym właśnie pracujemy. Nad konkurencją.

I zupełnie nie rozumiem dlaczego kozlik4 chce ją zawęzić do tego wąskiego gardła jakie mieliśmy do tej pory.
Gdy ja preferuję głębokie ;)

Nic nie zamierzam zawężać. Ja po prostu zamierzam oddać draft do dyspozycji VJ...jeśli VJ twierdzi, że się dogada z Mr.Presidentem to niech się dogadują. Nie widzę żadnego problemu. Ja się w to nie będę mieszał. Chcę tylko 19 latków i 21 latków, którzy nie załapią się do U-21. W zasadzie to nawet mógłbyś wziąć tych 19 latków jakbyś chciał. Mi 21 latków i tych po U-21 wystarczy.

This Post:
00
169159.202 in reply to 169159.1
Date: 1/14/2011 1:44:38 PM
Overall Posts Rated:
00
A ja chcę sebeqxxl :)))))

This Post:
00
169159.203 in reply to 169159.196
Date: 1/14/2011 2:02:33 PM
Overall Posts Rated:
7474
Przecież chodzi nam o to, żeby powstawali zawodnicy multiskillowi. Czy Ci, których pokazałem do Ciebie nie przemawiają?

Wkółko to samo.
Nie przemawia do mnie kilku pojedynczych zawodników.

Mają 22-23 lata, a sezon dopiero się zaczął. Można ich jeszcze długo trenować. Nie sądzę, aby dzięki MTR powstawali dużo lepsi.

A moi mają mieć 18-19 lat. Tego potrzebuję. Treningu od samego początku. A nie jakieś 22-23 lata. Jak tak chcesz utrzymywać U-21 to się zajmuj tymi po U-21 albo którzy do U-21 się nie załapali z różnych przyczyn (np. kontuzja).

Z resztą od czasu kiedy pokazałem tych graczy już zgłosiło się do mnie 3 zainteresowanych menadżerów z PLK z pytaniem, czy są na sprzedaż;-)

Gdy Thurin pokazał prowadzonego przez siebie gracza też byli od razu na niego chętni. Mimo że miał bodajże 19 lat ;)

Program Model Treningowy Rewolucje jest bardzo dobry...ale ma jeden duży minus. Uderza w interesy kadry U-21...a jak udowodniłem na przykładzie prawdziwych zawodników, można trenować dobrych multiskillowych graczy godząc interesy obu kadr. Po co mamy osłabiać U-21 jak to co piszę działa??? Według mnie można działać na obu frontach bez szkody żadnego z nich. Twoje katastroficzne wizje Hawkeyed nie mają żadnego pokrycia.

W nic nie uderza.
Wszyscy dookoła m.in. Joker widzą to, co wałkuję od ponad 2 sezonów, czyli że U-21 spokojnie wystarczyły by wieloletnie gwiazdy, ewentualnie supergwiazdy.
Nie dociera?

Advertisement