1. Ile każdy z naszych szanownych kandydatów jest w stanie poświecić dziennie czasu na kadrę?
2. Jakich zawodników do tej pory wprowadził do kadry?
3. Czy w drużynie preferuje zawodników z Polski czy zagranicznych?
4. Czy chce, żeby system skaltowania pozostał z tymi samymi skautami?
5. Co nowego chciałby wprowadzić lub zmienić?
Ad.1Tyle ile będzie trzeba. Jestem na etapie pisania pracy dyplomowej, więc praktycznie nie mam już zajęć na uczelni i mam wystarczająco dużo czasu;-)
Ad.2Przez cały czas jako scaut zajmowałem się podkoszowymi. Jeżeli chodzi o U-21, to co sezon (począwszy od sezonu 11 do 14) grało po kilku moich podopiecznych. Nie będę wszystkich wymieniał.
Natomiast, jeżeli chodzi o NT to gracze, których prowadziłem lub dalej prowadzę dopiero do niej wchodzą. Pierwszy rocznik, który prowadziłem jako scaut ma w tej chwili dopiero 25 lat. W poprzednim sezonie w NT grał Perko i Ferkaluk, których kiedyś prowadziłem do U-21 i Zygmuntowski, którego prowadzę do dzisiaj. Do drzwi reprezentacji pukają następni gracze, których kiedyś prowadziłem jak chociażby Tłustochowicz (jest na TL-u i jak widać jego kariera w U-21 nie przekreśliła szans na NT)
Ad.3Zawsze na TL-u szukam najpierw Polaków. Mam też kilku wychowanków w zespole...a więc tak, stawiam na Polaków:-)
Ad.4Za wcześnie aby mówić kto będzie scautem. Na to przyjdzie czas po wyborach. Na pewno będą to kompetentni ludzie:-)
Ad.5Pisałem już o tym wielokrotnie podczas tej debaty i w mowie wyborczej. Nie chciałbym się powtarzać bo i tak pisze kobylaste posty;-) Odsyłam Cię do mojej mowy wyborczej [message=169158.3 ]