Sprawdza się bo wygrywasz...czy sprawdza się bo Ci Twoi centrzy tak bardzo wykorzystują te 7-8 JS?:) <no offense>
Chciałbym jeszcze się dowiedzieć dlaczego według Ciebie to co zrobiliśmy odnośnie skilli jest nieosiągalne?:) Zależy mi na kolejnej opinii. W sumie po to to było robione aby można było na ten temat porozmawiać:)
Hmm może z tym nieosiągalne przesadziłem, ale chodzi mniej więcej o to, o czym pisze repta. Niewielu menagerów jest skłonnych trenować zawodników idealnie pod szablon, gdyż muszą myśleć o całej drużynie. Ja mam dosyć łatwą konferencję, a i tak mam problem by mojemu przyszłościowemu SF zapewnić odpowiedni trening, muszę myśleć o rozwoju wiekszej ilości zawodników. Chodzi mi o to że szablon nie musi być aż tak szczegółowy, bo i tak mało kto go zrealizuje. Można go traktować jako ogólne wytyczne, ale wtedy mniej szczegółowy sprawdzi się tak samo dobrze. Myślę że Niemcom nie chodziło o pokazanie dokładnej liczby jaką dany skill miałby osiągnąć, tylko jak się ma waga jednego skilla, względem drugiego, a tutaj swoje zadanie szablon spełnia.
Co do pierwszej sprawy, to obserwując mecz na żywo i mając w składzie PF i C z JS na poziomie 6-8, widzę, że często rzucają oni z półdystansu i trafiają.PF ma wyższe JS, oddaje więcej rzutów i więcej trafia przy tym samym IS. Musiałbym się jeszcze dokładnie przyjrzeć jak rzuca mój C bez JS. Sprawdzę i zdam relację

edit- na szybko sprawdziłem i jest tak jak myślałem.Center ze słabym JS i przy słabej obronie pod koszem przeciwnika, rzuca praktycznie tylko z pod kosza, bardzo rzadko z półdystansu, natomiast przy mocniejszej, zaczyna otrzymywać coraz mniej podań, z pod kosza nietrafia i z półdystansu także(praktycznie wyłączony z ataku, asyst o dziwo też nie ma dużo, przy przeciętnych podaniach). To takie moje szybkie obserwacje
Last edited by zaymon at 2/4/2010 5:52:16 PM