BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Trening kadrowicza

[U21] Trening kadrowicza

Set priority
Show messages by
This Post:
11
166787.199 in reply to 166787.198
Date: 5/5/2011 9:19:50 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
No co Ty? Przecież on jest taki debeściak;)

This Post:
00
166787.200 in reply to 166787.196
Date: 5/5/2011 9:20:34 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Kim Ty jesteś, że Hawkeyed czy ja miałby się przed Tobą spowiadać?

To nie chodzi o spowiadanie. To chodzi o współpracę dla dobra kadry. Oraz też o pewną odpowiedzialność przed społecznością.

Chyba Ci się coś popierdzieliło gościu...
Nie, to tobie.

No tak jessteś miszczem w prawdziwym trolowaniu...:)
To ty jesteś trollem. Nie piszesz postów merytorycznych tylko personalne. Pisałeś, że jesteś w opozycji do mnie. Nie masz pojęcie co to jest opozycja. Opozycja powinna zgłaszać swoje pomysły a nie być tylko na nie, bo kogoś nie lubi. Ty nie masz nic ciekawego do zaproponowania więc pozostają ci tylko personalne zaczepki.

Okazałeś się zwykłym tchórzem
to ty byłeś tchórzem bo nic nowego w kadrach nie wprowadziłeś.

Zasłaniasz się brakiem czasu kiedy mogłeś działać z odwróconymi a jedyne co wtedy robiłeś to bazy z draftu które zajmowały Ci max tydzień.
Bazy draftu zajmują mi więcej czasu niż innym selekcjonerem. Bo robię też przy okazji bazy naszych rywali.
I nie prawda, że tylko bazy draftu zrobiłem. Zrobiłem kalkulator personelu, zrobiłem automatyczną bazę. To ty nic nie robiłeś.

Zresztą nie mam ochoty się spierać z najgorszym selekcjonerem, jakiego mieliśmy w historii. Szczerze mówiąc to, że się nie zgadzamy, traktuję jako sygnał, i utwierdza mnie to w przekonaniu, że podejmuję słuszne decyzje.

Jak masz coś ciekawego do napisania o treningu kadrowiczów U21 to śmiało. Jak nie, to nie zaśmiecaj wątku.

This Post:
11
166787.201 in reply to 166787.200
Date: 5/5/2011 9:29:59 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Kiedy byłem selekcjonerem to robiłeś tylko bazy draftu i nic więcej. Więc nie gadał głupot o braku czasu.
Poza ty chciałbyś potrafić wytrenować takich zawodników jak ja mam w klubie ale jesteś mocny tylko w gębie :)
No i kończąc powiem Ci tylko - jeden - choć pewnie i tak tego nie zrozumiesz...

This Post:
00
166787.202 in reply to 166787.201
Date: 5/5/2011 9:51:18 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Kiedy byłem selekcjonerem to robiłeś tylko bazy draftu i nic więcej.

Po pierwsze to nie jest takie tylko, bo nie wiesz ile czasu to zajmuje. Po drugie pierwszy raz bazy robiłem dopiero w końcówce twojej kadencji. Wcześniej po prostu mniej się angażowałem w BB i tyle.
Po trzecie ja jestem tylko pomysłodawcą odwróconych (przynajmniej, o ile mi wiadomo, to wcześniej nikt nie podawał takiej możliwości pod rozwagę, nie wiem jak w innych krajach). Nie zawsze pomysłodawca musi być też samodzielnie go zrealizować. Ja wyznaję zasadę współpracy i kto inny może zgłosić pomysł, kto inny go wykonać. Może przyjść także ktoś nowy i coś poprawić. I w ten sposób kadra może się rozwijać.

Poza tym - samo zrobienie baz to i tak więcej, niż ty zrobiłeś podczas dwóch kadencji ;-) Dzięki nim można sprawniej organizować trening zawodnikom.

Poza ty chciałbyś potrafić wytrenować takich zawodników jak ja mam w klubie ale jesteś mocny tylko w gębie :)

Nie wiem co to ma do rzeczy.
Widziałem Galocha i trudno jest mi sobie wyobrazić bardziej skopanego zawodnika przy takiej pensji. Tomza ma porównywalną i gra pierwsze skrzypce w kadrze.
A trening to jest tylko środek do celu a nie cel sam w sobie.

No i kończąc powiem Ci tylko - jeden - choć pewnie i tak tego nie zrozumiesz...

Coraz bardziej dorosłe odzywki.
U nas mówiło się - cztery, i należało jeszcze wykonać odpowiedni gest. Nie jestem jednak na bieżąco bo już wyrosłem z takich zabaw.

Widzę, że dalej nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie treningu kadrowiczów U21, więc pora kończyć.

Message deleted
This Post:
11
166787.204 in reply to 166787.203
Date: 5/5/2011 11:04:39 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
A przy okazji wszyscy mogą sobie porównać najbardziej skopanego gracza który mimo to był w tamtym sezonie blisko kadry a Tomzę na koniec sezonu 14:

To jest ten partacz ;)
Rzut z wyskoku: zdumiewający Zasięg rzutu: rewelacyjny
Obr. na dystansie: niesamowity Kozłowanie: wspaniały
Wejście pod kosz: niesamowity Podania: cudowny
Rzut z bliska: okropny Obr. pod koszem: tragiczny
Zbieranie: porządny Blokowanie: okropny
Kondycja: sprawny Rzuty osobiste: silny

A to jest Tomza:
Rzut z wyskoku: fenomenalny Zasięg rzutu: świetny
Obr. na dystansie: fenomenalny Kozłowanie: zdumiewający
Wejście pod kosz: zdumiewający Podania: świetny
Rzut z bliska: żałosny Obr. pod koszem: słaby
Zbieranie: żałosny Blokowanie: tragiczny
Kondycja: silny Rzuty osobiste: tragiczny

W porównaniu widać, że Tomza ma SS górnych skili o 6 większą od partacza ( 95-89 ) ale jest przecież 2 lata starszy... No i do tego ma większy potencjał który na więcej pozwala.... :)
Ale na podstawie tego porównania można sobie wyrobić opinię jak kręci selekcjoner w zależności od tego jaką ma opinię o danym managerze. Czyż rozkład skili u Tomzy i partacza nie są podobne? Czy pensji partaczowi nie nabijają zbiórki?
Sądzę, że każdy kto się przyjrzy temu porównaniu stwierdzi podobnie jak ja że selekcjoner najzwyczajniej w świecie łże...by nie powiedzieć jak pies...;)

Last edited by Mr.President_ELIT at 5/5/2011 1:02:16 PM

This Post:
00
166787.205 in reply to 166787.204
Date: 5/5/2011 11:14:32 AM
Overall Posts Rated:
455455
Obaj gracze są przekozaki, jak ten partacz to taki partacz, to ja zmieniam team na partacze i chce miec takich cały skład :D

This Post:
77
166787.206 in reply to 166787.205
Date: 5/5/2011 11:24:41 AM
Overall Posts Rated:
271271
@Mr.President_ELIT -a ten partacz to ile ma lat?? bo ja znam grajka z III ligi pensja 85k 25lat mvp jeszcze trochę skoków robi i notki ma podobne,myślę w wieku 26lat będzie kompletny chociaż podania na 14 już ma,także jakby się kadra nim interesowała to z chęcią podeśle namiary ku radości managera tego teamu.

ja tez dostane jakieś piłeczki bo nie mam :)

Last edited by ScarFace25 at 5/5/2011 11:26:05 AM

This Post:
11
166787.207 in reply to 166787.206
Date: 5/5/2011 11:32:36 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
To jest mój partacz (9657913). Jak widzisz ma 25 lat no i jak stwierdził wszechwiedzący jest partaczem na maxa ;)
Z tamtym graczem musisz się do niego zgłosić tylko zanim coś napiszesz to przygotuj sobie mowę pochwalną bo inaczej tamten gracz też wpadnie do worka z innymi partaczami ;)

PS. A co tam też w Ciebie piłką strzeliłem ;)

This Post:
00
166787.209 in reply to 166787.204
Date: 5/5/2011 11:39:02 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Po pierwsze kłamiesz - nie pierwszy raz zresztą. Tomza nigdy nie miał takich skilli, jak napisałeś. Chyba, że w wieku 25 lat jakiś skill mu spadł ;-)
Po drugie ciekaw jestem, czy się zbiegnie zgraja, która uważa, że nie należy ujawniać skilli na forum ;-) Znając życie to pewnie nie. Bo co innego gdy ktoś ujawnia skille Kalego a co innego, gdy to Kali ujawnia skille kogoś innego ;-)
Po trzecie porównujesz skilli Tomzy sprzed dwóch sezonów oraz obecne Galocha. A więc porównujesz okresy, w których mieli oni po tyle samo lat ;-)
Po czwarte - każdy manager mający chociaż minimalne pojęcie o BB, bez problemu przyzna, że Tomza jest lepszy ;-) A pensja porównywalna (jakby Galoch był trenowany w poprzednim sezonie to mieliby pewnie taką samą, albo nawet Galoch wyższą). Tak więc piękny przykład wywalania pensji w błoto.
Oczywiście możesz uważać inaczej, ale po prostu to jest dowód na to, że ty się nie znasz na BB. Zresztą czego można się spodziewać po wybitnym selekcjonerze, który przegrał 70% spotkań na Mistrzostwach Europy ;-) Jak to się mówi, to dobry selekcjoner ale nie ma wyników ;-)
No i po piąte - na początku poprzedniego sezonu Galoch miał 24 lata i jeszcze był młodym obiecującym. Poza tym ja zawsze zakładam, że zawodnik może mieć wysokie podpoziomy skilli, co by sprawiało, że może być trochę lepszy niż faktycznie. I dobrym treningiem spokojnie można było go wyprowadzić do poziomu, którym dorównywałby kadrowiczom (z tamtego okresu). Oczywiście to by wymagało prostowania i grania na pozycji, na której jego oceny meczowe byłyby na poziomie 4-5 ;-) Niestety przez ten czas prawie w ogóle się nie rozwinął, natomiast zaplecze trenowało o wiele lepiej.
O tym, jak słaby jest Galoch w porównaniu do włożonego w niego treningu, świadczy fakt, że ma on obecnie jedenastą sumę górnych skilli w Polsce. Ale nie jest ani 11-stym PG ani SG w Polsce. Wg moich rankingów jest 23-cim PG oraz 21-szym SG spośród polskich zawodników. Dla porównania np. Podniesiński ma 6-stą sumę górnych skilli w Polsce, a jest w moim rankingu trzecim SG w Polsce.

Advertisement