BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Λιγα μαθηματικα

Λιγα μαθηματικα

Set priority
Show messages by
This Post:
00
167507.199 in reply to 167507.198
Date: 6/15/2011 11:56:38 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Το πλεονέκτημα του συνδυασμού ανάλυσης με χρήση των O.Fc,Flow Rating,Match Up Ratings,ποσοστά είναι ότι μας δίνει σημαντικές πληροφορίες με απλό τρόπο , χωρίς πολλά μαθηματικά και με λίγο σχετικά κόπο.

Φυσικά κάθε μακροσκοπική ανάλυση έχει την πιθανότητα να πει ´ψέματα´ κάποιες φορές!

Εκεί είναι απαραίτητο να κοιτάξουμε και άλλα στοιχεία, όμως αυτό χρειάζεται και γνώση και πολύ δουλειά.

Θα παρουσιάσω ένα παιχνίδι μου και θα το αναλύσω (με χρήση μόνο αυτών των αριθμών) ώστε να μπούμε σιγά-σιγά στο νόημα.

Το παιχνίδι είναι το (32933773)

Εγώ επέλεξα ένα Look Inside / 3-2 ενώ ο αντίπαλος ένα RnG / 3-2.

Είχαμε λοιπόν Tsouik O.Fc (0.80) και FlowRating(1.02) με ποσοστά (46%)
η ομάδα JKPlayers BC O.Fc (0.73) και FlowRating(1.24) με ποσοστά (38%) , τρίποντα (27%)

Match Up Ratings

Tsouik Τεράστια υπεροπλία στο P.F και C , μέτρια στο S.F και αδύναμα στο S.G και P.G.
JKPlayers BC Μεγάλη δύναμη στο S.G , μέτρια προς καλό στο P.G και αδύναμα στο S.F , P.F , C

To Flow Rating του αντιπάλου είναι καταπληκτικό (1.24). Αυτό είναι αποτέλεσμα της 3-2 άμυνας κυρίως!

Η 3-2 συνήθως ρίχνει τα ποσοστά ευστοχίας στα εξωτερικά σουτ και πέρνει το παρακάτω ρίσκο στην κυκλοφορία. Ή μπλοκάρει την μπάλα στις θέσεις 1,2 και 3 με αποτέλεσμα χαμηλά ποσοστά ή δεν το πετυχαίνει τόσο καλά και κάποιες επιθέσεις πηγαίνουν με καλές πιθανότητες στο 4 και το 5.
Κάποιες φορές η 3-2 ´σπάει´ με J.S από τις θέσεις 1,2,3 (γίνεται τύπου Motion)

Το τεράστιο F.R (1.24) δείχνει πανεύκολα ότι οι επιθέσεις ´κόλλησαν´ εξωτερικά!
Άρα πέτυχε το μπλοκάρισμα. Τα ποσοστά (38%) τρίποντα (27%) είναι μέτρια άρα και η άμυνα σε αυτό το κομμάτι καλή!

Το O.Fc του ήταν (0.73) . Υποθέτω ότι είναι (Hanling) τύπου και όχι (Passing). Πως μπορεί κανείς να είναι σίγουρος όμως;

Παρακολουθούμε τον αντίπαλο και σε άλλα παιχνίδια (δεν έχει νόημα να το παρουσιάσω τώρα) και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε το παιχνίδι του αρκετά.

Για να δούμε τώρα την 3-2 του αντιπάλου. Εγώ ήμουν με O.Fc (0.80). Ο κανόνας είναι ότι η 3-2 δεν μπορεί να μπλοκάρει εύκολα τόσο καλό O.Fc. (Όχι πάντα όμως!)

Πράγματι το F.R μου ήταν (1.02) δηλαδή σχετικά καλό. Μάλιστα με κενή πλέον την ρακέτα τα ποσοστά ανέβηκαν στο καλό (46%).

Ανέφερα αυτό το παιχνίδι για να δείξω το παρακάτω χρήσιμο επιχείρημα.

Το F.R δείχνει την ´κατευθυντικότητα´ στην επίθεση. Δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό (εναντίον MtM είναι σχεδόν πάντα καλό να είναι μεγάλο).
Όμως ενώ η επίθεσή μου λειτούργησε καλύτερα από του αντιπάλου τελικά έχασα το παιχνίδι!
Εύκολα βλέπει κανείς ότι το πρόβλημα ήταν στα Rebound.

Όμως με λόγω Rebc (1.28) αυτό ήταν αναμενόμενο!

Μάλιστα όταν το Rebc γίνεται πάνω από 1.15-1.20 μεγαλώνει πολύ η πιθανότητα να χάσουμε την μάχη των Reb ολοκληρωτικά!

Σχόλιο: Θα ήταν φρόνιμο να ´ρίξω´ το O.Fc βελτιώνοντας το Rebc ; (αυτό θα μπορούσε να γίνει με ένα βαρύ S.F)

Η πιθανή αδυναμία στο O.D ενός άλλου S.F θα κρυβόταν σχετικά από την 3-2.

Άρα με έναν απλό σχετικά τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την τακτική κατανόηση που έχουμε στο παιχνίδι:)

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
11
167507.200 in reply to 167507.199
Date: 6/30/2011 9:04:25 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Τα ´σκουπίδια´ στο Buzzer Beater.

Το πόσο ικανή είναι μία ομάδα σε κάποιο παιχνίδι στο τομέα Rebound εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυριαρχούν όμως οι παρακάτω.

Skill στο Reb , ενθουσιασμός , έδρα , διάθεση , τακτική , αντοχή , αγων κατάσταση , είδος του σουτ ,....

Διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όμως η πλειοψηφία των παραγόντων απεικονίζεται στο ομαδικό Rating Rebound, άρα μπορούμε να μιλάμε για τους παρακάτω παράγοντες.

Reb Rating , διάθεση , αντοχή , είδος του σουτ.

Εδώ θα αναφερθώ στο Reb Rating. Συγκεκριμένα στο ´συσχετισμένο´ reb rating (Rebc) το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το Reb Rating της μίας ομάδας προς το Reb Rating της άλλης.

Ακολουθεί πίνακας στον οποίο για διάφορες τιμές του μεγέθους Rebc αναγράφεται η μέση αναμενόμενη τιμή των πόντων που κερδίζει κανείς από τα παραπάνω επιθετικά.

Για Rebc (1.00) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 0 πόντους από παραπάνω επιθετικά
Για Rebc (1.10) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 6 πόντους από παραπάνω επιθετικά
Για Rebc (1.20) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 9 πόντους από παραπάνω επιθετικά
Για Rebc (1.30) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 11 πόντους από παραπάνω επιθετικά
Για Rebc (1.40) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 12.5 πόντους από παραπάνω επιθετικά
Για Rebc (1.50) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 14 πόντους από παραπάνω επιθετικά
.................................................................................................................................
Για Rebc (2.00) κατά μέσο όρο κερδίζουμε 16 πόντους από παραπάνω επιθετικά

Να τονίσω ότι τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν ωσάν οι ομάδες να παρουσίαζαν τα ίδια ποσοστά ευστοχίας.
Η ευστοχία αυτή (μαζί με τις βολές) επιλέχθηκε να είναι 50%

Βλέπουμε λοιπόν ότι καθώς η υπεροχή στο Rebc μεγαλώνει κερδίζουμε πόντους αλλά (όπως και σε κάθε άλλο πράγμα στο BB) με μειούμενο ρυθμό.

Άρα μέχρι περίπου το όριο 1.20 , 1.30 υπάρχει μεγάλο περιθώριο 9-11 πόντοι αλλά μετά το φαινόμενο αρχίζει να παρουσιάζει ´κορεσμό´.

Άμεσα λοιπόν δημιουργούνται κάποιες στοιχειώδεις τακτικές δυνατότητες.

Αξίζει συχνά κανείς να κυνηγήσει (μέσω τακτικής , παίχτη κ.λ.π) να φτάσει το Rebc στο 1.30 περίπου με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους (περίπου 11 πόντοι).

Κάποιες φορές είναι χρήσιμο να πάμε ´παθητικά´ στο Reb. Πράγματι εάν με normal τακτικές ο αντίπαλός μας βρίσκεται ήδη σε Rebc π.χ 1.35, μπορούμε να θυσιάσουμε και άλλο Rebc (1-3-1 ή ´ελαφρύ´ 3άρι κ.λ.π) ώστε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα σε κάποιο άλλο τομέα που κάλλιστα μπορεί να μας αποδώσει παραπάνω.

Προσοχή Το Reb ίσως να είναι το στατιστικό με την μεγαλύτερη διακύμανση στο παιχνίδι , δηλαδή πυκνά-συχνά παίρνουμε αποτελέσματα που αποκλίνουν αρκετά από το συνηθισμένο. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός με κριτήριο το Rebc εμπεριέχει ένα σημαντικό ρίσκο. Άρα χρειάζεται εμπειρία και διπλή προσοχή!

This Post:
00
167507.201 in reply to 167507.200
Date: 6/30/2011 9:05:25 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Οι υπόλοιποι παράγοντες

Ανέφερα και πριν ότι κάμποσοι παράγοντες που επηρεάζουν το Reb είναι ενσωματωμένοι στο Reb Rating, αλλά όχι όλοι.

Οι υπόλοιποι παράγοντες που είναι γνωστοί σε εμένα είναι η αντοχή , το είδος του σουτ και η διάθεση , αυτοί δεν απεικονίζονται στο Reb Rating , οπότε πρέπει κανείς να τους κοιτάξει ανεξάρτητα.

Η αντοχή (stamina) βρέθηκε να είναι απρόσμενα σημαντική. Καθώς περνούν τα αγωνιστικά λεπτά οι παίχτες μας παρουσιάζουν λόγω κόπωσης μία πτώση στην απόδοση στο Rebound κατά μέσο όρο 15%.

Όσοι από αυτούς έχουν καλή αντοχή έχουν μικρότερη πτώση στην απόδοση.
Αντίθετα η μη αντοχικοί (π.χ stamina 1) μπορούν να φτάσουν σε πτώση απόδοσης ακόμη και 25%.

Αυτή η διαφορά είναι σημαντική και σε ´οριακά´ ματς μπορεί να αποδειχθεί και αποφασιστική.

Το είδος των σουτ παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο κοντινό είναι το σουτ , αυξάνει η πιθανότητα διεκδίκησης του επιθετικού Reb. Μία κάπως πιο αναλυτική παρουσίαση μπορεί κανείς να βρει σε προηγούμενο post μου (167507.26)

Τέλος η διάθεση που κατά γενική ομολογία αυξάνει τα Rebound. Όμως χρειάζεται πολύ μεγάλο δείγμα για ποσοτικό προσδιορισμό και δεν το έχω κάνει για την ώρα.

Οι παράγοντες που γνωρίζω εγώ να έχουν κάποια σημασία στο Reb είναι όπως είπα και πριν οι παρακάτω

Skill στο Reb , ενθουσιασμός , έδρα , διάθεση , τακτική , αντοχή , αγων κατάσταση , είδος του σουτ

Εάν κάποιος manager έχει και κάποιον άλλο κατά νου παρακαλώ πολύ να μου τον υποδείξει, ευχαριστώ.

This Post:
00
167507.202 in reply to 167507.201
Date: 6/30/2011 3:08:48 PM
Overall Posts Rated:
1414
Εάν κάποιος manager έχει και κάποιον άλλο κατά νου παρακαλώ πολύ να μου τον υποδείξει, ευχαριστώ.

Εγω ευχαριστω, πολυ καλη δουλεια. Εχω την εντυπωση απο τα λιγοστα παντα δεδομενα της ομαδας μου πως με ιδιο Rebc αλλα διαφορετικη αμυντικη τακτικη αντιπαλου, εχεις περισσοτερα επιθετικα.Πχ με 1,2 απεναντι σε 3-2 θα παρεις περισσοτερα απο οτι σε 2-3.

Κάποιες φορές είναι χρήσιμο να πάμε ´παθητικά´ στο Reb. Πράγματι εάν με normal τακτικές ο αντίπαλός μας βρίσκεται ήδη σε Rebc π.χ 1.35, μπορούμε να θυσιάσουμε και άλλο Rebc (1-3-1 ή ´ελαφρύ´ 3άρι κ.λ.π) ώστε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα σε κάποιο άλλο τομέα που κάλλιστα μπορεί να μας αποδώσει παραπάνω.

Στηριζομενος σε αυτο που λεω παραπανω, θεωρω πως η αλλαγη τακτικης ειναι πιο συνθετη απο το να κρατησεις την ιδια με λιγοτερο ρεμπ, με αλλαγη θεσης ή παικτη ας πουμε.

Last edited by Gio Sugar at 6/30/2011 3:12:54 PM

This Post:
00
167507.203 in reply to 167507.202
Date: 6/30/2011 3:45:28 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Εχω την εντυπωση απο τα λιγοστα παντα δεδομενα της ομαδας μου πως με ιδιο Rebc αλλα διαφορετικη αμυντικη τακτικη αντιπαλου, εχεις περισσοτερα επιθετικα.Πχ με 1,2 απεναντι σε 3-2 θα παρεις περισσοτερα απο οτι σε 2-3.

Ναι , ναι ακριβώς! Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι έχει να κάνει με την απόσταση των σουτ.
Η 3-2 οδηγεί την επίθεση προς τα μέσα (όχι πάντα) ενώ η 2-3 προς τα έξω (όχι πάντα πάλι)

Να σημειώσω ότι ένα πολύ συχνό είδος επιθετικού είναι το tip in, το οποίο έχει διαφορετική πιθανότητα να συμβεί ανά είδος σουτ. Αυτό μάλιστα είναι και το κεντρικό νόημα συχνά σε ´core´ Look Inside. Δηλαδή τα καθαρά Look Inside (χωρίς πάσα) , θα σε ανεβάσουν και στα επιθετικά.

Στην πραγματικότητα έχω ήδη ψιλοαρκετά δεδομένα για να γράψω τις σχετικές πιθανότητες ανά σύστημα.
Αλλά δεν θέλω να το κάνω τύπου μπούσουλα το πράγμα. Πετάω την σπόντα ώστε όσοι managers θέλουν να προβληματιστούν και να κοιτάξουν και με έναν άλλο τρόπο το παιχνίδι

Στηριζομενος σε αυτο που λεω παραπανω, θεωρω πως η αλλαγη τακτικης ειναι πιο συνθετη απο το να κρατησεις την ιδια με λιγοτερο ρεμπ, με αλλαγη θεσης ή παικτη ας πουμε.

Πονηρός ο βλάχος

Η αλλαγή τακτικής είναι πράγματι πιο σύνθετη!

Πράγματι έτσι είναι. Εάν προσέξεις χρησιμοποιώ την λέξη στοιχειώδης στο post.
Δηλαδή μια βασική αρχή σκέψης!
Ο συνδυασμός της τακτικής είναι ένας άλλος.
Το τι Reb έχουν οι αναπληρωματικοί ψηλοί ένας άλλος.
Σε πιο λεπτό θα μπουν οι αλλαγές (σε σχέση με το Stamina) των βασικών επίσης.
Το να παίζει παίχτης άλλη θέση άμυνα και άλλη επίθεση.
Και είναι κάμποσα ακόμα:)

Το βασικό νόημα είναι να ξεκινήσει και η κουβέντα και ο προβληματισμός. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφεία επικοινωνεί μέσω p.m (δεν ξέρω γιατί!)

Υ.Γ Πάντα αναφέρομαι σε κανονικοποιημένες τιμές! Δηλαδή (D.Ra)/(O.Rb) / (D.Rb)/(O.Ra)

Last edited by GM-sarithin at 6/30/2011 3:57:22 PM

This Post:
00
167507.204 in reply to 167507.203
Date: 6/30/2011 5:01:58 PM
Overall Posts Rated:
1414
Πονηρός ο βλάχος :)

Για αυτο το εχω γυρισει αε bo - m2m,οπως ολα τα καλα bot :P

Για πες, για να δω αν το καταλαβα.Αρα και το of παιζει ρολο?Αν ας πουμε παιζω li , αλλα δεν εχω πασα, δεν πρεπει λογικα να κανω πιο πολλα μακρινα σουτ ή ακομα και περισσοτερα σουτ σε αμυνα ή στο τελος του χρονου?αρα λιγοτερα επιθετικα? Με πιο σκεπτικο λες περισσοτερα?

This Post:
00
167507.205 in reply to 167507.204
Date: 6/30/2011 5:13:30 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Ακριβώς! Ακριβέστατα!

Κατά την γνώμη μου η ψυχή του παιχνιδιού είναι το O.F! Και είναι επίσης πολύ υποτιμημένη και αχαρτογράφητη η σωστή λειτουργία του

Ένα παράδειγμα μόλις έδωσες εσύ

O γενικός κανόνας είναι πάντως ότι πιο εσωτερικό είναι το σουτ τόσο πιο πιθανό είναι το Reb.

This Post:
00
167507.206 in reply to 167507.205
Date: 7/21/2011 10:47:52 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ας δούμε με μαθηματική οπτική γωνία ένα-δύο θεματάκια ακόμη.

Στο παρακάτω αρχείο (Stats.pdf) υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία από την φετινή σεζόν της Α1.

(https://rapidshare.com/files/2033208289/Stats.pdf)

Οι πρώτες κατηγορίες (F.G M , F.G A , 3F.G M , 3F.G A , AST , TO , OR) είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές του παιχνιδιού.
Η κατηγορία ´Cl. Pts´ είναι οι πόντοι που έβαλε η κάθε ομάδα αυτήν την σεζόν χωρίς να έχουν μετρηθεί οι βολές.
Η κατηγορία ´κατοχές´ είναι το άθροισμα των σουτ εντός πεδιάς + τα λάθη που έκανε η ομάδα (πάλι δεν λαμβάνουμε υπόψη τις βολές)
Η κατηγορία 'p.per.100' είναι ο μέσος όρος πόντων που σκόραρε (χωρίς βολές) η ομάδα ανά 100 κατοχές (μετρώντας και τα λάθη)
Η κατηγορία ´F.Q´ είναι το κλάσμα Assist προς τις κατοχές (πάλι μαζί με τα λάθη)
Τέλος η κατηγορία ´Reb.Rat´ είναι ο αριθμός των άστοχων σουτ που κατά μέσο όρο έγιναν μέχρι η ομάδα να πάρει ένα επιθετικό Reb.

Το ´ζουμερό´ της υπόθεσης είναι η σχέση που έχει το ´p.per.100´ με το ´F.Q´. Είναι ολοφάνερο ότι κανόνα καθώς αυξάνει το ´F.Q´ κατά κανόνα (όχι πάντα) αυξάνει το ´p.per.100´. Δηλαδή η αύξηση στης ποιότητας της πάσας αυξάνει γραμμικά την πραγματική ευστοχία εντός πεδιάς (που είναι το 'p.per.100')
Βέβαια αυτό είναι προφανές θα μου πείτε! Όσο βελτιώνουμε την κυκλοφορία λογικά θα πέρνουμε και πιο εύκολα σουτ άρα θα έχουμε και βελτίωση στην πραγματική ευστοχία.
Το σημαντικό όμως εδώ κατά την γνώμη μου είναι το γραμμικό!
Πράγματι, δείχνει το θέμα σουτ γενικά στο παιχνίδι να έχει φτάσει στο όριο του. Δηλαδή λόγω του εκθετικού νόμου ,στις καλές ομάδες το +1 στο σουτ αυξάνει την ευστοχία αλλά πλέον κατά λίγο.
Έτσι με κάποια σημαντική αύξηση μισθού λαμβάνουμε ένα bonus στην ευστοχία αλλά σχετικά μικρή.

Με την πάσα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο!
Υπάρχει σοβαρότατη ένδειξη ότι η πάσα είναι στην αρχή ακόμα της εκθετικής καμπύλης. Σε απλά Ελληνικά το +1 στην πάσα αναμένεται να δίνει ακόμα μεγάλο σχετικά πλεονέκτημα στην ευστοχία.
Το γεγονός ότι η ´ροή επίθεσης´ παραμένει ακόμη κατά κανόνα σημαντικά μικρότερη από την εξωτερική άμυνα της αντίπαλης ομάδας δίνει αυτό το περιθώριο στην πάσα.
Εδώ παρουσιάζω την Α1 αλλά με μικρότερη ένταση τα παραπάνω ισχύουν και στις μικρότερες κατηγορίες.

Κάποιες παρατηρήσεις τώρα για την κατηγορία ´βιτρίνα´ του παιχνιδιού.

Ο Μονοκόμματος. Αυτός ήταν ο Green Devils BC. Κολακευτικότατη ευστοχία (87.4) με μέτρια ´F.Q´ (0.196). Με μόνο αυτούς τους δύο αριθμούς ήδη γίνεται φανερό ότι επιτίθεται με το σουτ και μόνο περίπου.
Συνήθως αυτές οι ομάδες μπλοκάρονται εύκολα με ζώνες.

Ο Άστοχος. Αυτός ήταν ο Bulls of Paros. Εδώ είχαμε το αντίθετο από πριν. Με καλό ´F.Q´ (0.214) είχε το μέτριο στην ευστοχία (78.1). Αυτό είναι σαφέστατη ένδειξη είτε μικρών επιθετικών skills ή μπουκομένων επιλογών στην επιθετική τακτική.

Οι κ. Καθηγητές. Αυτοί ήταν οι Asingratitos, Thrylos BC, Olymbiakos 2007. Και οι τρεις αυτές ομάδες πέτυχαν να έχουν αξιόλογη ισορροπία ανάμεσα στην πάσα και την ευστοχία. Δεν ήταν οι μόνοι που το πέτυχαν, αλλά το πέτυχαν ενώ ταυτόχρονα διατήρησαν το άριστο 87+ στην ευστοχία!

Τέλος στην κατηγορία ´Reb.Rat´ όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός τόσο πιο δυνατά πάμε στο επιθετικό Reb. Ομάδες με υψηλό ´p.per.100´ έχουν ένα περιθώριο να είναι σχετικά αδύναμοι στο ´Reb.Rat´.
Όμως καθώς πέφτει το ´p.per.100´ εάν ανεβαίνει το ´Reb.Rat´ μιλάμε για βέβαιη συνταγή αποτυχίας.

This Post:
00
167507.207 in reply to 167507.206
Date: 7/22/2011 9:03:36 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ας πούμε ένα-δύο λογάκια για την διαδικασία των Draft
Θα αναφερθώ κατά αποκλειστικότητα (για λόγους απλότητας) στον πρώτο γύρο επιλογής

Κατηγορία Α1 , Season 15

10 ομάδες πήραν την 1η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
4 ομάδες πήραν την 2η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
1 ομάδες πήραν την 3η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
1 ομάδες πήραν την 4η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft

Κατηγορία II1 , Season 15

9 ομάδες πήραν την 1η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
4 ομάδες πήραν την 2η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
2 ομάδες πήραν την 3η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
1 ομάδες πήραν την 5η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft

Κατηγορία II2 , Season 15

14 ομάδες πήραν την 1η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
1 ομάδες πήραν την 2η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft

Κατηγορία II3 , Season 15

12 ομάδες πήραν την 1η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
2 ομάδες πήραν την 2η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
1 ομάδες πήραν την 5η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft

Κατηγορία II4 , Season 15

13 ομάδες πήραν την 1η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft
3 ομάδες πήραν την 2η επιλογή τους στον πρώτο γύρο των Draft

Στο σύνολο λοιπόν είχαμε (πάντα για τον πρώτο γύρο)

72.5% πιθανότητα ομάδα να πήρε στο draft την 1η επιλογή της
17.5% πιθανότητα ομάδα να πήρε στο draft την 2η επιλογή της
6.25% πιθανότητα ομάδα να πήρε στο draft την 3η επιλογή της
1.25% πιθανότητα ομάδα να πήρε στο draft την 4η επιλογή της
2.50% πιθανότητα ομάδα να πήρε στο draft την 5η επιλογή της

Παρατηρούμε λοιπόν ότι στο 90% των περιπτώσεων οι ομάδες πήραν την 1η ή την 2η επιλογή τους!

Όμως υπάρχει η αίσθηση ότι τα draft είναι αποκλειστικά θέμα τύχης και δεν αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτά!

Στην πραγματικότητα εάν στην κατηγορία που αγωνίζεται κυριαρχεί αυτή η εντύπωση τότε επενδύστε στα draft ακόμη και εάν τερματίσετε πρώτοι!
Αυτό γιατί με 90% πιθανότητα να πάρετε την πρώτη σας επιλογή , εάν έχετε εξασφαλίσει ότι η τωρινή του αξιολόγηση είναι καλή , η προοπτική του απλά μέτρια και η ηλικία 18 είναι στατιστικά σίγουρο ότι με μεταπώληση θα υπερβεί τις 140 χιλιάδες που θα δαπανήσετε!
Μάλιστα όσο πιο χαμηλά στην κατάταξη είναι να τερματίσετε και όσο πιο λίγα επενδύουν στην κατηγορία σας (το βλέπει κανείς από την οικονομική σελίδα) στα draft τόσο πιο επικερδής στατιστικά αναμένετε να αποδειχθεί η επένδυσή σας.

Δηλαδή εάν αντιμετωπίσουμε το draft καθαρά με οικονομικά κριτήρια τότε μεσομακροπρόθεσμα σίγουρα θα είμαστε οικονομικά κερδισμένοι λίγο και με τύχη πάρα πολύ!

This Post:
00
167507.208 in reply to 167507.207
Date: 7/22/2011 9:21:27 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Μάλιστα για να μπούμε και στο πρακτικό επίπεδο για να ενισχύσω και το προηγούμενο επιχείρημα

Season 14

Επένδυσα 10000 ανά εβδομάδα , σύνολο 140000
Από πωλήσεις Draft (με αρχική τιμή τα 1000) έσοδα 481500

Season 15

Επένδυσα 10000 ανά εβδομάδα , σύνολο 140000
Από πωλήσεις Draft (με αρχική τιμή τα 1000) έσοδα 321900

Άρα καθαρό κέρδος είχα 523400 χωρίς να μου έρθει κάποια περιπτωσάρα

Ας αναλογιστεί κανείς ότι και τις δύο season τερμάτισα πρώτος άρα και είχα το απόλυτο μειονέκτημα στην σειρά επιλογής!

This Post:
00
167507.209 in reply to 167507.207
Date: 7/22/2011 9:32:13 AM
Overall Posts Rated:
129129
Αρα εκ των πραγματων,οσο πιο πολλοι διαβαζουν αυτα που γραφεις,τοσο πιο λαθος γινεται ;)

I want what all men want...I just want it more.
Advertisement