Πριν από όλα την καλημέρα μου στην λατρεμένη ΙΙ.4
Σίγουρα η συζήτηση εδώ πήρε και κάποιες άλλες τροπές αλλά θυμίζω ότι ο ''πυρήνας'' του θέματος ήταν το κατά πόσο ένα αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό/δίκαιο ή όχι.
Με κίνδυνο να σας κουράσω θα γράψω εδώ κάποιες σκέψεις για το πως μπορούμε να κρίνουμε ένα αποτέλεσμα. Η αφορμή είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά η ισχύς της παρακάτω ανάλυσης μπορεί να επεκταθεί σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Είναι γενική δηλαδή.
Πάμε λοιπόν. Οι παράγοντες που κρίνουν την έκβαση ενός παιχνιδιού είναι οι παρακάτω (
χωρίς σειρά σπουδαιότητας)
1. Έδρα
2. Core skill
3. Ενθουσιασμός
4. Καταστάσεις
5. Μαντέματα
6. Τακτική
7. Δευτερεύοντα skill
8. Παραπάνω/Λιγότερη διάθεση
9. Κατανομή skill (ματσαρίσματα)
10. PR mager
11. Τύχη
12. Άλλοι παράγοντες (π.χ κρυφά skill)
Οι παράγοντες 1 έως 6 αποτυπώνονται , με σημαντική ακρίβεια, στα ομαδικά ratings.
Οι παράγοντες 7 έως 12 αποτυπώνονται λίγο ή καθόλου στα ομαδικά ratings.
Σχόλιο: Οι παράγοντες 1 έως 6 καθορίζουν την έκβαση ενός παιχνιδιού πιο συχνά από τους παράγοντες 7 έως 12 ειδικά όταν οι ομάδες που αγωνίζονται είναι θα λέγαμε πιο ''συμβατικές''
Στο συγκεκριμένο ματς ο Athinaikos BC άθροισε ομαδικά ratings 8 μεσαίο
Στον αντίποδα ο KOLIDRIANS άθροισε 8 χαμηλό
Άρα οι παράγοντες 1 έως 6 δίνουν
μικρό προβάδισμα στον Athinaikos BC.
Πάμε τώρα να εξετάσουμε τους παράγοντες 7 έως 12
7. Δεν μπορώ να ξέρω τα skill των ομάδων παρά μόνο τον παίχτη που έχει βγάλει στην λίστα ο Athinaikos BC. Ο συγκεκριμένος έχει τεράστια θέματα αλλά μέχρι εκεί.
8. Ο Athinaikos BC είχε παραπάνω διάθεση
9. Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα εδώ του KOLIDRIANS επειδή επιλέγει ουδέτερο σύστημα και μάλιστα την βασική επίθεση. Η βασική επίθεση είναι ''μανούλα'' στο να εκθέτει αμυντικές τρύπες σε βασικά/δευτερεύοντα και να παίρνει τα φάουλ από τους φαουλάκηδες.
10. Ο KOLIDRIANS έχει PR manager για εντός άρα ή ισοπαλία ή πλεονέκτημα του KOLIDRIANS εδώ
11. Δεν το μέτρησα ακόμη
12. Και οι δύο ομάδες έχουν θέματα εδώ, κατά κανόνα αυτό ευνοεί τον θεωρητικά πιο αδύναμο.
Στα δικά μου μάτια οι παραπάνω παράγοντες είναι σε μία καλή ισορροπία.
Ο Athinaikos BC έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στα ''φανερά'' (παράγοντες 1 έως 6)
Ο KOLIDRIANS έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στους ''κρυφούς'' παράγοντες (7 έως 12)
Με βάση την παραπάνω ανάλυση λοιπόν θα έπαιζα τα λεφτά μου στο Χ. Ζητάω συγνώμη που δεν έγραψα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια την ανάλυση (και με μαθηματικά σχήματα) αλλά ήθελα να το αφήσω απλό και σύντομο στο μέτρο του δυνατού το κείμενο.
Last edited by GM-sarithin at 12/3/2014 4:02:10 AM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές