BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
122417.2 in reply to 122417.1
Date: 12/15/2009 10:14:50 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
12051205
Second Team:
Jirkov
Jak již jsem dříve avizoval, rozhodl jsem se kandidovat na trenéra české seniorské reprezentace.
Ačkoli jsem na českém BB foru dostatečně známá osoba, tak nejprve shrnutí mého dosavadního působení na BB:
- za 6 sezon v první lize jsem neprve 2x prohrál ve finále a poslední 4 sezony jsem slavil titul
- 3x jsem vyhrál Český pohár (poslední 2 sezony double)
- v sezoně 8 jsem se v BBB (zdejší Liga mistrů) dostal do semifinále a v poslední sezoně dokonce do finále, kde jsem po velkém boji padl
- od sezoně 6 do sezony 9 jsem vedl českou juniorskou reprezentaci U21, v prvním cyklu úspěšně (jeden zápas nás dělil od postupu na MS, kde hraje 12 týmů) a slušné výkony jsme podali i v turnaji útěchy, v druhém cyklu už to bylo horší, v kvalifikaci jsme neuspěli už v základní skupině a v turnaji útěchy to bylo taky slabší než prvně
- aktuálně i historicky jsem dodal několik klíčových hráčů do české NT či U21

Jaké jsou mé plány s NT?
Chtěl bych začít cestu, která skončí tím, že náš NT bude schopen reálně bojovat o nějaký větší úspěch (za to bych považoval postup na MS). Nicméně k tomu vede dlouhá strastiplná cesta. Náš NT táhlo v poslední době spousta hráčů, kteří již netrénovali, případně trénovali pomalu, protože již dosáhli možností svého potenciálu. Takže úkolem pro nejbližší dobu začlenit do týmu co nejvíce hráčů s vyšším potenciálem, kteří nadále trénují. Tohle by neměl být problém pod košem, kde máme již dnes dostatek hráčů, kteří mají vysoký potenciál, trénují a jejich aktuální skilly jsou na úrovni NT a navíc jim šlape na paty zástup mladých. Přesto se může stát, že některý z hráčů na hraně potenciálu by ještě mohl dostat nějaký menší prostor v reprezentaci, napadá mě např. Marvan.
Pod košem bych chtěl mimo jiné klást velký důraz na doskoky, které se mi zdají již delší dobu slabinou české reprezentace.
Horší je to na vnějších postech, kde mladí ještě nedosahují kvalit starších hráčů na hraně potenciálu. Tam předpokládám, že v nejbližší kvalifikaci se bez těchto hráčů ještě neobejdeme. Ale po kvalifikaci v přátelských zápasech a další sezonu v turnaji útěchy (pokud se nestane zázrak a nebudeme hrát MS) by už mohli mladí i zde dostat více prostoru.
Podobně to platí o SF, kde prim hrají hlavně Žalud a Přenosil, ale máme tam několik nadějných mladších hráčů, kteří by se mohli stát kvalitními SF a navíc by nám mohli pomoci odstranit slabinu, za kterou jsem označil horší doskoky.
Takže co se týče cílů, tak v nejbližší kvalifikaci to na nějaký zázrak nevidím, ale již v té další bych rád viděl náš NT reálně bojovat o postup ze skupiny a v té přespříští bojovat o postup na samotné MS. Tím jsem i trochu naznačil horizont, ve kterém bych se chtěl NT věnovat a to jsou tedy 3 volební období. Samozřejmě život přináší různé nenadálé změny a stát se může cokoli, nemusím z nějakých důvodů znova kandidovat, můžu být poražen v těchto či některých následných volbách jiným kandidátem.

Co se týče taktik, tak bych chtěl v nadcházející kvalifikaci hodně sázet na svůj osvědčený způsob hry, kterým jsem slavil úspěchy v klubu, i když jsem se setkal s názory, že na NT úrovni nebude účinný. Každopádně následně v přátelských zápasech bych rád s taktikami více experimentoval a možná zařadil do našeho arsenálu další taktiky. Nevylučuji i zařazení jedné z taktik, o jejiž účinnosti jsem přesvědčen, i v kvalifikaci. Zvoleným taktikám budou odpovídat i požadavky na způsob rozvoje hráčů - dlouhodobě sázím na komplexní hráče bez slabin, což nese majitelům výhodu nižších platů a udržitelnosti mzdových nákladů.
S majiteli všech sledovaných hráčů starších 21 let a také největších mladších hvězd bych se rád domluvil na tom, že mi budou automaticky po každém tréninku psát, co trénovali, zda hráč skočil a co budou trénovat příští týden. komunikace s majiteli je základem, stejně tak je základem, aby hráčům byly hlídány minuty, aby měli šanci na lepší formu.

Na řeč je omezená délka, tak na další věci se ptejte zde (122418.1)

Last edited by rwystyrk at 12/16/2009 4:20:59 AM